Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha létezik Isten, akkor ő...

Ha létezik Isten, akkor ő csak egy tehetetlen, akarat nélküli báb, egy gép?

Figyelt kérdés

A próféciák arra utalnak, hogy Isten ismeri a jövőt, hiszen a próféták szájába ő adja a próféciákat, de akkor értelmetlen a felháborodása, amikor az emberpár bűnbe esett, hiszen úgyis már előre tudnia kellett, hogy hiába tiltja meg a fákról az evést, nem fog Ádám és Éva szót fogadni és ki kell majd űznie őket az Édenből.

Csak az lehet a magyarázat, hogy Isten akarat nélküli báb, mivel azt is előre tudnia kellett, hogy fel fog háborodni, így minden tettét muszáj neki megcsinálni, mindent amit megtett a Biblia szerint, merthogy előre tudta, hogy meg fogja tenni őket és akkor már nem is tehet mást, saját előre látásának a foglya, ő már semmiben sem térhet el attól a jövőtől, amit tud, neki kutya kötelessége mindent úgy megtenni, amit előre látott, abból semmit nem másíthat meg, nem is dönthet semmiben és fikarcnyit sem változtathat azon a jövőn, amit előre látott, mert annak minden részletében be kell következnie.

2023. máj. 11. 07:40
1 2 3 4 5
 11/47 A kérdező kommentje:

Elolvastad te egyáltalán amit írtama a kérdés magyarázatában?

2023. máj. 11. 09:08
 12/47 anonim ***** válasza:
0%
Elolvastam, nem értem mi a probléma. Egy dolog, hogy valaki tud valamit előre és ahhoz kell ragaszkodni amit előre tud, más dolog, hogy Ő eldöntött mindent előre és ahhoz ragaszkodik mindenképp.
2023. máj. 11. 09:11
 13/47 Andizsuzsi ***** válasza:

"Isten egy gép?"

Ha igen, akkor ki alkotta? Kinek a bábja?

2023. máj. 11. 09:34
 14/47 anonim ***** válasza:
16%
Ha Istenről beszélünk akkor a leírása miszerint mindenható.... nem lehet egy gép. Ennélfogva ha te másmilyen istenséget feltételezzel az már nem Isten hanem egy másik isten.
2023. máj. 11. 10:03
 15/47 A kérdező kommentje:

Na de hogyan lehet mindenható, ha egyszer nem tehet mást, mint amit tud, hogy a jövőben tennie kell?

" Ő eldöntött mindent előre és ahhoz ragaszkodik mindenképp."

Mi alapján állítod, hogy ő döntött el mindent előre? Ezt semmi sem jelzi, vagy bizonyítja.

2023. máj. 11. 12:07
 16/47 A kérdező kommentje:

" Ennélfogva ha te másmilyen istenséget feltételezzel "

Én nem feltételezem, ez jön ki abból, ha ismeri a jövőt.

2023. máj. 11. 12:10
 17/47 anonim ***** válasza:

> Mi alapján állítod, hogy ő döntött el mindent előre? Ezt semmi sem jelzi, vagy bizonyítja.

„Emlékezzetek vissza az ősrégi dolgokra: én vagyok az Isten, nincsen más, Isten én vagyok, nincs hozzám hasonló! Előre megmondtam a jövendőt, és régen a még meg nem történteket. Ezt mondom: Megvalósul tervem, mindent megteszek, ami nekem tetszik.”

‭‭Ézsaiás‬ ‭46‬:‭9‬-‭10‬ ‭

2023. máj. 11. 12:20
 18/47 A kérdező kommentje:

Ez még nem jelenti azt, hogy biztosan ő döntött el mindent, de még ha azt is jelentené, akkor is a döntéstől fogva már csak egy gép, aki azóta már egyáltalán nem teheti azt ami neki tetszik, csak azt, ami egykor tetszett neki.

Már régen nem mindenható, hanem az egykori mindenható lényének a bábja, szolgája.

2023. máj. 11. 12:57
 19/47 A kérdező kommentje:
Mellesleg meg ha előre látta a jövőt, akkor nem is dönthetett másképpen, mint hogy pont az a jövő jöjjön ki. Így a döntése is csak egy gépies döntés.
2023. máj. 11. 13:06
 20/47 anonim ***** válasza:

"Én nem feltételezem, ez jön ki abból, ha ismeri a jövőt."

Isten mindenható, de a levezetésed alapján mégsem lehet az ->

- Isten akkor nem létezik és az egész egy ellentmondásos kitaláció

- valahol tévedtél

2023. máj. 11. 13:38
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!