Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Jézus áldozata nem történt...

Ha Jézus áldozata nem történt volna meg, akkor mindenki automatikusan pokolra kerülne?

Figyelt kérdés
A keresztények szerint az üdvözülés Jézus áldozatával vált lehetségessé, tehát ha ez nincs akkor Isten mindenkit elkárhoztatna? Még a jó embereket is?

2023. júl. 27. 22:52
 11/97 anonim ***** válasza:
35%

A válasz a Biblia alapján egyértelműen nem (vagyis nem kerülne mindenki a "pokolba"-vagyis ami az elterjedt nézet szerint az örök kínzás helye).

Isten figyelmeztetése szerint, ha Ádám eszik a tiltott fáról: "amelyen eszel róla, bizony meghalsz" 1 Mózes 2:17... és hogy ez mit jelent, az kiderül a következő fejezetből, amikor megtörtént az eset:" Arcod verítékével eszed a kenyered, míg vissza nem térsz a földbe, mert abból lettél. Mert por vagy, és a porba térsz vissza" 1 Mózes 3:17

Ahogy Ádám azelőtt is a "porban volt", vagyis sehol, mielőtt megteremtette Isten, a büntetése is ez volt. Nem azt mondta neki Isten, hogy a tested visszatér a porba de a lelked felmegy a mennybe - ez miért lenne büntetés? Ha pedig azt mondta volna, hogy a tested meghal de valamyilyen részed egy tüzes kínzóhyelre kerül és örökké gyötrődni fog -az meg aránytalanul nagy büntetés lenne.

Szóval nem, az örök megsemmisülés volt kilátásba helyezve az ember elé, ha nem engedelmeskedik. Krisztus váltsága pedig ebből az állapotból való megszabadulásra nyitott utat János 3:16 "Mert Isten annyira szerette a világot, hogy az egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz benne, ne pusztuljon el, hanem örök élete legyen" Ennek megvalósulása folyamatban van -ott tartunk, hogy Jézus letette a váltságot és arra várunk, hogy a váltság jótéteményei kiáradjanak az emberi családra.

2023. júl. 28. 13:11
 12/97 Darkmoon80 ***** válasza:
75%

"Mivel hogyha Istennek nem lett volna ilyen terve már a kezdetektől, ..."

Kicsit mélyebbre tekintve, ha a Jézusi megváltás Isten TERVÉNEK része volt már kezdettől (azaz szükségszerűen bekövetkező esemény) AKKOR nem egyértelmű-e a következtetés, hogy maga a BŰNBEESÉS éppennyire RÉSZE VOLT Isten tervének (azaz szükségszerűen bekövetkező esemény!)?

Isten így közvetve (a Sátán útján) és közvetlenül (a körülmények teljes elrendezésével /fa, hiszékenység, tudatlanság/) OKA, előidézője és ily módon felelőse is a bűnbeesésnek.

2023. júl. 28. 13:18
 13/97 anonim ***** válasza:
21%
Ez olyan, minthogy van az autóban elsősegélydoboz, hogy ha történik valami balaset, akkor tudjuk használni. Felkészülés egy lehetséges eseményre.
2023. júl. 28. 22:02
 14/97 anonim ***** válasza:

4#

A keresztény evangéliumok szerint igazad van. A zsidó vallás nem fogadja el Jézust prófétának, istennek meg főleg nem. Így az evangéliumokat sem tekintik isteni sugalmazásnak.

2023. júl. 29. 07:24
 15/97 anonim ***** válasza:
Igen, akkor nem lenne üdvösség.
2023. aug. 1. 09:55
 16/97 anonim ***** válasza:
21%
Igen,mivel minden ember bűnös így szüksége van megváltóra akit ha elfogad akkor lehetősege van,hogy üdvözűljön.Hit Jezus halálában eltemetésében és feltámadásában! Ez az ún üdvőzító hit! Utána viszont egy szent cselekedetben ki is kell fejezni,hogy megkeresztelkedsz! Jelenleg egy nem zsidónak ez a menete...aki Jézus előtt élt annak más módon volt ,neki is előre nézően hinnie kellett a megváltóban illetve a test feltámadásában ilyen volt pl Jób!! A zsidóknak kissé más a helyzet,ők a törvény által is kapcsolódhatnak istenhez ami majd elvezeti őket Jézusban való hithez is!!
2023. aug. 2. 01:01
 17/97 Jégszív ***** válasza:
100%

Jó a kérdésed, de az adakvát válasz: A FRANC TUDJA!

