Ha Isten minden ember szabad akaratát tiszteletben tartja, akkor hogyan ejthette teherbe Szűz Máriát, annak beleegyezése nélkül?
Ez így sehogy se kerek.
Ha igaz a szűz fogantatás, akkor Isten olykor mégiscsak belepiszkál a szabad akaratba.
Ha pedig tiszteletben tartja a szabad akaratot, akkor nem igaz a bibliai beszámoló a szűz fogantatásról.
Beleegyezett. Olvasd el.
(Amúgy ateista vagyok, de a történetet ismerem...)
1
Nem igaz. Az angyal nem kérdezte meg tőle, hanem közölte vele, hogy ez lesz. Máriának nem volt lehetősége nemet mondani.
Szia
Tudsz arról, hogy abszolút szabad akarattal CSAK Isten rendelkezik? Még az angyalok szabad akarata is viszonylagos. Az emberé szintén.
Rosszindulatot(vádat) vélek felismerni a kérdésedben, nem őszinte kíváncsiságot, érdeklődést. Ahogy már írta feljebb a hozzászóló, Mária elfogadta Istentől a feladatot, amit kapott. Mit mondott az angyal Máriának? "...az angyal ezt mondta neki: „Ne félj, Mária, mert kegyet találtál Isten előtt." Lukács 1:30. Amit Mária kapott a Teremtőjétől, az hatalmas megtiszteltetés, és kegy volt Istentől. Ezért magasztalta Isten. nem azt érezte, hogy megfosztották bármitől, hiszen ezt mondta: "Mária pedig így szólt: „Magasztalja a lelkem Jehovát, és nem tudom megállni, hogy ne ujjongjak Istennek, az én megmentőmnek, mert letekintett rabszolgalányának alacsony sorára. Mostantól fogva boldognak mond engem minden nemzedék, mert nagy dolgokat tett értem a hatalmas Isten, és szent az ő neve,..." Lukács 1:46-49
Nem tudnád Mária helyzetét úgy látni, ahogyan ő érzett?
Vidiripi
Lukács 1:38 Ekkor azt mondta Mária: Íme, az Úr szolgálólánya vagyok, történjék velem a te beszéded szerint! És eltávozott tőle az angyal.
- De IGEN volt lehetősége nemet mondani! Az hogy el sem olvasod a történetet az probléma!
Mária egyértelműen kijelenti hogy az történjen vele amit az angyal mondott!
És az angyal csak ez után távozott.
Vidiripi
Nem emberi módon fogant a magzat!
"Ha Isten minden ember szabad akaratát tiszteletben tartja, akkor hogyan ejthette teherbe Szűz Máriát, annak beleegyezése nélkül?"
Ettől nem igazán sérül a szabad akarat. Amúgy meg beleegyezett Mária, függetlenül attól, hogy te nem vagy hajlandó elolvasni a szöveget.
"Eleve hogy volt képe más csaját teherbe ejteni... Házasság nélkül!"
Isten? Ma a "zsenik" gyűlnek ide, látom :)
A Biblia szövegét elolvasva ennyi áll benne:
Máté:
"A Jézus Krisztus születése pedig így vala: Mária, az ő anyja, eljegyeztetvén Józsefnek, mielőtt egybekeltek volna, viselősnek találtaték a Szent Lélektől."
Márk: -
Lukács:
"
30 És monda néki az angyal: Ne félj Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél.
31 És ímé fogansz a te méhedben, és szülsz fiat, és nevezed az ő nevét JÉZUSNAK.
32 Ez nagy lészen, és a Magasságos Fiának hivattatik; és néki adja az Úr Isten a Dávidnak, az ő atyjának, királyi székét;
33 És uralkodik a Jákób házán mindörökké; és az ő királyságának vége nem lészen!
"
Kijelentések (nem hangzik el a kérdés: Akarod-e, hogy így legyen?)
"
34 Monda pedig Mária az angyalnak: Mimódon lesz ez, holott én férfiat nem ismerek?
35 És felelvén az angyal, monda néki: A Szent Lélek száll te reád, és a Magasságosnak ereje árnyékoz meg téged; azért ami születik is szentnek hivatik, Isten Fiának.
36 És ímé Erzsébet, a te rokonod, ő is fogant fiat az ő vénségében; és ez már a hatodik hónapja néki, akit meddőnek hívtak:
37 Mert az Istennél semmi sem lehetetlen.
38 Monda pedig Mária: Imhol az Úrnak szolgálója; legyen nékem a te beszéded szerint. És elméne ő tőle az angyal.
"
Tehát ITT sem teszi fel a kérdést az angyal Máriának, akarod-e?
Mária pedig mivel választási lehetőség nincs felkínálva elfogadja a sorsát. (Vitatkozhatna vajon egy angyallal, aki Isten követe?)
János: -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!