Szerinted valós dolog a szentháromság? Miért hiszel vagy nem hiszel benne? Elmagyarázod?
"Vajon tanítja a Biblia, hogy az Atya, a Fiú és a szent szellem három személy egy Istenben?"
1János5/7
Mert hárman vannak, akik bizonyságot tesznek a mennyben, az Atya, az Íge és a Szent Lélek: és ez a három egy.
Mit mond a Biblia?Az Atya nagyobb nálam” – jelentette ki Jézus (János 14:28). *
De azt is mondta hogyJános evangéliuma10/30
Én és az Atya egy vagyunk.
"A jános5/7 késöbbi betoldás:"
Lehet hogy későbbi betoldás de lehet hogy nem.Ezt nem tudjuk.De ez a cikk is azt írja hogy János több alkalommal is határozottan kijelenti, hogy Jézus Isten.
János evangéliuma1/1
Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge.
János evangéliuma8/58
Monda nékik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.
János evangéliuma10/30
Én és az Atya egy vagyunk.
János evangéliuma 20/28
És felele Tamás és monda néki: Én Uram és én Istenem!
Hát, Lucikám - mi van, ha becsaptak?
Istennel találkoztál eleget, igaz?
Jézussal is.
A Szentlélekkel mikor találkoztál?
Valós.
Spiritual, mental, material
isten, szellem, test
teremtő, teremtés, teremtett.
én, te, mi
Stb...
Azért nem hiszek benne, mert semmiben sem hiszek. Hinni istenkáromlás.
"Lehet hogy későbbi betoldás de lehet hogy nem.Ezt nem tudjuk."
Csak a 6-századtól kezd fel bukkanni kopiákon, és a 10. században jelenik meg az új szövetségben.
Szerintem erre mondhatjuk hogy TUDJUK hogy késöbbi betoldás, ha a bibliakutatok és egy keresztény hírportál is elismeri.
"Honnan tudod hogy nem királyi többest, vagy más efélét alkalmaz itt?"
Az ókori izraelitáknál nem volt szokás a királyi többes alkalmazása az irodalmi nyelvben.
De nem róluk van szó, hanem istenről.
Is amugy is nekem egy zsidó azt mondta hogy ez királyi többes.
Meg nálunk is igy van. Pedig mi pont a szentháromságot ellenezzük.
Tisztelt kérdező!
Valaki a minap feltette azt a kérdést, hogy nem érti miért nem tudta Jézus is azt a napot és azt az órát? Miért csak az Atya tudta, ha háromság nem bibliai dogmája szerint "egyenlő" tudásban is Istennel.
Senki sem tudja, melyik az a nap, vagy melyik az az óra, sem az angyalok az égben, sem a Fiú, csak az Atya. (Márk 13:32)
Erre persze jött egy pár nem bibliai válasz, de én megkérdeztem, hogy rendben van, Jézust nem biblikusan így-úgy kimagyarázzátok, de az hagyján hogy Jézus nem tudta, de vajon miért nem tudta a szent szellem sem?
Szóval a Márk verse szerint Jézus egyértelműen csak az Atyát nevezte meg annak, aki tudja azt a napot és órát.
De hogy hogy nem tudta a szent szellem sem? Meg sincs említve! 😉
Helyette az angyalok szerepelnek Jézus mellett.
Szóval?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!