Attól a bizonyos "bűnbeeséstől" Jézus Krisztus fellépéséig (oké: a "megváltásig") lazán eltelt néhány ezer év. Nem találgatom, ez idő alatt hány ember tett látogatást eme "siralom völgyében". Egy biztos: az öreg Kaporszakállú a megváltás kérdését NEM IGEN KAPKODTA EL...

Aztán, ha a dogmatikát komolyan vesszük, ő az abszolút jóság, az abszolút bölcsesség, az abszolút satöbbi... Lehet, hogy én vagyok visszamaradva a fejlődésben, de szerintem a megváltást valahogy RACIONÁLISABBAN IS ELINTÉZHETTE VOLNA! Így pont fejre áll mind a bölcsességéről, mind a jóságáról alkotott elképzelés.

Igaz, Pál apostol próbálja menteni a menthetőt, magyarázni a magyarázhatatlant:

"És miközben a zsidók jelt kívánnak, a görögök pedig bölcsességet keresnek, mi a megfeszített Krisztust hirdetjük, aki a zsidóknak ugyan megütközés, a pogányoknak pedig bolondság, de maguknak az elhívottaknak, ... az Isten ereje és az Isten bölcsessége. Mert az Isten „bolondsága” bölcsebb az emberek bölcsességénél, és az Isten „erőtlensége” erősebb az emberek erejénél." /I. Kor. 1.22-25/

Én minden esetre képtelen vagyok már komolyan venni.

2023. aug. 3. 22:06
 18/97 anonim ***** válasza:
47%

Ha valaki a személyes véleményemre kíváncsi akkor nincs semmi a halál után, mennyországot és poklot kitalálták valakik ezeket csak ilyen mitológiai szimbólumokat, hogy valakik kitalálták ezeket, hogy lehessen mivel butítani és befolyásolni az embereket, hogy ha jó leszel akkor egy mesés szép helyre kerülsz, ha meg rossz leszel akkor pokolra kerülsz.

Én szerintem meg semmi nincs a halál után, ha sok mindenki beleképzeli magát a halálba, hogy egyszerűen megsemmisülsz, elhamvasztanak ergó megszünsz létezni az milyen érzés lehet, ebbe senki nem képzelte bele magát őszintén?

Úgyhogy én ahogy a sok emberek is megmondták halál után semmi nem létezik, valakik kitalálták ezeket, hogy menny és pokol és szétbutították vele az emberiséget, hogy lehessen a tömegeket valahogy irányítani azaz kezelni.

De amúgy nem lesz semmi a halál után, aki meghalt az elpusztul.

Eltemetik, vagy elhamvasszák és megszünik létezni és ennyi nincs tovább ha valaki ebbe beleképzeli magát sokszor, számtalanszor az rájön, hogy menny és pokol kitaláció ez csak az emberek manipulálására megy rá, hogy lehessen az embereket hogyan mivel kezelni.

2023. aug. 22. 22:15
 19/97 anonim ***** válasza:
31%

Abból ahogy írsz úgy tűnik, hogy nem vagy vallásos. De akkor mi hozott egy vallási témákat fejtegető csoportba? Mellesleg, elolvastad már a Bibliát, vagy tettél lépéseket, hogy megismerd?

2023. aug. 23. 17:42
 20/97 anonim ***** válasza:

Régen erősen hittem Istenbe és sokat tanultam is róla és sok emberrel is beszélgettem, aztán sokan mondták, hogy nincs halál után semmi, meg már sokszor, ha úgy mondom számtalanszor beleképzeltem magam én is a halálba, hogy ha meghal valaki egyszerűen megsemmisül, azaz nem lát, nem hall, nem érez, semmit nem tud magáról az, aki meghalt, az agya kikapcsol, a szívverése leáll, a szeme vagy lecsukódik, vagy ha fent marad lecsukják a szemét és eltemetik a halottakat, vagy elhamvasszák és megsemmisül vagyis elpusztul az, aki meghalt.

HA valaki néz sok filmet, beszélget emberekkel, meg sokszor beleképzeli az ember jó maga is a halálba magát, akkor rájön, hogy menny és pokol kitaláció csak kitalálták valakik ezeket a mitológiákat, szimbólumokat, hogy az emberiséget lehessen hogyan mivel butítani, hogy valamivel az emberek tömegét kezelni, irányítani tudják a papok, hogy ne legyen teljes káosz a földön, hanem civilizáció legyen, arra találták ki az Istent is a papok, hogy higyjenek valamiben az emberek, ami nem létezik, hogy valamivel kezelni lehessen az embereket a földön, hogy ne legyenek teljes csupa káoszok a földön.

2023. aug. 23. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!