Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért a keresztény lett a...

Miért a keresztény lett a legüldözöttebb vallás?

2023. márc. 14. 13:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ti még ott tartotok, hogy nem tudjátok megkülönböutetni az egyházi és az állami hatalmat. Mi kb 200 évvel ezelőtt túljutottunk ezen. :D

Fel kéne fogni, hogy amit Amrika vagy egyéb nyugati államok tesznek, azt NEM a kereszténység nevében teszik. Közük nincs a valláshoz, nem is érdekli őket.

2023. márc. 15. 23:59
 62/81 anonim ***** válasza:
3%

"Az a baj, hogy ti még ott tartotok, hogy nem tudjátok megkülönböutetni az egyházi és az állami hatalmat. Mi kb 200 évvel ezelőtt túljutottunk ezen"

Ja, 200 éve kijelentettéket hogy Isten ne szóljon bele abba hogyan éltek. Ezért mondom hogy ti keresztények nem különböztük az ateistáktól csak azt ha megkérdezik, azt mondjátok hisztek Istenben.

"Fel kéne fogni, hogy amit Amrika vagy egyéb nyugati államok tesznek, azt NEM a kereszténység nevében teszik. Közük nincs a valláshoz, nem is érdekli őket."

Igen, a szokásos szöveg. Ha keresztények gyilkolnak akkor azok nem is keresztények :) Az USA elnöke a Bibliára tesz esküt és saját bevallásuk szerint is keresztények és az amerikai társadalom is nagy többségében keresztény de szerinted semmi közük a kereszténységhez :)

2023. márc. 16. 00:06
 63/81 anonim ***** válasza:
95%
Civilizált világban a vallás magánügy, kincsem.
2023. márc. 16. 00:09
 64/81 anonim ***** válasza:
96%

Nyisd már ki a szemed. Szerinted Amrikában betartatják azemberekkel a Biblia előírásait? Na ne szédíts...

Amúgy meg konkrétan ellentmondasz önmagadnak. Először azt nyomatod, hogy a keresztények ugyanolyanok, mint az ateisták, aztán valahogy mégis mindeki keresztény, aki nyugaton él, és hogy-hogy-nem, a vallás felelős az amerikai elnök döntéseiért. Meglehetősen inkoherens érvelés.

Kulturált közegben a vallás az ember SZEMÉLYES meggyőződése, nem pedig közügy.

2023. márc. 16. 00:14
 65/81 anonim ***** válasza:
0%

"Nyisd már ki a szemed. Szerinted Amrikában betartatják azemberekkel a Biblia előírásait? Na ne szédíts..."

Attól hogy az állam szekuláris, az emberek még keresztények.

"Amúgy meg konkrétan ellentmondasz önmagadnak. Először azt nyomatod, hogy a keresztények ugyanolyanok, mint az ateisták, aztán valahogy mégis mindeki keresztény, aki nyugaton él, és hogy-hogy-nem, a vallás felelős az amerikai elnök döntéseiért. Meglehetősen inkoherens érvelés."

Nincs ebben semmi ellentmondás. Az ateisták is keresztény kultúrkörben nevelkednek. Egyik kutya másik eb. Én például a környezetemben nem tudom megkülönböztetni hogy ki keresztény és ki ateista.

"Kulturált közegben a vallás az ember SZEMÉLYES meggyőződése, nem pedig közügy."

Ennek semmi köze a kultúráltsághoz. Ha valaki vallásos nem mondhatja azt hogy a vallás nem közügy. Ezzel azt is mondaná hogy Isten ne szóljon bele hogyan éljen. A keresztényeknek ez megfelel, de ahogy mondtam a keresztények alig különböznek az ateistáktól.

2023. márc. 16. 00:23
 66/81 anonim ***** válasza:
100%

"Attól hogy az állam szekuláris, az emberek még keresztények."

Tévedsz. Mi egy civilizált társadalomban élünk, ahol keresztények, ateisták, agnosztikusok, ezoterikusok, keleti vallások követői és sok-sok féle ember él. Te is itt élsz, noha nem vagy keresztény. Vagy úgy véled, hogy a magyar állampolgársággal te is kereszténnyé váltál? :D Mert az érvelésed alapján minden muzulmán, aki "keresztény" országban él, az maga is keresztény. Ugye, mekkora sületlenség? :D

"Én például a környezetemben nem tudom megkülönböztetni hogy ki keresztény és ki ateista."

Ez a te személyes problémád, ami semmit sem bizonyít vagy cáfol.

"Ennek semmi köze a kultúráltsághoz. Ha valaki vallásos nem mondhatja azt hogy a vallás nem közügy. Ezzel azt is mondaná hogy Isten ne szóljon bele hogyan éljen. A keresztényeknek ez megfelel, de ahogy mondtam a keresztények alig különböznek az ateistáktól."

