Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » "Jehova Tanui" egyház a hamis...

"Jehova Tanui" egyház a hamis tanitásaival kimeriti az Istenkáromlás fogalmát?

Figyelt kérdés
Gondolok itt a Jézus lekicsinylő,és téves feltüntetésében.
2023. ápr. 13. 08:38
1 2 3 4
 11/33 Darkmoon80 ***** válasza:
100%
Jehovás az istenadta... azért írogat...
2023. ápr. 13. 14:10
 12/33 anonim ***** válasza:
100%

Máté 7,15

15„Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok. 16Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Tüskebokorról szednek-e szőlőt, vagy bogáncskóróról fügét? 17Tehát minden jó fa jó gyümölcsöt terem, a rossz fa pedig rossz gyümölcsöt terem. 18Nem hozhat a jó fa rossz gyümölcsöt, rossz fa sem hozhat jó gyümölcsöt. 19Amelyik fa nem terem jó gyümölcsöt, azt kivágják, és tűzre vetik. 20Tehát gyümölcseikről ismeritek meg őket.” 21„Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az, aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát. 22Sokan mondják majd nekem ama napon: Uram, Uram, nem a te nevedben prófétáltunk-e, nem a te nevedben űztünk-e ki ördögöket, és nem a te nevedben tettünk-e sok csodát? 23És akkor kijelentem nekik: Sohasem ismertelek titeket, távozzatok tőlem, ti gonosztevők!”

2023. ápr. 13. 14:10
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

2Pt 2,1

1De akadtak a nép körében hamis próféták is, ahogy a ti körötökben is föllépnek majd hamis tanítók, akik romlásba döntő tévtanokat terjesztenek, s még megváltó Urunkat is tagadják, s ezzel gyors pusztulást vonnak magukra. 2Sokan követik majd őket erkölcstelenségükben, s miattuk szidni fogják az igaz vallást.

2023. ápr. 13. 14:13
 14/33 anonim ***** válasza:
100%

1Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket, hogy azok az Istentől valók-e, mert sok hamis próféta jött el a világba.

1Jn 4,1

2023. ápr. 13. 14:14
 15/33 anonim ***** válasza:
100%

2Az Isten Lelkét erről ismeritek meg: amelyik lélek vallja, hogy Jézus Krisztus testben jött el, az Istentől van. 3Amelyik lélek pedig nem vallja Jézust, az nem az Istentől van. Ez az antikrisztus lelke, amelyről hallottátok, hogy eljön, most pedig már a világban van.

1Jn 4,2-3

Na,és a Jehova tanui egyház mit mond? Azt hogy Jézus nem testben jött el,hanem már itt van,meg hogy nem testben támadt fel hanem Szellemben. Akko a biblia szerint kik ők?

2023. ápr. 13. 14:18
 16/33 anonim ***** válasza:
25%

Ki szerint Istenkáromlás?

Ha valaki másban hisz a szerint könnyen lehet Isten káromlás.

De ha az a kérdés, hogy valóbban Isten káromlás-e akkor nem bizonyítani kéne, hogy nem a valódi Istenben hisznek.

Azt sem ártana bizonyítani, hogy a te nézeteid, hited megegyezik a valósaggal mert könnyen lehet, hogy a te nézeteid (is) Isten káromlásnak számítanak a valódi Istent tekintve.

2023. ápr. 13. 14:30
 17/33 A kérdező kommentje:

16os Ki szerint Istenkáromlás?

A Biblia szerint az!

2023. ápr. 13. 14:32
 18/33 A kérdező kommentje:

16-os ---Azt sem ártana bizonyítani, hogy a te nézeteid, hited megegyezik a valósaggal mert könnyen lehet, hogy a te nézeteid (is) Isten káromlásnak számítanak a valódi Istent tekintve.---

Ez nem fordulhat elő azzal aki a bibliában leirtakat betartja,és elfogadja,és nem mormon,meg őrtorony,és stb,hamis tanitásokat terjesztő irományokat tekint hitelesnek a biblia helyett. Ilyen egyszerű ez.

2023. ápr. 13. 14:34
 19/33 anonim ***** válasza:
0%

Értem. Beszéltél a Bibliával.

Az a baj, hogy a Bibliának sok értelmezese van amik elég ellentétesek és mint írtam bizonyítani kéne, hogy az a valósággal egyezik.

2023. ápr. 13. 14:39
 20/33 anonim ***** válasza:
0%
Már mint a te értelmezésed.
2023. ápr. 13. 14:39
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!