Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A muszlimok szerint miért is...

A muszlimok szerint miért is 3 Istent hisznek a keresztények?

Figyelt kérdés
Ha több Istent és bálványokat imádunk, akkor miért van az a Koránban, hogy muszlim férfi elvehet egyistenhívő vallású nőt (zsidó, keresztény). Akkor miért vallják többistenhívőknek a keresztényeknek?

2023. márc. 27. 17:17
 271/299 anonim ***** válasza:
0%

193-as válaszodban ezt írtad:

"Mivel a Biblia volt előbb, a Korán később, értelemszerűen a Korán a hamisítás."

Szóval akkor mutasd meg a Biblia milyen forrásokkal támasztja alá az igazát. Én már bemutattam a bizonyítékokat. Tárgyi és tartalmai hitelesség szempontjából is egyértelműen a Korán az eredeti, a Biblia pedig meg lett hamisítva.

2023. ápr. 3. 15:31
 272/299 anonim ***** válasza:
100%

Aztán írtam ezt is, miután ott sem sikerült értelmezned:

"Szóval ha te állítasz valamit én pedig azzal ellentétes állítást teszek akkor neked van igazad mert előbb mondtad?"

"Nem, ellenben így a te állításod biztosan csak egy utólagos hamisítás."

Javaslom hogy ne menj bele olyan vitába, ami ennyire meghaladja az értelmi képességeid.

2023. ápr. 3. 15:52
 273/299 anonim ***** válasza:
0%

"Nem, ellenben így a te állításod biztosan csak egy utólagos hamisítás."

Akkor értelmi fogyatékos vagy mert azt hiszed ha valaki később állít valamit az csak hamis lehet :)

2023. ápr. 3. 16:09
 274/299 anonim ***** válasza:
100%

Ha utólag hamisítasz meg valamit, az értelemszerűen csak és kizárólag hamis lehet, függetlenül a hamisítás tárgyának hitelességétől.

Ha ilyen koncepciók ennyire meghaladják a felfogóképességed, akkor csak ismételni tudom, hogy ne menj bele olyan vitába ami meghaladja az értelmi képességeid.

2023. ápr. 3. 16:11
 275/299 anonim ***** válasza:
0%

"Ha utólag hamisítasz meg valamit, az értelemszerűen csak és kizárólag hamis lehet, függetlenül a hamisítás tárgyának hitelességétől."

De te tényként közlöd hogy amit később állítanak az csak hamis lehet :) Ilyen nincs. Ezért mondom hogy fogyatékos vagy. Ha pedig azt állítod a Biblia a hiteles akkor mutasd a bizonyítékokat.

2023. ápr. 3. 16:15
 276/299 anonim ***** válasza:
0%

Ateistaként én is úgy látom, hogy a keresztények 3 istenben hisznek.

2 különálló személyről beszélnek, de mégis azt mondják, hogy ez 1.

Hát nagyon nem.

Az ábrahámita vallásokban az iszlám és a zsidó vallás szigorúan egyistenhitű csak. A kereszténység csak szeretne azt lenni, de mivel 3 isteni személyben hisz, ezért csak elméletben monoteista, a gyakorlatban inkább politeista.

2023. ápr. 18. 16:16
 277/299 anonim ***** válasza:
0%

Pontosabban:

*3 különálló személyről beszélnek, de mégis azt mondják, hogy ez 1.

2023. ápr. 18. 16:17
 278/299 anonim ***** válasza:
100%

"2 különálló személyről beszélnek, de mégis azt mondják, hogy ez 1.

Hát nagyon nem."

Miért nem? Egy mindenható istenről van szó, annyi személye lehet ahányat csak akar. Ettől még ugyanaz az egy isten marad.

2023. ápr. 18. 16:19
 279/299 anonim ***** válasza:
90%

"3 különálló személyről beszélnek, de mégis azt mondják, hogy ez 1."

Így van, a keresztény hit ki is mondja, hogy három személyű egy Isten. Ha van egy 3 fejű sárkány az szerinted egy vagy 3 külön sárkány? Buta, egyszerű példa, de így lehet, hogy könnyebben megérted.

2023. ápr. 18. 16:23
 280/299 anonim ***** válasza:
100%

#5#? "Én muszlim vagyok. A keresztény Szentháromság tanítása 3 külön istenségről szól, így az többistenhit, bálványimádás és teljesen elfogadhatatlan az iszlám szerint."

Ez így nem igaz! A keresztény hitvallás sohasem szólt 3 különböző Istenségről!!!

2023. ápr. 18. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!