Mi történne a világban ha bejelentenék hogy nem létezik isten? több lenn
A nagy híveket nem érdekelné. Már azt is bejelentették, hogy az evolúció bizonyítást nyert, mégis ragaszkodnak egyesek a 6 napos teremtéstörténet szó szerinti értelmezéséhez.
Nemrég néztem egy előadást arról, hogy miként lehet megmagyarázni a világot a tudománnyal. Az előadó rámutatott arra, hogy miként keletkezhetett spontán az Univerzum. Azt hiszed a nagy híveket ez érdekli?
Tesznek rá. Isten nemlétezésének a bejelentése az ingadozókat és a vallásfilozófiával foglalkozókat érdekelné. Illetve a kozmológusokat.
ne a mostani vagy a közel jövőt vegyétek, hanem a nagyon távoli jövőt, ahol már az egész univerzumot meghódítottuk, tegyük fel hogy elértünk a végére és nem találtuk meg istent sehol - és ezért jelentenék be hogy nem létezik.
Szerintetek még igy is maradna pár hívő?
Maradna. Az ő elképzelésük szerint Isten egyébként is az Univerzumon kívül helyezkedik el.
(2-es voltam).
Kik jelentenék be?
Nyilván nem Isten.
Akkor pedig miért hinnének neki?
Az emberek úgy lennének vele, hogy aki bejelentette, az ateizmusáról tett tanúságot. Ha a pápa volt, akkor összeül egy zsinat, majd egy új konklávé, ahol választanak egy új pápát, mert az előző ateista lett.
Ha megjelenne Isten és bejelentené, hogy Ő nem létezik, akkor elhinném ;))
Egyébként mondta a Biblia, emberekre ne hallgassunk.
"Mi történne a világban ha bejelentenék hogy nem létezik isten?"
Kb. naponta bejelentik százezer éve.
"inkább úgy vagyok vele, hogy nem tudjuk hogy létezik-e isten"
Most te vagy úgy vele, vagy mindenki? Mert sokan tudjuk, hogy van Isten
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!