De bizony, hogy köze van. Egy kulturált társadalomban nem kényszerítjük egymásra a hitünket. Szerintem te is nagyon örülsz, hogy senki sem akar erőszakkal megtéríteni. Elég kellemes ez a szabadság dolog, nem? ;)

És bizony, mi úgy gondoljuk, hogy isten az egyes ember életébe szóljon bele, de mást nem kötelezhetünk arra, hogy higgyen, az ugyanis nem hit lenne, hanem halálfélelemeből elbábozott színjáték. Te is azért lehetsz itt muzulmán, mert mi ebben hiszünk. Szerintem ez elég jó dolog, a helyedben örülnék neki. :D

2023. márc. 16. 00:34
 67/81 anonim ***** válasza:
0%

"Tévedsz. Mi egy civilizált társadalomban élünk, ahol keresztények, ateisták, agnosztikusok, ezoterikusok, keleti vallások követői és sok-sok féle ember él. Te is itt élsz, noha nem vagy keresztény. Vagy úgy véled, hogy a magyar állampolgársággal te is kereszténnyé váltál? :D Mert az érvelésed alapján minden muzulmán, aki "keresztény" országban él, az maga is keresztény. Ugye, mekkora sületlenség?"

Sokféle ember él itt de ettől még a többség keresztény és aki ateista például az is keresztény kutúrkörben nevelkedett. Még hogy cicilizált :) A közel-keleti muszlim országok lerohanása is civilizált tett?

Meg a muszlim országok fel is szekurális. Akkor ezekben az országokban nem is muszlimok élnek? :)

"Ez a te személyes problémád, ami semmit sem bizonyít vagy cáfol."

Akkor meséld már el mi a különbség egy keresztény és egy ateista között azon kívül hogy a keresztény azt mondja hisz Istenben és évente egyszer talán betéved egy templomba :)

"De bizony, hogy köze van. Egy kulturált társadalomban nem kényszerítjük egymásra a hitünket. Szerintem te is nagyon örülsz, hogy senki sem akar erőszakkal megtéríteni. Elég kellemes ez a szabadság dolog, nem? ;)"

Na itt ki is derült, fogalmad sincs a témához. Ha egy állam vallási törvények szerint müködik, az nem azt jelenti hogy rákényszeríti mindenkire azt a vallást. Gondolom te a keresztényekből indultál ki és ez alapján azt feltételzted hogy minden vallásnál így van de tévedés. A kereszténység egy primitív, agresszív vallás amit szinte mindig erőszakkal terjesztetek és semmiféle toleranciát nem mutatott mások iránt. De vegyük például az iszlámot. Az államnak az iszlám törvényei szerint kell müködnie de a vallási kisebbségek élhetnek a saját szabályaik szerint. Szoval egy iszlám törvénykezésű országban te lehetsz keresztény de akár ateista is.

"És bizony, mi úgy gondoljuk, hogy isten az egyes ember életébe szóljon bele, de mást nem kötelezhetünk arra, hogy higgyen, az ugyanis nem hit lenne, hanem halálfélelemeből elbábozott színjáték. Te is azért lehetsz itt muzulmán, mert mi ebben hiszünk. Szerintem ez elég jó dolog, a helyedben örülnék neki. :D "

Ha te keresztény vagy akkor ezt biztosan nem gondolod komolyan, ha meg ateista vagy akkor azt kívánod senki ne higgyen semmiben.

A lényeg az hogy kb halvány lila gőzöd sincs az iszlámról, meg úgy általában a témáról.

2023. márc. 16. 01:05
 68/81 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolj.

Valaki attól keresztény, hogy nyugati országban él? Mert akkor te is keresztény vagy. Ha meg nem ettől keresztény, akkor bukik az egész érvelésed. Választhatsz.

"Akkor meséld már el mi a különbség egy keresztény és egy ateista között azon kívül hogy a keresztény azt mondja hisz Istenben és évente egyszer talán betéved egy templomba :)"

Sokféleképpen élik meg a hitüket az emberek. A környezetemben élő keresztények imádkoznak, templomba járnak, erős közösséget tartanak fenn, a gyerekeiket vallásosnak nevelik stb. Van, aki komyabban veszi, van, aki kevésbé. Nem tudom, mit nem értesz ezen. Tudod, mi nem egy uniformizált világban hiszünk, ahol mindenki egyforma.

