Akik azzal vádolják a keresztény erkölcsöt, hogy az már elavult, ők mire alapozzák ezt a kijelentésüket?
"Hihetetlen, mennyire butthurt tudsz lenni ezen a keresztény témán :D"
Hát nem is tudom, én jó ateista érvet itt ma még nem láttam, mondjuk nem mintha amúgy tudnátok érvelni. Ahhoz tanulni kéne kicsit. :D
"Persze.....
Érdekes mióta unokaöcsémet átrakták "
Bocs, de én nem az unokaöcséd vagyok. Feltehetően én egy másik keresztény suliba jártam, én csak a saját tapasztalataimat írtam le.
"Jézus jóságos élete, majd önfeláldozása amit érted is tett."
Jaj hagyjál már ezzel a logikátlan és értelmetlen ******. Ez a Jézus feláldozta magát érted az egyik nagy baki az egész Bibliában.
"Igen? Pedig az új ateisták azt próbálják pumpálni az emberek tudatába, hogy a keresztények sz@r, szemetek a hitükkel együtt, az ateisták na azok meg hű de nagyon jóságosak. "
Te pont ugyan ezt adtad itt elő csak fordítva.
"Jaj hagyjál már ezzel a logikátlan és értelmetlen ******. Ez a Jézus feláldozta magát érted az egyik nagy baki az egész Bibliában."
Profi teológusok, kicsit más véleményen vannak.
"Jaj" ugye nem baj ha én inkább a szakértőknek hiszek?
"Te pont ugyan ezt adtad itt elő csak fordítva."
De várjál! Én azért mert védekezésre kényszerítettetek, az új ateisták pedig azért csinálják mert támadni akarnak. Azért az nem mindegy.
Mikor feltettem a kérdést, én pusztán csak az erkölcsről szerettem volna diskurzust folytatni. Eleve miattatok ment el a beszélgetés más irányba, mert az új ateista maszlagokat dobáltátok ide válasznak. Hihetetlen hogy 2023-ban, van még aki bekajálja azt a sok hazug, állfilozófiai maszlagot, amit azok össze hordtak.
"Szidod az emlegetett "új ateistákat"
Nem szidom őket.
Kérlek idézd vissza azon mondataimat melyekben szidalmaztam én bárkit is.
"közben konkrétan azt csinálod amit annyira sérelmezel a részükről."
Mit is? Mert én velük ellentétben nem akarok félrevezetni senkit, vagy gyűlöletet kelteni.
"De miért nem lehet bekénhagyni a többieket?? Mi a baj azzal, ha valaki nem hívő? Miért kell bactatni? Miért kell érvelni az iskolai kötelező kereszténynyomatás mellett?"
Ja, erre még válaszolni akartam. Jó, akkor fogalmazd meg nekem néhány pontban, hogy mi bajod a keresztény iskolákkal?
Miért volna ez olyan rossz? Semmi baja nem lesz a gyereknek, ha kicsit bibliázik, vagy Isten hitre nevelik. Nem kell ettől megijedni.
"Hát ez egy nagy nulla. Pont a lényeget hagyja ki az erkölcsre nevelésből, ami nem más mint az EMBERI ÉRZELEM.
Ha egy 11 éves kislány szeretné kipróbálni mondjuk a dohányzást, akkor igenis érzelmi alapon érezze, hogy ez a döntése nem helyes."
Arra gondolsz amikor a 11 éves kislány elkezd rettegni, hogy ha dohányzik akkor majd Isten örökre a pokolban szenvedésre ítéli? Vagy arra, hogy Isten majd meggyilkolja mint sok mást aki nem fogadott szót neki a Bibliában?
Ez lenne az az erkölcs amit annyira tanítani akarsz a gyerekeknek?
Az abszolút jóság szerint a cél szentesíti az erőszakos, véres eszközt akkor is ha lenne békés megoldás, hogy elérje a céljait. Nyugodt szívvel lemészárolja azokat az ártatlan gyerekeket is akiknek annyi volt a bűnük, hogy rosszkor voltak rossz helyen.
Ez lenne az az erkölcsös példa a jóságról amit tanítani kéne a gyerekeknek?
Vagy kiakarod neveltetni a homofóbiás maradiak egy újabb csoportját?
"Profi teológusok, kicsit más véleményen vannak."
Akkor írd le, hogy a mindenhatónak miért volt szüksége egy barbár szertartásra ahhoz, hogy megbocsássa az embereke vétkeit?
Hogy van az, hogy Isten próbálkozásai rendszeresen kudarcba fulladnak a Bibliában és valahogyan rendszeresen az a legjobb megoldása, hogy le kell gyilkolni valakit vagy rengeteg embert?
"Arra gondolsz amikor a 11 éves kislány elkezd rettegni, hogy ha dohányzik akkor majd Isten örökre a pokolban szenvedésre ítéli? Vagy arra, hogy Isten majd meggyilkolja mint sok mást aki nem fogadott szót neki a Bibliában?"
Logikátlan....
Isten a biblia tanításai szerint nem ítéli a dohányosokat pokolra, sőt eleve hangsúlyozva van, hogy Isten mennyire megbocsájtó.
Azért nem fog dohányozni(remélhetőleg) mert tudja hogy Isten szereti, és aki szeret bennünket, annak nem szeretünk csalódást okozni.
Mert szerinted ha a szülei tiltanák a dohányzástól az hatásosabb lenne?
A gyerekek mindig azt csinálják, amitől a legjobban tiltva vannak.
" Vagy arra, hogy Isten majd meggyilkolja mint sok mást aki nem fogadott szót neki a Bibliában?"
Ugyan már.... Érvelésedben te arra akarsz építeni, hogy a keresztény vallás megfélemlíti Istennel a gyerekeket. Hát nem! Pont az ellenkezője igaz, Isten szeret, és ezért nem nagyon akarunk csalódást okozni neki.
De ha mégis megtettük, akkor is megbocsát.
"Az abszolút jóság szerint a cél szentesíti az erőszakos, véres eszközt akkor is ha lenne békés megoldás, hogy elérje a céljait. Nyugodt szívvel lemészárolja azokat az ártatlan gyerekeket is akiknek annyi volt a bűnük, hogy rosszkor voltak rossz helyen."
Szintén ugyanaz az érvelés.
"Vagy kiakarod neveltetni a homofóbiás maradiak egy újabb csoportját?"
Parancsolsz? Ezt most mire alapoztad?
https://www.youtube.com/watch?v=4TmzHJTRBGw
"Akkor írd le, hogy a mindenhatónak miért volt szüksége egy barbár szertartásra ahhoz, hogy megbocsássa az embereke vétkeit?"
Nem Istennek volt szüksége rá, hanem nekünk.
"Hogy van az, hogy Isten próbálkozásai rendszeresen kudarcba fulladnak a Bibliában és valahogyan rendszeresen az a legjobb megoldása, hogy le kell gyilkolni valakit vagy rengeteg embert?"
Ha ezt most megválaszolnám neked, akkor elismernéd, hogy a kereszténység hozhat jót is az emberek életébe? Hogy képes jobbá tenni ezt az elk..t világot?
Nem hiszem. Potyára nem fogom megint koptatni hosszú sorokon, a billentyűzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!