Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A keresztények tényleg hisznek...

A keresztények tényleg hisznek abban hogy Szűz Mária szűz volt?

Figyelt kérdés
Igyekszem nem provokációnak szánni a kérdést, tényleg szeretném megérteni. Az még világos, hogy hisznek Istenben, meg Jézusban, de tényleg hisznek abban hogy Jézus egy szűz nőtől született? Mármint ez elég egyértelműen biológiailag lehetetlen, és nekem furcsa hogy egy tanult ember, mondjuk egy mélyen vallásos orvos hisz abban hogy Mária tényleg szűz volt. Nekem kicsit összeférhetetlen a dolog.

2023. márc. 2. 18:26
1 2 3 4 5 6 7
 11/70 anonim ***** válasza:
36%

"Isten képes mindent megteremteni ami logikailag lehetséges."

De honnan ered a logikád. Honnan tudod, hogy nem azért 1+1=2 mert Isten ilyen világot teremtett? De ha akart volna akkor teremthetett volna olyat is ahol ez nem igaz.

Isten esetén a logika szabályai lehetnek akár teljesen mások is.

Nincs bizonyíték arra, hogy ez a logika ami nálunk van azt nem csak Isten alkotta meg és ne tudna ennél eltérőt alkotni.

2023. márc. 2. 20:00
 12/70 anonim ***** válasza:
12%

Amíg a matematika alapjaival se vagy tisztában, szerintem ne akarj ilyen hasonlatot írni, mert nagy hülyeséget sikerült összehozni. Az 1+1=2 nem logika kérdése, ez egy adott matematikában igaz, másiban lehet 1+1=1. A logikai paradoxon, amire te valahol olvastál egy bagatell ócska példát és megörültél, hogy mennyire jó, teljesen más téma.

2023. márc. 2. 20:10
 13/70 anonim ***** válasza:
43%
A dolgoknak van lényege/természete (definíciója) és fizikai létezése. A dolgok természete nem Isten akaratától függ, hanem Isten természetétől. Isten akaratától a dolgok fizikai létezése függ.
2023. márc. 2. 20:10
 14/70 anonim ***** válasza:
22%
Nos a tények és leírások, Bibliai igék azt támasztják alá, hogy Mária még nem volt és nem hált, nem szeretkezett férfival mialatt és miközben állapotos lett Jézussal. Mária szűz volt nem volt dolga férfival mégis állapotos lett Istentől a Szent Szellem által! Röviden ennyi a lényeg! Nem értem, hogy mi nem érthető ebben??? Ami embernek lehetetlen az Istennek lehetséges!!! Mert nem az ember teremtette az Istent, hanem Isten teremtete az embert!!!! Az 1 Dimenzió szinte nem tud semmit. A 3 Dimenzió már tud valamit! Ám a magasabb Dimenzós világnak ne írja már elő a 3 Dimenziós világ, hogy mi az igazság és a valóság, mikor még a magasabb Dimenziós világot sem képes befogadni, elfogadni és megérteni!
2023. márc. 2. 22:25
 15/70 anonim ***** válasza:
65%

"Isten tud csodát tenni, tehát azt is megtehette, hogy a szülés után szűz maradt (amit a bába is tanúsított)."

Es mi alapjan tanusitotta? Mert hogy a szules soran a szuzhartya atszakad, arra merget vehetsz.

2023. márc. 2. 22:38
 16/70 anonim ***** válasza:
27%
Istennel minden lehetséges.
2023. márc. 2. 22:40
 17/70 anonim ***** válasza:
62%
Aki képes elhinni az egész storyt azzal mindent be lehet kajáltatni...
2023. márc. 2. 23:07
 18/70 anonim ***** válasza:
27%
17: éppen azzal kajaltatható be minden, aki olyan gyopár szellemileg, hogy nem hisz Istenben.
2023. márc. 2. 23:16
 19/70 anonim ***** válasza:
45%
A keresztényeknek nehéz megemészteni, hogy a "megváltó" anyja kefélt egy csávóval, akitől bekapta a legyet és így fogant meg a kis jézus. Mert nekik a szex, főleg női szemszögből undorító. Ezért kanyarítottak egy mesét arról, hogy mária így hozta világra jézust, és még "tiszta" is maradt. Win-win. Mert milyen már az, hogy a nők baxnak, meg farkakon lovagolnak. Hogy ki hiszi ezt el? Szerintem isten igazából senki, azért ennyire nem hülyék. Mondjuk tapasztaltam, hogy a hívők között sokkal nagyobb arányban naivak, befolyásolhatók az emberek.
2023. márc. 3. 05:14
 20/70 anonim ***** válasza:
33%
19: csak a te beteg elmédben. Megpróbáltad minél sértőbbre fogalmazni provokációként, de csak szánalmasan bárgyú lett. Még ez se megy neked.
2023. márc. 3. 07:42
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!