Ateisták! Ha valami rossz dolog vagy balszerencse ér benneteket, akkor szoktatok arra gondolni, vagy úgy érezni hogy Isten büntetett meg?
Az ateisták nem hisznek Istenben. Miért hinnék azt, hogy egy olyan dolog bünteti őket, ami szerintük nem is létezik.
Mintha egy keresztény azt hinné hogy Zeusz bünteti őt valamiért.
Rossz a kérdés, mivel önellentmondást tartalmaz!
Ateista = nem hisz isten létezésében.
Aki arra gondol hogy Isten büntette meg az hisz Isten létezésében azaz nem ateista.
(Csak egy teljesen idióta gondolhat arra, hogy egy nem létező lény büntette meg...)
"Aki arra gondol hogy Isten büntette meg az hisz Isten létezésében azaz nem ateista."
Nem feltétlenül.
Attól hogy nem hisz Istenben még gondolhat rá, oly módon talán mégis közre játszott valamiben.
Az a bizonyos "lehet hogy" bárkiben megfogalmazódhat.
*Aki arra gondol hogy Isten büntette meg az hisz Isten létezésében azaz nem ateista.*
"Nem feltétlenül."
De, feltétlenül!
Mint ahogy te sem gondolsz arra, hogy ha nem találsz valamit, akkor Pumukli rejtette el, ha Pumuklit kitalált mesefigurának tartod!
" Attól hogy nem hisz Istenben még gondolhat rá, oly módon talán mégis közre játszott valamiben."
Ha te nem hiszel Zeuszban, akkor ha a tehenedet agyonüti a villám, feltételezed, hogy Zeusz rád irányuló haragja miatt pusztult el a tehén?
" Az a bizonyos "lehet hogy" bárkiben megfogalmazódhat."
Akkor nem árt áldozatot bemutatnod Zeusznak... biztos ami biztos...
---
Persze, az agnosztikus ateista nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy akár létezhet is Isten/isten/istenek (csak nem hiszi, hogy van).
De ez nem jelenti azt, hogy ha egyéb iránt nem hisz a létezésében semmilyen felsőbb hatalomnak, akkor bizonyos események mögé mégis feltételezi annak létezését.
Miért tenné?
Ateista fogalmával rendben vagy amúgy?
Ez olyan hogy azért nem hisznek Istenben, mert egyszerűen nem szeretnének,és azért is mert nem tudnának..
Vagyis ez is olyan,hogy aki hisz a baboknákban,van valaki mágiában..
Körülmények meg a eset számít,mert nincs olyan hogy "isten bosszúja"..
Mert mivel:
-ha mostan a lépcsőről megbotlok,mert telefonoztam,akkor én vagyok a balek.
-De mondjuk istennel határosan történik megmagyarázhatlan dolog, például ömlik a vér a orromból mint ha beverték volna és nem is estem el se semmi,akkor isten jele..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!