Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták! Ha valami rossz...

Ateisták! Ha valami rossz dolog vagy balszerencse ér benneteket, akkor szoktatok arra gondolni, vagy úgy érezni hogy Isten büntetett meg?

Figyelt kérdés

2022. nov. 6. 19:27
1 2 3
 11/24 Darkmoon80 ***** válasza:
100%
Vagy a magas vérnyomásé és a gyenge érfalé az orrodban... :-)
2022. nov. 6. 22:12
 12/24 anonim ***** válasza:
69%

Egy ateista nem fog ilyenre gondolni, mivel nem hisz Istenben.

Ezen inkább a keresztényeknek kellene elgondolkodnia, hogy ha az Isten, akiben hisznek, csupa jóság, akkor miért kínozza büntetésekkel az embereket... Akkor beláthatnák, hogy a Biblia Istene egy gonosz személy.

2022. nov. 6. 22:40
 13/24 Mojjo ***** válasza:
72%

"Attól hogy nem hisz Istenben még gondolhat rá, oly módon talán mégis közre játszott valamiben."

Egy nem létező dolog talán mégis közrejátszott valamiben? Mivan? Gyógyszerre ittál, vagy ezt hogy sikerült összehozni?

2022. nov. 6. 22:43
 14/24 anonim ***** válasza:

A kérdező szerintem arra gondolt, hogy aki nem hisz istenben, az szokott-e arra gondolni, hogy talán mégis létezhet és ő büntette meg..?

Ha velem rossz történik, akkor én néha arra szoktam gobdolni, hogy egy hívő ember, most azt gondolná, hogyn arra szoktam gondolni, hogy

2022. nov. 6. 23:03
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Egy ateista attól ateista, hogy nem hisz az ilyesmiben.
2022. nov. 6. 23:08
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

(Véletlenül elküldtem...)

Én néha arra szoktam gondolni, hogy egy hívő ember most azt hiszi, hogy ilyen szerencsétlen csak úgy lehet, ha isten bünteti. De én meg csak úgy gondolom, hogy rosszul jött össze minden és nem kell hogy ehhez isten létezzen.

2022. nov. 6. 23:08
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Ateista és isten büntetése?

Milyen istené? Akinek még az árnyékában sem hiszek?

Ez aztán a fából vaskarika!

2022. nov. 6. 23:15
 18/24 anonim ***** válasza:
92%

Azért vicces, hogy például felkelek, és belerúgok az asztal lábába... és ezt úgy nagyjából 500000 isten figyeli, 7 db Puskás stadionnyi, teltházas - és egymást lökdösik, hogy melyik férhet jobban hozzá a lábamhoz, vagy az asztal lábához, hogy minél jobban beüthessem!

Lehet, hogy még fogadások is mennek közben, ezt nyilván pár 10000 démon intézi.

2022. nov. 6. 23:55
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Nincs értelme a kérdésnek.
2022. nov. 8. 16:33
 20/24 anonim válasza:
100%
Én nem vallásos családból származom, de általános iskolában az osztálytársam hatására elkezdett érdekelni a dolog, egy ideig hittem Istenben. Aztán pont amiatt ábrándultam ki belőle, mert olyan rossz dolog történt velem, amit szerintem egy gyerek sem tud ép ésszel elviselni. Akkor arra gondoltam, hogy engem rohadtul nem szeretnek az égiek, Istennek is baja van velem, úgyhogy én azóta elhatárolódtam tőle. Azóta már felnőttem és most csak szimplán azért nem hiszek, mert hülyeségnek tartom, nem vagyok teljesen materialista, de a vallásos értelemben vett Istenben nem hiszek.
2022. nov. 9. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!