Miért tabu dolog 2022-ben arról beszélni, hogy a katolikus vallás egy mesterségesen kreált, az emberek elnyomására létrehozott rendszer?
Nem tabu, beszéltek itt egyfolytában erről, nem tilos, csak mérhetetlenül sötét, gonosz, aljas dolog.
Szívesen segítettem.
Te egy hatalmas tabudöntögető vagy kérdező o.O
Én még ilyen tabudöntögetőt, mint te vagy, nem láttam. Hogy csinálod, mi a titkod?
Taníts minket!
Mi vagy ki tiltja neked?
A katolikus vallás nem életellenes.Abban bízik, hogy Krisztus feltámadt megjelent az apostoloknak és evvel bizonyította a túlvilági életet.
Ezt örömhírnek nevezte el, hogy Ktiszzus élete, halála, feltámadása és megjelenése bizonyítja, hogy nem ér véget az élet a halállal.
Csak találgatni tudok hogy szerintem számodra az erkölcsi tanítása nem tetszhet, vegyük példaként azt, hogy úgy tűnhet a szexualis szabadosságot nyomja el.
Igen. Ezt elnyomja. De miért is?
Beszéljünk róla csak add meg a konkrét témát.
(Arról viszont értelmetlen beszélni hogy miért nem lehet beszélni 2022-ben látod a válaszok milyenek?)
Régebben nem értettem a protestánsok kritikáját. Most már igen.
A Katolikus Egyháznak nincsen egy jól kodifikált írott "alkotmánya" (szenthagyomány), mint a protestánsoknak a Biblia a Sola Scriptura elv miatt, emiatt állandóan rászorul a péteri primátusból és az apostoli szukcesszióból levezetett főpapi hatalomra: ebből a hatalomból ered a Biblia kánonja, az Egyház aktuális tanításának tárgya és módja és egyházfegyelmi szabályai. A tanítás szerint ezt a főpapi hatalmat a Szentlélek óvja meg a romlástól, emiatt nem baj, ha elvárják az engedelmességet. Vagy elhisszük, vagy nem.
#6.
"Ezt örömhírnek nevezte el" LOL!
Valószínűleg a Hegyi beszédet még nem olvastad el, pedig az a kereszténység "cselekvési programja"! Egy apró hibája van, hogy KÖVETHETETLEN...
"élete, halála, feltámadása és megjelenése bizonyítja"
Mi a búbánatot bizonyít!?
Állandóan, holmi bűnről papoltok, pedig a kereszténység rákfenéje egész más:
- a KÉPMUTATÁS
- és az OSTOBA FANATIZMUS!
Az előbbi többek között azt jelenti, mindig más a bűnös, mi pedig csak "bűnbánók" vagyunk - vagy még azok se! Nézz csak végig az egyháztörténeten: Napnál világosabb, ha az egyház összekacsint a HATALOMMAL, arcátlanul kiszolgálja azt.
Utóbbi a vallás éltető eleme, hajtóereje. Gondolj csak bele, a vallásos HIT mit adott többet az emberiségnek:
- Békét, szeretetet, megnyugvást, vagy
- fájdalmat, harcot, keserűséget!
Jégszív jól választottál nevet magadnak, at írásod is jeges.
Én azt gondolom hogy általában azok beszélnek valami ellen, akik nem ismerik azt. Így utálják pl. a Kárpátokon túli románok a magyarokat, míg az erdélyi románok nem.
Való igaz hogy nehéz megismerni a katolikus hitet, szerintem sincs jól kommunikálva.
Ha nem ismered Krisztus legvitatottabb kijelentését, hogy "nem békét jött hozni a világra, hanem kardot", / nemhogy még ezt helyesen értelmezni is/ akkor még nagyon alacsony szinten tudsz itt vitatkozni, és nincs értelme negyedigazságokat leírnod.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!