Isten ha Örökkévaló és Végtelen, miért érzi szükségét 3 személyre osztódni?
Sziasztok,
egyszerűen nem tudom elfogadni a keresztény Isten-képet.
Teljesen irreális és logikátlan szerintem.
Ha van egy mindent átható, mindenható, mindentudó, magában TÖKÉLETES Isten, akkor mi szükség van rá, hogy magából 3 különböző személyt sugározzon ki?
Ha Önmagában tökéletes és János Evangéliuma szerint is Isten a Szeretet, akkor mi szükség van rá, hogy osztódjon és magában "skizofrén" módon több személyen keresztül szeresse Önmagát és ezáltal a világot?
Nem egyszerűbb lenne ( mivel Ő a Szeretet ) ha Egy Személyként "tevékenykedne" világunkban is?
I. u. 325-ös níceai zsinat óta van ez a Szentháromságos dogma. Állítólag az ókeresztények nem is hittek ebben, és Jézust is Isten egyik Fiának tartotta.
Ahogyan az Ószövetségben számos Próféta Isten Fiainak vallják magukat.
Jézus Istenségére mi a bizonyíték? Elizeus próféta ( jóval Jézus előtt ) halottakat támasztott fel, betegeket gyógyított. Akkor neki is Istennek kellene lennie.
Nagyon sok minden hibádzik a keresztény hitvallásban. Meg a sok gyülekezetben történő csodatétel, én még ismerősi körben sem láttam soha gyógyulást ima, a keresztény Istenhez való fohászkodás által.
Ellenben a keleti utakat járók ( meditáció, jóga ) esetében több ilyen csodát tapasztaltam ismerősi körben is.
37/F
Kedves kérdező, Isten egy van, nincs rajta kívül még 2 Isten, akik az ő részei.
Jézus Krisztus nem Isten. Ő csak isteni hatalommal rendelkezik, ezt a hatalmat az Atyától kapta.
A szent szellem (Szentlélek) nem személy. A szent szellem Isten tevékeny ereje.
Ahogy egy mesterember a kezével és az ujjaival dolgozik, Isten a szent szellemét használta fel arra, hogy
létrehozza a világegyetemet (Zsoltárok 33:6; Ézsaiás 66:1, 2);
megírassa a Bibliát (2Péter 1:20, 21);
az ókorban a szolgái képesek legyenek csodákat tenni és buzgón prédikálni (Lukács 4:18; Cselekedetek 1:8; 1Korintusz 12:4–11).
a hűséges imádói jó tulajdonságokat tudjanak kimutatni (Galácia 5:22, 23)
Amikor azt olvasod, hogy Isten lelke lebegett a vizek felett, amikor teremtett, az sem aztjelenti, hogy a Szentlélek ott volt a víz felett és esetleg nézte a vizet. Hanem. sokka inkább arra utal, hogy Isten a hatalmas erejével vitte véghez a teremtés folyamatát. Ez a víz esetében is igaz.
Tiszteletben tartom mások véleményét természetesen, de én ebben hiszek.
Az Ézsaiás 9:6 próféciája Jézusról: "Mert egy gyermek születik nekünk, fiú adatik nekünk. Az uralom az ő vállán lesz, és így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsos, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Békesség Fejedelme!"
"Erős Isten, Örökkévaló Atya" - mondja Jézusról. Jézus tehát Isten. Mégpedig Ő az Örökkévaló Atya is.
Én meg ebben hiszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!