Isten nem csalódott hogy az angyalok egyharmada fellázadt a Teremtőjük ellen ?
A Biblia szerint a Sátán volt a legnagyobb angyal, olyan nagy volt, hogy büszkeségében azt hitte olyan lehet mint Isten, és hogy Isten helyébe léphet. Ehhez a lázadáshoz csatlakozott a többi angyal.
Nekünk embereknek egyértelmű, hogy a teremtmény nem érhet fel a Teremtőjéhez. Ezen én is gondolkodtam amúgy. Valószínűleg az angyaloknak akkora hatalmuk volt, hogy ez elvakította őket, és azt hitték Isten helyébe tudnak lépni.
Minden esetre én úgy gondolom, hogy ezek tök jó kérdések, amiken az ember filozófálhat, de az ilyenek miatt ne kételkedjünk. Az ember szemszögéből szinte mindegy is hogy miért lázadtak fel az angyalok.
Amit viszont tudunk, az hogy Jézus élt, meghalt és feltámadt a halottak közül, hogy nekünk üdvösséget szerezzen. Ezzel kapcsolatban íródott egy tök jó könyv, Jézus dosszié a címe.
És amikor az ember ,,lázad fel" a teremtője ellen? NYilván se az angyalok, se mi nem lehetünk Istennel egyenrangúak, mégis sokan ,,fellázadnak".
Nyilván csalódott, de Isten szabad akaratot adott, mi döntünk. Viszont bármikor kész megbocsátani a ,,rossz döntést".
(Légyszi akik hülyeségnek találják ezt, tartsák meg a véleményüket, én csak a kérdésre válaszoltam a magam véleménye szerint)
Remélem tudtam segíteni:)
Ahogy az embernek az angyalok is szabad akarattal rendelkeznek…
Az emberek között is van, aki azt mondja “Nekem nincs szükségem Istenre, így is áldott vagyok, van Porsche-m van egy házam Palm Beach Gardens-ben, egy mások Los Angeles-ben, és egy nyaralom Perthben. Csak sajnos ezek az emberek kivülről lehet irígykedni, de nem mert nem ismerjük a lelki világukat…
Na visszatérve. Isten tudta, hogy ez lesz, de ez volt a terve. Ő nem droidokat teremtett, ő azt akarta hogy az enberek / angyalok a saját természete miatt fogadják el, és nem érdekből.
Úgy mint most is, az emberek van akik valóban barátság miatt barátkoznak, vannak akik érdekből…
Miért csalódott volna?
Tudta előre, hogy ez lesz és végig "nézte" ahogyan megtörténik.
Arról nem is beszélve, hogy ő okozta az egészet. Ő teremtette meg az angyalokat minden apró részletükkel, így a személyiség jegyeikkel is ami eredményezte, hogy egyesek fellázadtak. Beléjük tervezte lényegében a lázadást.
“Valamivel okot kellett rá adni.”
A nagyravágyás, hatalomra törekvés nem elég ok?
Ha valaki ki akarja túrni a kollégáját a munkahelyéről, csak mert pályázik a helyére, arról az “áldozat” csak annyit tehet, hogy olyan pozícióban van, ami a másik számára kívánatos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!