A Bibliában említett sátán egy démon?
Bukott angyal.
A Jelentések pontosan megadja, hogy volt, de nincs, de mégis van.
Ez azt jelenti, hogy valaha tényleg létezett, ma már csak a sátánisták elméjében létezik, meg aki elhiszi, hogy most is van. Sokan pályáznának a helyére, de ez nem egy titulus.
Röviden: ma már csak annak létezik, aki elhiszi, de csak a fantáziájában.
Bármi is legyen szerencsére sok művészt megihletett
Bocsánat tudom nem ez a téma, de PONT ma foglalkoztam ezzel :D
Démon, de eredetileg angyal volt. Méghozzá elég magas "ranglétrán", közel Istenhez és Jézushoz.
Elbukott Isten előtt, mert irigykedett Jézusra, amiért nem avatták be a közös tervükbe, mégpedig hogy teremtsenek embert. Elege lett abból, hogy őt kell szolgálnia, úgy gondola neki is lehetne szabad akarata.
A menyországból még sokan támogatták Sátánt. Háború tört ki, Isten, Jézus és a követői győztek, Sátánt és az ő követőit pedig örökre kiüzték a menyből.
Később megbánták mindannyian a tettüket és kérték Istent, hogy bocsásson meg nekik, hadd mehessenek vissza, de hiába. Isten azt mondta, aki egyszer ellenszegül és tele van a lelke irigységgel és fellázad, annak nincs többé helye a menyben.
Később létrehozták a poklot és a Sátánt követő angyalokból lettek a démonok, tehát Sátán is egy démon.
Mikor Isten embert teremtett a Földre, Sátán és követői tervet szőttek, hogy eltérítsék az embert Isten akaratától és inkább az ő akaratának hódoljanak be...
Nem értem miért kellett lepontozni. Így van a Bibliában, én csak azt írtam le.
Sátán egy démon, de angyal volt bukása előtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!