Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Akik azzal vádolják a kereszté...

Akik azzal vádolják a keresztény erkölcsöt, hogy az már elavult, ők mire alapozzák ezt a kijelentésüket?

Figyelt kérdés

2023. márc. 5. 12:07
1 2 3 4 5 6 7
 31/67 anonim ***** válasza:
100%

? Ez az érved?

Szóval akkor én is mondhatom, hogy lehet, hogy a gyereked/unokaöcséd a katter suliban ateista, amiről nem tudsz, ugye...

Azt hittem, ettől magasabb szinten ervelünk. De gáz...

2023. márc. 5. 15:53
 32/67 anonim ***** válasza:
100%

"Milyen pedofil botrány? Volt pár aberrált hülye, amit aztán úgy felfújt a média, hogy csak na."

Csak Amerikában az évi becsült áldozatok száma 210 000.

Becslések szerint 40-50 ezer aktív ill. visszavonult katolikus pap van Amerikában, s ezek 6-16 százaléka, vagyis 3-6000 pap pedofil. Ez azt jelenti, hogy egyházmegyénként 16-42 pedofil pap van. Ha ezt beszorozzuk egy átlagos pedofil élethossziglan felmutatott "termésével", vagyis mondjuk 200 gyerekkel, akkor az 3200-8400 gyerek egyházmegyénként, és 600 000 áldozat az USA-ban. Pedofil vádak miatt az évek során 800 papot muszáj volt elbocsátani, s az egyház eddig egymilliárd dollárt fizetett ki kártérítésként ilyen ügyekben és 500 millió kifizetése még függőben van. Egy szakértő szerint kb. ötezer pappal szemben fogalmaztak meg jelenleg ilyen vádakat.

2023. márc. 5. 16:14
 33/67 anonim ***** válasza:
91%
A keresztény vallást az emberek nem önszántukból vették fel, hanem tűzzel, vassal kényszerítették rá őket, nem a csodás menny ígérete és jehova jósága motiválta őket, hanem a halálfélelem. Mindezek nélkül a kereszténység nem lenne más csak egy szekta a sok közül. Ezt az is bizonyítja, hogy most, mire ledőltek a korlátok és lazult jehova kezétől a fojtogató szorítás, sorra elfordulnak az emberek tőle és azon utakat kezdik járni, miket nem is oly rég az Ördög útjainak ismert a világ. A kereszténység azt hirdeti, hogy ezek az utak romlásba és pusztulásba vezetnek. Ha ez így lenne, akik ezen utakat járják, régen sírva könyörögnének jehova bocsánatáért és térdre borulva gügyögnék, hogy "bocsáss meg uram, tévedtem".
2023. márc. 5. 16:18
 34/67 A kérdező kommentje:

"Mert a társadalom érdeke. Egy kitalált szadista kegyetlen mese nem a társadalom érdeke. Ahogy latszik is pl az eszaki országokból, legnagyobb az ateizmus aránya, és legkisebb minden olyan mutató, ami káros, pl erőszak, bűncselekmények, stb.

A világ pont azt mutatja, hogy tök jól el lehet lenni vallás nélkül."

És megérkeztünk.

Az a marhaság, hogy "minden vallás káros" Javarészt Richard Dawkins, Christopher Hitchens vagy Sam Harris agymenéséből származik.

Tudod mi a káros?Ennek a bohócnak az eszement hülyeségeit követni.

Richard Dawkins a saját szakmája alapján (biológus) barkácsolt egy világnézetet(új ateizmus), majd azt az élet minden területére alkalmazza.

Olyan dolgokat próbál magyarázni, pusztán biológus végzettsége alapján, amik már messze a filozófia területei.

De a legérdekesebb az egészben, ATEISTA filozófusok szedték ízekre, de

úgy mint a sz@rt.

Noam Chomsky nyelvész és filozófus a következőket fogalamazta meg:

"Én magam ateistaként, kínosnak tartom ezeket az "új ateista írókat". Először is, a prominens képviselői senki sem vallástudós, vallástörténész vagy kulturális antropológus aki képes például azokat a kulurális, történelmi, irodalmi vagy nyelvi összefüggéseket vizsgálni, amelyekben a biblia különböző részeit írták, és így magyarázatot tudjon adni arra, hogy miért tévednek és miért tudatlanok a fundamentalista, Biblia szó szerint értelmező keresztények."

