Azokban a keresztényekben, akik értik mit jelent a szentháromság, és hisznek is benne, nem ijednek meg attól, hogy esetleg nem is monoteista a hitük, és ez által elkárhoznak?
„És téged ki teremtett a szentháromságból?”
A Szentháromságból ilyen értelemben nem lehet kiragadni egyiküket sem, mivel lényegükben és akaratukban azonosak. Az Atya is Isten, a Fiú is Isten és a Szentlélek is Isten, de az Atya nem a Fiú, a Fiú nem a Szentlélek, és a Szentlélek nem az Atya.
Egy ilyesfajta létezőre nem létezik földi analógia, és a mi földi körülmények között fejlődött tudatunk sem feltétlenül kell képesnek lennie ennek befogadására, teljes megértésére, de ez igazából nem meglepő, ha egyszer egy olyan létezőről van szó, akinek létezése túlmutat az egész Teremtésen. Szóval ilyen szempontból logikus, hogy nem logikus :)
16-os vagyok
Bocs, más dolgom is volt...
János prológusára utaltam, vagyis:
"Minden általa lett, és nélküle semmi sem lett, ami létrejött." (Jn1,3)
Szia!
Lásd;
"És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság."(1Móz.1:3)
"Az Úr szavára lettek az egek, és szájának leheletére minden seregök."
(Zsol.33:6)
"Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett."(Ján.1:3)
Így röviden kb ennyi,nézz utána és hátha rájössz, hogy ki teremtett téged. :)...vagy engem,ha így jobban tetszik.
Üdv!
Akkor tehát nem Jézus teremtett. Jézus nem Isten, és nem szabad hozzá imádkozni.
Eredmény: Szentháromság bálványimádat, és politeizmus.
most ezt nekünk írod, vagy csak a saját hitedben kételkedsz?
A monoteizmus egy külső definíció, hívő számára érdektelen, hogy egy kívülálló hogyan kategorizálja a vallását. Magad önkényes meghatározása alapján te politeizmusnak mondod. Engem viszont nem érdekel, hogy te mit gondolsz. Számomra irreleváns, hogy egy névtelen felhasználó valahol a vonal túlsó végén mit gondol a hitemről. De úgy látom, te kételkedsz, és álkérdés kiírásával igyekszel megerősítést nyerni. Vagy mégis miért tetted fel ezt a kérdést, ha már tudni vélted a választ?
Nem kételkedem. Muszlim vagyok, és szilárdan hiszek az Egy, és Oszthatatlan Istenben. A kérdés azért tettem, fel mert abszurdnak tartom, hogy a monoteistának tartják maguk a keresztények, miközben többistenhitet követnek. És azt furcsállom, hogy ezt kimagyarázzák maguknak.
Ha az Atya teremtette a világot, és nem Jézus, akkor ők nem egyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!