Azokban a keresztényekben, akik értik mit jelent a szentháromság, és hisznek is benne, nem ijednek meg attól, hogy esetleg nem is monoteista a hitük, és ez által elkárhoznak?
Én hiszek a Szentháromságban, de nem mint politeizmus, hanem mint pluralizmus.
Azt is hiszem, hogy az én értelmem véges, és nem foghatom fel vele a mindenható, végtelen Istent.
@ szp72
Nem a kérdésre válaszoltál.
--------------
@ Kérdező
Egyáltalán nem ijedek meg. Ugyanis szilárd meggyőződésem, hogy Isten 3-féleképpen jelentette ki magát: Atya, Fiú és SzentSzellem. Ezt jelenti a SzentHáromság, még akkor is, ha nincs ilyen kifejezésben a Bibliában. De maga a kijelentés biztos.
Az Atyáról világosan olvashatunk a Bibliában.
A Fiú számos alkalommal tesz bizonyságot afelől, hogy az Atyától származik.
A SzentSzellem a Fiút dicsőíti, és Ő is Isteni kijelentés.
1-es. Nem a kérdésre válaszolt.
2-es. A pluralizmus, az maga a politeizmus, de végül is a válaszod, hogy ez nem ijeszt meg téged.
3-as. "Isten 3-féleképpen jelentette ki magát" Ez nem szentháromság. A kérdés olyanoknak szól, akik pontosan értik, mit jelent a szentháromság.
("Isten 3-féleképpen jelentette ki magát"=Inkarnáció(megtestesülés).)
Én sokáig hittem a háromságban, ma már nem érdekel.
Úgy vagyok vele, mint a kedves első.
Egyébként az én fejemben már minden össze-vissza van.
Nem értem mit jelent imádni, nem értem miért fontos bármit isteníteni, mit jelent isteníteni, miben jobb a szeretetnél.
Nem tudom felfogni, hogy miért kellene a Krisztus vagy az Úr nevét megvallani szavakban, nem értem miért lovagolnak sokan a krisztus testén, amikor a tanítása fontos.
A szent szellem meg egy külön cirkusz. Én mindig Az Úr szellemként/eszméjeként gondoltam rá, a lelkeként. Nem erőként, külön lényként vagy ki tudja miként. Persze akkor felmerült a kérdés, hogy mi a különbség.
Kedves szp72 Jézus Krisztust nem azért végezték ki, hogy Istennek tette magát.
Pilátus ezt a táblát tetette ki a kivégzöoszlopra:
A Márk 15:26: "Az ö kárhoztatásának oka pedig igy vala fölébe felírva: A zsidók királya"
Tulajdonképpen politikai okot csináltak a meggyilkolásából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!