Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények tényleg hisznek...

A keresztények tényleg hisznek abban hogy Szűz Mária szűz volt?

Figyelt kérdés
Igyekszem nem provokációnak szánni a kérdést, tényleg szeretném megérteni. Az még világos, hogy hisznek Istenben, meg Jézusban, de tényleg hisznek abban hogy Jézus egy szűz nőtől született? Mármint ez elég egyértelműen biológiailag lehetetlen, és nekem furcsa hogy egy tanult ember, mondjuk egy mélyen vallásos orvos hisz abban hogy Mária tényleg szűz volt. Nekem kicsit összeférhetetlen a dolog.

2023. márc. 2. 18:26
1 2 3 4 5 6 7
 51/70 anonim ***** válasza:
0%
Petesejt sem volt. Az Ige színtiszta megtestesülése.
2023. ápr. 10. 11:07
 52/70 anonim ***** válasza:
49%
Elképesztő olvasni, hogy valaki TÉNYLEG elhiszi ezt. Most eretneknek leszek kikiáltva, de az igazság valószínűleg az, amit már számos történész említett. Egy Pantera nevű fazon volt Jézus biologiai apja. Mivel a házasságon kívüli szex akkoriban óriási bűn volt, Máriát valószínűleg halálra kövezték volna emiatt. Így kitalálták ezt a mesét, hogy csoda, meg szűzként fogant, meg stb.
2023. ápr. 10. 11:20
 53/70 anonim ***** válasza:
0%
Az, Pantera. Miért nem rögtön az Oroszlánkirály?
2023. ápr. 10. 11:23
 54/70 anonim ***** válasza:
48%
Vicces, ahogy TÉNYKÉNT kezelik a hívők, ami a Bibliaban le van írva. 🤣 Ember, ezek nem tények és bizonyítékok. Ilyet én is tudnék. Kijelentem, hogy szűz vagyok, közben felcsináltatom magam,majd leírom, és még rajtam kívül 50 ember leírja, hogy márpedig engem a szentlélek szállt meg. Ez majd megmarad az utókornak, a sok hülye meg majd benyalja, mert hát le van írva. 🤷🏼‍♀️
2023. ápr. 10. 11:27
 55/70 anonim ***** válasza:
5%

#54#

Mi gátol meg benne? Csináld! Csináld meg! Szülj szüzen és hirdesd, hogy a te fiad a megváltó! Mi ezzel a probléma??? Menni fog??

2023. ápr. 12. 18:37
 56/70 anonim ***** válasza:
52%

55

Ma már nem olyan megvezethető a világ meg amúgy is ki kellene végezni majd,hogy érjen is valamit.

Az,hogy jézus isten fia egy döntés eredménye volt Konstantin római császár jóvoltából 325-ben.

2023. ápr. 13. 07:20
 57/70 anonim ***** válasza:
0%

#54#: "Vicces, ahogy TÉNYKÉNT kezelik a hívők, ami a Bibliaban le van írva."

Szerinted a hívőknek hogy máshogy kellene kezelni a Biblia írásait?

2023. ápr. 13. 16:37
 58/70 anonim ***** válasza:
100%
@57 Pl. valóságalapokon nyugvó, de az idők során kisebb-nagyobb mértékben kiszínezett, jószándékú tanító történetekként a múltból. Sok hívő kezeli így a Biblia történeteit.
2023. ápr. 13. 16:42
 59/70 anonim ***** válasza:
21%

#54#: " Ilyet én is tudnék. Kijelentem, hogy szűz vagyok, közben felcsináltatom magam, majd leírom, és még rajtam kívül 50 ember leírja, hogy márpedig engem a szentlélek szállt meg."

Gondolod, hogy így történt? Mi akadályoz meg benne? Csináld meg!

2023. ápr. 13. 16:42
 60/70 anonim ***** válasza:
31%

#446# Darkmoon: "Tudom, nagyon nehéz felfogni, de az amit a Biblia leír éppen az, amit BIZONYÍTANI kellene, erre pedig a Biblia nem alkalmas, lévén ez tipikus körkörös érvelés.

Tehát OLYAN dologgal kellene alátámasztani a Bibliai történetet, ami FÜGGETLEN a Bibliától....

Kár, hogy olyan nincs :-)

Gondolom ismered azt a mondást, hogy : A történelmet mindig a győztesek írják!"

Ezért vannak sokszor gondban a történészek! Szerinted miért olyan selytelmes és nem egyértelmű a mai napig a Magyarság eredete??? Pontosan ezért!

Vagy miért van az, hogy amit a Bibliában lehet olvasni, azt a világi történelemben nem? Pontosan azért, mert akik a történelem folyamán felülkerekednek, írásaikban megmásítják az igazságot és a valóságot!

2023. ápr. 13. 16:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!