"...a vallási kisebbségek élhetnek a saját szabályaik szerint"

A hazugságot nem tiltja a Korán? :D Szerinted mondjuk egy nő veszély nélkül végigszambázhat Iránon vagy Szaud-Arábián rövid nadrágban és fedetlen fővel? Vagy RÁKÉNYSZERÍTIK, hogy eltakarja a testét és az arcát? A keresztény kultúrkörben hagyománya van a borfogyasztásnak. Minden korlátozás nélkül fogyaszthatok bort Iránban, vagy RÁM KÉNYSZERÍTIK a szokásaikat? Hagyjuk már a meséket...

"Ha te keresztény vagy akkor ezt biztosan nem gondolod komolyan"

De igen, komolyan gondolom. Én nem szeretném, ha az embereket erőszakkal kényszerítenék, hogy abban higgyenek, amiben én. Szerintem midnenkinek joga van eldönteni, hogy mit gondol a világról, és ebbe senki sem szólhat bele.

A lényeg, hogy semmit sem tudsz a békéről és a civilizált társadalomról.

2023. márc. 16. 01:23
 69/81 anonim ***** válasza:
45%

"Valaki attól keresztény, hogy nyugati országban él? Mert akkor te is keresztény vagy. Ha meg nem ettől keresztény, akkor bukik az egész érvelésed. Választhatsz."

Attól keresztény valaki ha annak valja magát. Egy ateista nyilván nem fogja kereszténynek vallani magát, de ahogy nincs jelentős különbség egy ateista és egy kersztény között.

"Sokféleképpen élik meg a hitüket az emberek. A környezetemben élő keresztények imádkoznak, templomba járnak, erős közösséget tartanak fenn, a gyerekeiket vallásosnak nevelik stb. Van, aki komyabban veszi, van, aki kevésbé. Nem tudom, mit nem értesz ezen. Tudod, mi nem egy uniformizált világban hiszünk, ahol mindenki egyforma."

Ez mellébeszélés. Maradjunk annyiban hogy nem tudsz felmutatni semmi különbséget.

"A hazugságot nem tiltja a Korán? :D Szerinted mondjuk egy nő veszély nélkül végigszambázhat Iránon vagy Szaud-Arábián rövid nadrágban és fedetlen fővel? Vagy RÁKÉNYSZERÍTIK, hogy eltakarja a testét és az arcát? A keresztény kultúrkörben hagyománya van a borfogyasztásnak. Minden korlátozás nélkül fogyaszthatok bort Iránban, vagy RÁM KÉNYSZERÍTIK a szokásaikat? Hagyjuk már a meséket.."

Ezen a ponton az intelligenciádat is meg kell hogy kérdőjelezzem. Én arról bsezélek mi az iszlám tanítása, te meg arról hogy egy országokban mi a helyzet. Ráadásul Irán és Szaud-Arábia egy egy szekta. Téves irányzatok. Az pedig csak hab a tortán hogy a keresztények segítik ezeket a szektákat. Szaud-Arábia államát konkrétan a keresztények hozták létrte és támogatják a vahabizmust Iránban pedig szintén a keresztények segítették hatalomra a jelenlegi rezsimet.

Csak hogy művelődj egy kicsit. Ajánlom figyelmedbe a Medinai alkotmány tanulmányozását. Ez egy alkotmány ahogy a nevében is benne van. Mohamed próféta hozta létre Medina városában, ami rögzítette a különböző vallási közösségek jogait. Például egy részlet ebből:

"A zsidók továbbra is vallhatják vallásukat, és garantált a vallásgyakorlás szabadsága."

Én erről beszélek, nem pedig arról mi van Szaud-Arábiában.

"De igen, komolyan gondolom. Én nem szeretném, ha az embereket erőszakkal kényszerítenék, hogy abban higgyenek, amiben én. Szerintem midnenkinek joga van eldönteni, hogy mit gondol a világról, és ebbe senki sem szólhat bele."

Ez dicséretes csak éppen ellentmond a Bibliának. Ugyanis a Biblia azt írja ki kell irtani azokat akik más vallást követnek. Sőt, azt is írja a saját gyermeked is meg kell ölnöd ha más vallást akar követni. Szertnéd hogy idézzem a Bibliából?

"A lényeg, hogy semmit sem tudsz a békéről és a civilizált társadalomról."

Egy keresztény a legutolsó aki kioktathat bárkit is a békéről és civilizáltságról. A te Bibliád minden csak nem békés és nem civilizált. A Biblia népirtásra, nők és gyerekek legyilkolására szólít fel, engedi a rabszolgaságot, szexrabszolgaságot, és megparancsolja a más vallásúak legyilkolását. És a keresztények ezt is tették és teszik ma is.

2023. márc. 16. 02:18
 70/81 anonim ***** válasza:
Na jó, te vészesen buta vagy...
2023. márc. 16. 06:42
1 2 3 4 5 6 7 8 9

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!