"Jehova Tanui" egyház a hamis tanitásaival kimeriti az Istenkáromlás fogalmát?
Békesség Nektek!
Oké, én 4,6,8-as válaszoló neki ugrok még egyszer, hogy megválaszoljam a kérdést. Azért írom le ezt nektek, hogy büszkeségből továbbra is lepontozhassatok. Hogy ne lásson mindenki , aki néz és ne értsen mindenki, aki hall, de akik választottak, azok még akkor is észre vegyenek, ha szemüket vagy fülüket átszúrták. Hogy még akkor is megérezzenek, ha szívüket összetörték.
meg van írva:
"Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége. Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám. Aki nem veszi vállára a keresztjét, s nem követ, nem méltó hozzám. Aki meg akarja találni életét, elveszíti; aki azonban elveszíti értem életét, az megtalálja." (Máté 10:34-39)
Azért írom le, hogy megértsétek. Krisztus példázatokban beszélt. Ezek a sorok egyrészt megfelelnek az ember családjának. másrészt a hitbeli közösségek családját is szemlélteti. Ugyanis a Kereszténység is egy szép nagy család. Nem széttöredezett a kereszténység, hanem sokasodott, szaporodott. A felekezetekről is beszél az Úr.
Ime, előre megmondta a szembenállást. Ezt ő hozta el. De ez jó. Ez egy rosta. És az vesse rám az első követ, aki sosem ítélkezett egy felekezet fölött sem.
Ha pedig már a köveknél tartunk, akkor Máté 4-ben lehet olvasni Jézus megkísértéséről. Ime az első:
"Odalépett hozzá a kísértő, és így szólt: „Ha Isten Fia vagy, mondd, hogy ezek a kövek változzanak kenyérré.” Azt felelte: „Meg van írva: Nemcsak kenyérrel él az ember, hanem minden tanítással is, amely az Isten szájából származik.” (Máté 4:3-4)
Hát még mindig nem értitek kishitűek?
Pedig itt dobálóztok a kövekkel. Mert a válaszaitok a kövek. Ezeket a köveket nem fogja kenyérré változtatni az Úr. Mert minden tanítással is él az ember, amely Isten szájából származik. Isten szája pedig pontosan ugyanúgy működik, mint az ember szája. Minden embernek más szavakat mond. Nem mondod ugyanazokat a mantrákat te sem mindenkinek, akivel találkozol.
Jó fa és a jó gyümölcse, mi?
Mutatok egy jó fát: "Én vagyok Grut"
Most pedig megmutatom a jó gyümölcsét:
Ha megkérdezi a barátod, hogy:
"mit mond mindenre a fa a Galaxis Örzőiben?"
akkor mondhatod, hogy "Én vagyok Grut". Barátod számára ez egy tökéletes válasz. Mindenki számára igaz a válasz.
De ha a pékségben megkérdezik, hogy mit szeretnél venni, hiába mondogatod, hogy "Én vagyok Grut", mert azt mondják, hogy valami nincs rendben veled.
De ha a pékségben rámutatsz a kenyérre és úgy mondod, hogy "Én vagyok Grút" még az is meglehet, hogy tudsz kenyeret venni, noha továbbra is azt gondolják rólad, hogy nem vagy normális.
Viszont, ha te lennél Grút és azt mondanád mindenre, hogy "Én vagyok Grút" akkor az teljesen normális lenne.
Mert Isten beszéde a Szentírás. Ha most megkérdeznéd, hogy: "Melyik szentírás?" Arra az a válasz, hogy az, amelyikre gondoltál.
Ha erre azt mondanád, hogy: "Nem gondoltam egyikre sem, szóval melyik?"
Erre a válasz: Barátom, az a jó szentírás neked, amelyiket előszőr kinyitod. Mert az Isten beszéde, mely téged elvezet a megismeréshez.
Ha kevésnek találod, akkor elvezet oda, hogy olyat nyiss ki, melyben több van. Ha túl bonyolultnak találod, akkor elvezet oda, hogy olyat nyiss ki, amelyik egyszerűbb. Ha túl szívtelennek találod, akkor elvezet oda, hogy azt nyisd ki, melyben szív is lakozik.
Az pedig egy hatalmas bölcsesség, amely Máté 12:34-ben olvasható: "Viperák fajzata! Hogy beszélhetnétek jót, mikor gonoszak vagytok? A száj ugyanis a szív bőségéből szól."
Mindezt le kellett írnom, hogy megértsd. A szent írás nem fogja kicserélni az emlékeidet. Hanem helyre igazítja a gondolkodásodat. A választ te magad találod meg a kérdéseidre, ám Isten a Szentírás révén segít választ találnod a felmerülő kérdéseidre.
De mi könnyebb? Leírni, hogy a szentírás révén jutsz a megfejtésre vagy azt mondani, hogy benne van a válasz a Bibliában.
Én pedig, aki nem tartom magam egyik felekezethez valónak sem, hanem szabad keresztényként követem Jézust azt mondom, hogy a válasz pontosan benne van a Bibliában:
"Aki nincs velem, az ellenem van, aki nem gyűjt velem, az szétszór. Ezért mondom nektek: minden bűnre és káromlásra elnyerik az emberek a bocsánatot, de a Lélek káromlása nem nyer bocsánatot. Ha valaki az Emberfia ellen beszél, bocsánatot nyer, de ha a Szentlélek ellen beszél, nem nyer bocsánatot sem ezen, sem a másvilágon. Vagy jelentsétek ki, hogy a fa jó, s a gyümölcse is éppúgy jó, vagy nyilvánítsátok rossznak, hisz gyümölcséről lehet a fát felismerni. Viperák fajzata! Hogy beszélhetnétek jót, mikor gonoszak vagytok? A száj ugyanis a szív bőségéből szól. A jó ember jó kincséből jót hoz elő, a rossz ember rossz kincséből rosszat hoz elő. Mondom nektek: az emberek az ítélet napján minden fölösleges szóról számot adnak, amit kiejtenek a szájukon. Szavaid alapján igazulsz meg, és szavaid alapján vonsz magadra ítéletet.”
(Máté 12:30-27)
A nevem pedig Krisztián a dicsőség pedig az Úré!
Elmélkedni, beszélni, írni az olvasottakról pedig mindenképpen célravezető.
Megvitatni, ami átjön számodra az írásokból mindenképpen célravezető. De továbbra is azt mondom nektek amit Krisztus mondott:
"Aki tehát csak egyet is eltöröl e legkisebb parancsok közül, és úgy tanítja az embereket, azt igen kicsinek fogják hívni a mennyek országában. Aki viszont megtartja és tanítja őket, az nagy lesz a mennyek országában. Ezért mondom nektek: ha igazságotok nem múlja felül az írástudókét és a farizeusokét, nem juttok be a mennyek országába."
(Máté 5:19-20)
El pedig most sem törlök egy betűt sem, sőt egy pontocskát sem, hiszen azt mondom, hogy a teljes írást figyeljétek, ne csak a darabkákat, melyek éppen a hasznotokra vannak.
A rossz fának pedig már a gyökere is árulkodik arról, hogy a fa rossz.
Nézd meg figyelmesen a feltett kérdést, melyre válaszolok.
De a fának levelei is árulkodnak annak gyümölcséről. Ennek a fának pedig ha a gyökere a kérdés, akkor levele a kérdező hozzászólása. A gyümölcsét én nem látom.
Olyan ez, mint az elátkozott fügefa, mielőtt elátkozták volna.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!