Mik a legnagyobb indokok, ami miatt szerinted nem létezik Isten?
8# Nem győztelek meg egyből? :-) Rendben. Nem baj, mindenki elszórakoztatja magát valamilyen világképpel.
A tudomány és a vallások is a valóság magyarázatával foglalkoznak, te is egymás mellé rakod őket, aztán választasz. Én máshogy választottam.
A tudomány képes megmagyarázni a kegyetlenséget, legtöbb esetben etológiai oka van, az embereknél meg pszichológiai.
A istenkép változások azt bizonyítják, hogy Isten nem abszolút, hanem egy alakítható elképzelés. Ha abszolút lenne, nem gondolnának róla falunként, és tíz percenként mást emberek. Kicsit átírnak dolgokat a papok, hogy népszerűbb legyen, és kész is az új verzió. Ennyiben nagyon hasonlít az egyéb emberi termékekre.
Jelentéktelen? Gondolom azért fitymálod le, mert jobb érved nincs, esetleg mert vak vagy rá, hogy te is bedőltél ennek.
Jó, akkor elmagyarázom.
1.kb van 10.000 féle Isten. Kiemeltél egyet a bibliait.
Akkor gondolom ha a nem létét magyarázni kell akkor magyarázd el a maradék 9.999 Isten nem létének okát. Már önmagában magyarázat az, hogy ahány kultúra, ahány idő intervallum stb annyi féle Istent teremtettünk képzeletben.
Vagy akkor szerinted mind létezik? Ha az ember alkotta Istenek közül valamelyik mem létezik szerinted, akkor magyarázd el miért nem. "Mert nem egyértelmű"
"A tudomány és a vallások is a valóság magyarázatával foglalkoznak, te is egymás mellé rakod őket, aztán választasz. Én máshogy választottam."
Hát hogyne. A szentírás bizonyára tele van csillagászati, biológiai, fizikai és más tudományos szakirodalmak tömkelegével, és nyilván hibásak is, ha téged nem győztek meg Isten létéről. xD
Viccet félretéve, a tudományok és a biblia nagyon nem ugyanabban a malomban őrölnek.
"A tudomány képes megmagyarázni a kegyetlenséget, legtöbb esetben etológiai oka van, az embereknél meg pszichológiai."
Igen, de én egy mélyebb, mögöttesebb okra gondoltam, nem egy közvetett okra, ami lényegében a dolgok mechanikájával magyarázza azt.
"A istenkép változások azt bizonyítják, hogy Isten nem abszolút, hanem egy alakítható elképzelés."
És? Mi nem az?
Ugyanez a tudományra is igaz.
"Ha abszolút lenne, nem gondolnának róla falunként, és tíz percenként mást emberek."
Ugyanez a tudományra is igaz.
Ki így, és ki amúgy ismeri az evolúciós elméleteket. Ki az eredeti Darwinit, és ki pedig a Richard Dawkins félét.
Na és akkor mi van?
"Jó, akkor elmagyarázom.
1.kb van 10.000 féle Isten. Kiemeltél egyet a bibliait.
Akkor gondolom ha a nem létét magyarázni kell akkor magyarázd el a maradék 9.999 Isten nem létének okát. Már önmagában magyarázat az, hogy ahány kultúra, ahány idő intervallum stb annyi féle Istent teremtettünk képzeletben.
Vagy akkor szerinted mind létezik? Ha az ember alkotta Istenek közül valamelyik mem létezik szerinted, akkor magyarázd el miért nem. "Mert nem egyértelmű"
xD:)
Máris bizonyítom néhány isten nem létét:
https://www.youtube.com/watch?v=JdyuBIlIENU
Nos, láttad Zeuszt odafent?
Mert én nem!
Komolyra fordítva, a többi isten nem olyan volt mint Isten, azok a világon belül léteztek, és ma már könnyen cáfolhatóak.
De még ha léteznének is mindegy lenne, mivel Isten teremtett mindent ebben a világban így őket is, és alárendeltjei lennének mind.
Különben meg ez a mossuk össze a vallásokat a felvilágosodás találmánya, de ezt Farka Attila Márton kultúrantropológus jobban elmagyarázza neked.
Tesség 1:55:20-ra pörgeti a videót és szépen meghallgatni.
https://www.youtube.com/watch?v=P9_KfxMB_p0
Na mi van még?
Ja, már semmi érdemleges amit megválaszolhatnák.....
#15 Jajj ne ragadtasd már ennyire el magadat! A tudomány nem a te asztalod, majd ha tettél is hozzá valamit....
Az a baj, hogy amikor bizonyítod néhány isten nem létét akkor a bilbiaiét is bizonyítod, hogy miért nincs az se.
1. Nem lehet ezzel lelőni a Zeuszékat stb, hogy azok világon belüliek, a bibliai isten meg kívüli. Ezt honnan szedted? Hogyan mondhatod, hogy megcáfoltak az istenek? Menj ki Indiába, ott szerintem találsz bőven fél milliárd embert aki szerint nem a keresztény Isten létezik... valamint kérdezd meg az iszlám hívőit. De amúgy, az elmélet, hogy minden isten a bibliainak az alárendeltje ez valami vicc? Ezt honnan szedted? Vagy a legújabb isten mindig a többi felett áll? Ez egy törvény? Mert akkor kitalálok hármat azok meg e világon sőt avilágon is kívül esnek ahol a bibliai van, és akkor az a 3 legbaszóbb és a bibliai meg a csicskája annak a háromnak amit kost kitalálok? Ilyen egyszerű?
Össze vissza beszélsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!