Isten ha Örökkévaló és Végtelen, miért érzi szükségét 3 személyre osztódni?
Sziasztok,
egyszerűen nem tudom elfogadni a keresztény Isten-képet.
Teljesen irreális és logikátlan szerintem.
Ha van egy mindent átható, mindenható, mindentudó, magában TÖKÉLETES Isten, akkor mi szükség van rá, hogy magából 3 különböző személyt sugározzon ki?
Ha Önmagában tökéletes és János Evangéliuma szerint is Isten a Szeretet, akkor mi szükség van rá, hogy osztódjon és magában "skizofrén" módon több személyen keresztül szeresse Önmagát és ezáltal a világot?
Nem egyszerűbb lenne ( mivel Ő a Szeretet ) ha Egy Személyként "tevékenykedne" világunkban is?
I. u. 325-ös níceai zsinat óta van ez a Szentháromságos dogma. Állítólag az ókeresztények nem is hittek ebben, és Jézust is Isten egyik Fiának tartotta.
Ahogyan az Ószövetségben számos Próféta Isten Fiainak vallják magukat.
Jézus Istenségére mi a bizonyíték? Elizeus próféta ( jóval Jézus előtt ) halottakat támasztott fel, betegeket gyógyított. Akkor neki is Istennek kellene lennie.
Nagyon sok minden hibádzik a keresztény hitvallásban. Meg a sok gyülekezetben történő csodatétel, én még ismerősi körben sem láttam soha gyógyulást ima, a keresztény Istenhez való fohászkodás által.
Ellenben a keleti utakat járók ( meditáció, jóga ) esetében több ilyen csodát tapasztaltam ismerősi körben is.
37/F
És mi a különbség a lét és a semmi között?
Vagy a mindent miért kell babonákba és rituálékba csomagolni?
A hindu kasztrendszerről már ne is beszéljünk, hogy mi értelme.
A kasztrendszert illetően én sem értek egyet. Nagyon elmeroggyant ötlet volt, aki megvalósította.
Brahmanra igazából nincsen szó, csak legelső megnyilvánulásában nevezhető Létnek, olykor semminek mondják. És ez a Semmi, ez az Üresség minden. Mindennek ez az oka, és minden oda tér vissza.
Számomra egy ilyen Isten sokkal logikusabban hangzó és tudományosan is hihető, mint egy magából 3 személyt kreáló ha nem úgy élsz örök pokolra kárhoztató "önkényes?" Úr.
Az embernek is szüksége van személyiségekre a különféle plattformokon. Más kell otthon a 8hónapos gyermeked mellé, más a munkahelyedre, más a buliban.
Ha egy teremtett világba akarsz belépni, pl. Csgo, akkor kell egy account, de az is te vagy...
17-es hozzászóló:
De ha van egy Isten, aki Önmagában tökéletes, TELJES : akkor miért kell a kezdetektől három személynek lennie Benne, vagy Ő Neki? Nálam itt üti ki a biztosítékot az egész.
18-as hozzászóló:
Való igaz, hogy Brahmannak is vannak módosulásai, megnyilvánulásai, de mint írod az emberek/teremtmények számára adatnak meg ezek, hogy különböző formáiban lássuk Őt.
Viszont a Szentháromság tant vallók szerint az időtlen idők óta van az Atya-Fiú-Szentlélek. Tehát egy Isteni LÉNYEGEN belül 3 személy, mintha Isten magában nem lenne TELJES.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!