Ateisták! Ha valami rossz dolog vagy balszerencse ér benneteket, akkor szoktatok arra gondolni, vagy úgy érezni hogy Isten büntetett meg?
16
"Én néha arra szoktam gondolni, hogy egy hívő ember most azt hiszi, hogy ilyen szerencsétlen csak úgy lehet, ha isten bünteti."
Ez érdekes, honnan tudod, mit gondol "egy" hívő ember?
A kereszténység nem tanítja azt, hogy azért történnek velünk rossz dolgok, mert valami bűn miatt Istent bünteti az embert.
21
Nem tudom ki mit gondol, csak a környezetemben élő emberek sokszor mondják, hogy bünteti őket a sors, Isten, akárki/akármi, vagy "így akarta Isten", stb. És a kérdező is ezt kérdezte.
Jó, csak biztos, hogy nem minden hívő gondolja ezt. Olyat meg hogy "büntet a sors, a jóisten" szoktak olyanok is mondani, akik nem hisznek.
Amúgy ez egy neurológiai dolog, az ember hajlamos ok-okozati összefüggést keresni a saját cselekedete és aközött, ami utána jön. Mindenki, az ateisták is. A babonák egy része mögött is ez van, a placebohatás mögött is stb. De teológiailag nem része a kereszténységnek (már).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!