Michael Ruse ateista filozófus a következőket fogalmazta meg:

"Először is úgy gondolom, hogy ezek az emberek kárt okoznak a tudományosság számára. A vallásos nézőpontok kezelése a szánalmastól a nemlétezőig terjed részükről. Richard Dawkins Isteni téveszméje megbukna minden filozófiai vagy vallástudományi bevezető kurzuson."

Ruse azonban nem áll meg itt és így folytatja:

"Emellett felháborítónak tartom Dawkins, Denett, Hitchens és az új ateizmus többi képviselőjét érveléseinek gyenge színvolnala miatt. Máshol is megírtam már, hogy az "Isteni téveszme" miatt, szégyellem, hogy ateista vagyok. Hadd hangsúlyozzam még egyszer......

És hadd hangsúlyozzam azt is, hogy büszke vagyok arra, hogy az új ateisták

förmedvényének fókuszában vagyok. Rettenetesen katasztrofálisak, és az első sorában akarok lenni azoknak, akik ezt kimondják."

Richard Normann ateista filozófus így fogalmazott:

"Az új ateizmus valójában nem igazán új. Megkülönböztető témái

- mint például az, hogy a vallás a tudomány, a haladás és a felvilágosult erkölcs ellensége.

Közvetlenül a 18. századi felvilágosodás és a 19. századi racionalizmusig nyúlnak vissza. Az "új" mozgalmat inkább ébredésként kell látnunk, mint ami racionális gondolkodás értékeinek a hatásos érveken keresztüli újrafogalmazása."

John Humhpyrs agnosztikus szerző:

" Nemcsak kijelenteniük, hanem bizonyítaniuk is kell, hogy a vallás a világban lévő rossz egyik fő oka. Azonban nem hivatkozhatnak vallásos szélsőségesek egy kis csoportjára vagy az évszázadokkal ezelőtti brutalitásokra - ezek nem igazolhatják őket.....

E mellett alternatívát kell kínálniuk azoknak a millióknak, akik hitükre támaszkodva adnak értelmet életüknek. A militáns ateistákkal ellentétben nem hinném, hogy ostobák lennének azok, akik hisznek Istenben"

Hogy milyen hosszasan sorolhatnám, ahogyan maguk az ateisták szedik szét az új ateista félrevezető, ellenségeskedést szító hülyeségeit.

Azért írtam le ezeket, mert látom hogy ti bekajáltátok az "új ateista" agymenéseket, és ez alapján azt hiszitek, hogy ti álltok a jó oldalon.

Hát nem! A rossz oldalon álltok, csak ezt nem veszitek észre.

2023. márc. 5. 16:43
 35/67 anonim ***** válasza:
89%

Ember, nincs jó meg rossz oldal :D

Te hiszel én meg nem.

2023. márc. 5. 16:45
 36/67 A kérdező kommentje:

"Ember, nincs jó meg rossz oldal :D

Te hiszel én meg nem."

Igen? Pedig az új ateisták azt próbálják pumpálni az emberek tudatába, hogy a keresztények sz@r, szemetek a hitükkel együtt, az ateisták na azok meg hű de nagyon jóságosak. Közben meg annyit hazudnak mint a vízfolyás....

2023. márc. 5. 16:53
 37/67 A kérdező kommentje:

Azért az érdekes, hogy milyen könnyen manipulálhatóak az emberek.

Még a jóság, és szeretet ellenében is.

2023. márc. 5. 16:56
 38/67 A kérdező kommentje:
Amúgy meg azt had kérdezzem már meg, miért nem tanul valamelyikőtök teológiát, majd lép papi pályára? Aztán mint a szervezet tagja már megláthatnátok, hogy bizony nincs semmilyen kisördög az egyház függönye mögé rejtve, mint ahogyan azt ti odaképzelitek.
2023. márc. 5. 17:00
 39/67 anonim ***** válasza:
91%
Azért mert minden tényt letagadsz ami a sz@r egyházad bűneire vonatkozik, azért azok még tények....és jöhetsz azzal hogy lelki szegény vagy, kevés agysejttel, de akkor meg minek provokalod itt az álnaiv ostobasagoddal a népeket, kedves kérdező?
2023. márc. 5. 17:14
 40/67 anonim ***** válasza:
90%
Látom, nagyon beléd állt egy ateista. Érdemes lenne mélyebbre nézni, hogy teged ez miért erintett ennyire kvamód érzékenyen, mert beteges amit tolsz. Pszichológust ajanlanék...
2023. márc. 5. 17:18
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!