Akik azzal vádolják a keresztény erkölcsöt, hogy az már elavult, ők mire alapozzák ezt a kijelentésüket?
" Nem Istennek volt szüksége rá, hanem nekünk. "
Hát nekem bizonyosan nem volt rá szükségem.
Neked igen?
Miféle erkölcs az amit képviselsz, ha egy ÁRTATLAN ember halálára volt szükséged????
Szia Darkmoon. Örülök hogy csatlakoztál a kérdésemre válaszolókhoz. :)
"Hát nekem bizonyosan nem volt rá szükségem.
Neked igen?"
Sajnos az emberi természetből fakadóan, ha valaki mártír halált hal, (ráadásul értünk), akkor azzal jobban nyomot hagy bennünk.
Ha Jézus története úgy folytatódott volna, hogy kereszthalála helyett inkább boldogan élt, míg meg nem halt értünk, hát.......
"Miféle erkölcs az amit képviselsz, ha egy ÁRTATLAN ember halálára volt szükséged????"
Olyan erkölcsöt amely alapján, az a bizonyos ártatlan ember halála, nem volt hiába való.
Köszönöm hozzászólásod.
Értem, tehát szerinted egy ÁRTATLAN ember kereszthalála számodra elfogadható, ha az CÉLT szolgál?
De vajon mi is volt a cél?
"Mert szerinted ha a szülei tiltanák a dohányzástól az hatásosabb lenne?
A gyerekek mindig azt csinálják, amitől a legjobban tiltva vannak."
Tehát elméleted szerint minden gyerek aki nem dohányzik annak megengedik a szülei a dohányzást vagy keresztény??
" a kereszténység hozhat jót is az emberek életébe? "
A keresztény vallásnak is mint sok más vallásnak vannak pozitív érdemei és mellette rengeteg negatívuma.
Te azonban rettentően kisarkítva akarod bemutatni a kereszténységet és irrealitásan próbálod megoldásnak beállítani a kereszténységet.
"Ha Jézus története úgy folytatódott volna, hogy kereszthalála helyett inkább boldogan élt, míg meg nem halt értünk, hát......."
Jézus Isten része. Azt állítod, hogy Isten vagy legalább egy része meghalt?
"Akik azzal vádolják a keresztény erkölcsöt, hogy az már elavult, ők mire alapozzák ezt a kijelentésüket?"
Anyira egyszerű a válasz, egy szó.
Az antikrisztusra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!