Mikor, hogyan jöttél rá, hogy nem létezik isten?
A másik kérdésedben is leírták már sokan...
Pont annyi bizonyíték van Isten létezésére, mint a nemlétezésére.
Tök fölösleges propaganda, amit próbálsz itt terjeszteni.
Felvilágosítanál, melyik volt a másik kérdésem?
Én eddig csak konkrét dilemmákról és a népszámlálásról kérdeztem ki vallás témakörében mások véleményét.
Egyébként messze nem lrtek egyet azzal, hogy annyi bizonyíték lenne Isten létezésére, mint a nemlétezésére, de ezt irrelevánsnak is tartom, hiszen a kérdésem nem erről szól.
Arra vagyok kíváncsi, kinél mi váltotta ki ezt a hitet. Ez egy pszichológiai esemény, nem egy egzakt, logikus levezetés.
2: lehet, hogy nem te voltál, de hasonló eszmetársad lehetett..
https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallaskr..
Én soha nem hittem istenekben, ha úgy tetszik, születésemtől vagyok ateista.
De pontosítanék, mert nem arra jön rá az ember, hogy "nincs isten", hanem hogy nincs rá bizonyíték, hogy létezne, illetve hogy egy konkrét isten nem létezhet (pl. a keresztény Isten). Isten vagy istenek nemlétét csak nagyon kevés ember vallja, az antiteisták.
Én arra jöttem rá, hogy létezik Isten.
17 évesen levettem a polcról a nagyi bibliáját, beleolvastam, és láss csodát!
Megtérített.
"De pontosítanék, mert nem arra jön rá az ember, hogy "nincs isten", hanem hogy nincs rá bizonyíték, hogy létezne, illetve hogy egy konkrét isten nem létezhet"
. Erre utal az, amit a kérdés kifejtésében írtam. Hogy kijelentjük, "nincs isten", ami nem is fed le minden lehetséges absztrakt istenfogalmat, de lefedi azt, ami releváns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!