Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten minden ember szabad...

Demion kérdése:

Ha Isten minden ember szabad akaratát tiszteletben tartja, akkor hogyan ejthette teherbe Szűz Máriát, annak beleegyezése nélkül?

Figyelt kérdés

Ez így sehogy se kerek.

Ha igaz a szűz fogantatás, akkor Isten olykor mégiscsak belepiszkál a szabad akaratba.

Ha pedig tiszteletben tartja a szabad akaratot, akkor nem igaz a bibliai beszámoló a szűz fogantatásról.

2021. dec. 23. 14:58
1 2 3 4 5 6 7
 1/61 anonim ***** válasza:
81%

Beleegyezett. Olvasd el.

(Amúgy ateista vagyok, de a történetet ismerem...)

2021. dec. 23. 15:02
 2/61 A kérdező kommentje:

1

Nem igaz. Az angyal nem kérdezte meg tőle, hanem közölte vele, hogy ez lesz. Máriának nem volt lehetősége nemet mondani.

2021. dec. 23. 15:27
 3/61 KZitus ***** válasza:
11%

Szia

Tudsz arról, hogy abszolút szabad akarattal CSAK Isten rendelkezik? Még az angyalok szabad akarata is viszonylagos. Az emberé szintén.

Rosszindulatot(vádat) vélek felismerni a kérdésedben, nem őszinte kíváncsiságot, érdeklődést. Ahogy már írta feljebb a hozzászóló, Mária elfogadta Istentől a feladatot, amit kapott. Mit mondott az angyal Máriának? "...az angyal ezt mondta neki: „Ne félj, Mária, mert kegyet találtál Isten előtt." Lukács 1:30. Amit Mária kapott a Teremtőjétől, az hatalmas megtiszteltetés, és kegy volt Istentől. Ezért magasztalta Isten. nem azt érezte, hogy megfosztották bármitől, hiszen ezt mondta: "Mária pedig így szólt: „Magasztalja a lelkem Jehovát, és nem tudom megállni, hogy ne ujjongjak Istennek, az én megmentőmnek, mert letekintett rabszolgalányának alacsony sorára. Mostantól fogva boldognak mond engem minden nemzedék, mert nagy dolgokat tett értem a hatalmas Isten, és szent az ő neve,..." Lukács 1:46-49

Nem tudnád Mária helyzetét úgy látni, ahogyan ő érzett?

2021. dec. 23. 15:37
 4/61 uyscuti ***** válasza:
16%
Amit az angyal bejelentett Máriának - mondjuk úgy- megtiszteltetés volt. Nehéz lehetett Istennek egy olyan nőt kiválasztani , aki ezt értékelni fogja és nem fog tiltakozni ellene , hogy ,,Köszönöm szépen , én ebben nem akarok részt venni!"?
2021. dec. 23. 16:08
 5/61 anonim ***** válasza:
90%

Vidiripi

Lukács 1:38 Ekkor azt mondta Mária: Íme, az Úr szolgálólánya vagyok, történjék velem a te beszéded szerint! És eltávozott tőle az angyal.

- De IGEN volt lehetősége nemet mondani! Az hogy el sem olvasod a történetet az probléma!

Mária egyértelműen kijelenti hogy az történjen vele amit az angyal mondott!

És az angyal csak ez után távozott.

2021. dec. 23. 16:34
 6/61 anonim ***** válasza:
17%
Eleve hogy volt képe más csaját teherbe ejteni... Házasság nélkül!
2021. dec. 23. 16:40
 7/61 anonim ***** válasza:
64%

Vidiripi

Nem emberi módon fogant a magzat!

2021. dec. 23. 16:55
 8/61 anonim ***** válasza:
53%
Attól még előbb volt a fogantatás, és csak utána a beleegyezés...
2021. dec. 23. 22:53
 9/61 anonim ***** válasza:
33%

"Ha Isten minden ember szabad akaratát tiszteletben tartja, akkor hogyan ejthette teherbe Szűz Máriát, annak beleegyezése nélkül?"

Ettől nem igazán sérül a szabad akarat. Amúgy meg beleegyezett Mária, függetlenül attól, hogy te nem vagy hajlandó elolvasni a szöveget.

"Eleve hogy volt képe más csaját teherbe ejteni... Házasság nélkül!"

Isten? Ma a "zsenik" gyűlnek ide, látom :)

2021. dec. 24. 07:04
 10/61 Darkmoon80 ***** válasza:
63%

A Biblia szövegét elolvasva ennyi áll benne:

Máté:

"A Jézus Krisztus születése pedig így vala: Mária, az ő anyja, eljegyeztetvén Józsefnek, mielőtt egybekeltek volna, viselősnek találtaték a Szent Lélektől."

Márk: -

Lukács:

"

30 És monda néki az angyal: Ne félj Mária, mert kegyelmet találtál az Istennél.

31 És ímé fogansz a te méhedben, és szülsz fiat, és nevezed az ő nevét JÉZUSNAK.

32 Ez nagy lészen, és a Magasságos Fiának hivattatik; és néki adja az Úr Isten a Dávidnak, az ő atyjának, királyi székét;

33 És uralkodik a Jákób házán mindörökké; és az ő királyságának vége nem lészen!

"

Kijelentések (nem hangzik el a kérdés: Akarod-e, hogy így legyen?)

"

34 Monda pedig Mária az angyalnak: Mimódon lesz ez, holott én férfiat nem ismerek?

35 És felelvén az angyal, monda néki: A Szent Lélek száll te reád, és a Magasságosnak ereje árnyékoz meg téged; azért ami születik is szentnek hivatik, Isten Fiának.

36 És ímé Erzsébet, a te rokonod, ő is fogant fiat az ő vénségében; és ez már a hatodik hónapja néki, akit meddőnek hívtak:

37 Mert az Istennél semmi sem lehetetlen.

38 Monda pedig Mária: Imhol az Úrnak szolgálója; legyen nékem a te beszéded szerint. És elméne ő tőle az angyal.

"

Tehát ITT sem teszi fel a kérdést az angyal Máriának, akarod-e?

Mária pedig mivel választási lehetőség nincs felkínálva elfogadja a sorsát. (Vitatkozhatna vajon egy angyallal, aki Isten követe?)

János: -

2021. dec. 24. 12:37
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!