A vallásosak nem érzik ,hogy probléma van a keresztény monoteista Istenképpel, hogy logikailag valami nem áll össze?
Én a logika embere vagyok nagyon imádom a logikát nagyon vallásosan neveltek, de rengeteg problémával kezdtem ütközni, hogy gondolkodtam a valláson és nem kaptam rá választ, a mindenhatóság, jóság, mindentudóság... így együtt nem áll össze ami a földön történik nekem...
Most lehetne sorolni itt a különböző logikátlan érvekelt a kereszténységgel szemben de nem ez a célom most, hanem arra vagyok kíváncsi hogy a keresztények sohasem gondolkoznak el ezeken befogják a szemüket fülüket?
"Én a logika embere vagyok"
Ehhez valami egyetemi, esetleg phd képzés is társul? Vagy mi alapján lett ez hitelesítve?
Mert ha ezt nem tudjuk bizonyítani, addig felesleges is tovább olvasni a kérdésed, amit ezért nem is tettem még meg.
De, a keresztényeknek is vannak kétségeik, jobb esetben utánanéznek a neten, mert már kb. mindenre gondoltak a náluk sokkal kompetensebb teológusok az elmúlt kétezer évben.
Rosszabb esetben okosnak hiszik magukat és buta vallásosokból buta ateisták lesznek.
JuJo23
Mit mondanak a teológusok Isten miért ekkora sznob, hogy ilyen átlag ember számára érthetetlen Bibliából kéne őt és iránymutatásait megismerni?
Miért olyan a Biblia, hogy annak értelmezéséhez teológusok kellenek és nem elég az átlagos paraszti ész?
Ha engem kérdezel, akkor tudatában vagyok, hogy sok mindent nem értek, s valóban vannak dolgok, amik ellentmondásosnak látszanak. Mivel azonban tapasztalatból tudom, hogy vannak dolgok, amit én ugyan értek, de mondjuk egy gyerek még nem ért, akkor olyan dolgok is lehetnek, amit ugyan én sem értek, de nem feltétlenül értelmetlen.
Voltak, akik például vasból készült hajót elképzelhetetlennek tartottak, hiszen ha a balta elsüllyed, akkor még nagyobb vastömegnek is el kell süllyednie. Mindenesetre vannak vasból készült hajók, s nem süllyednek el.
ma 08:59
Már másodjára írod logikátlannak, de egyszer sem írtad le, mitől az, így nehéz érdemben válaszolni 😊
Így csak azt tudom mondani, amit korábban is, hogy először próbálj meg utánanézni, biztosan logikátlan vagy csak te nem érted.
#8: többezer logikai ellentmondás van benne. Nem fogom mind leírni, de ezen az oldalon már összegyűjtöttek párat.
Amúgy az is logikai ellentmodás, hogy csak egyszer válaszoltam, de te azt írod, hogy már másodjára írod logikátlannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!