Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Csak szerintem lenne jó ötlet...

Csak szerintem lenne jó ötlet itt a valláskritikában eltörölni a hozzászólók pontozására való lehetőségét?

Figyelt kérdés

Az ismerkedés kategóriákban már nem lehet pontozni a hozzászólásokat.

Ennek példájára jó ötletnek tartom, itt a valláskritikában is bevezessék, hogy ne lehessen pontozni.

Ezt azzal a megtapasztalással indoklom, hogy mindenki azt a hozzászólást pontozza fel amely saját világképének megfelelő, illetve az annak ellent mondót pedig lepontozza. Tehát, így semmi értelmét nem látom itt a valláskritikában egy pontozási rendszernek.

2022. dec. 28. 14:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
78%

#7 Kérdező

"a hívők még valamennyire igazságosan pontoznak"

Ezt nem hiszem, hogy alá tudnád támasztani. Kifejezetten sokszor tapasztaltam, hogy valaki igen alaposan, gondosan válaszol egy bibliai kérdésre, és mivel az nem vág egybe a hívők felszínes ismeretével, ezért lazán lepontozzák. Az én tapasztalatom az, hogy kifejezetten a hívőlre jellemző a büntető jellegű lepontozás.

Nem csak a vallás, de a valláskritika kategóriában is. Ezért is van, hogy a vallásban már nem is szeretek hozzászólni olyankor, amikor tudom, hogy a Dunning-Krugeres csapat azonnal lábbal tapossa majd a piros pacsit, hiába a precíz válasz.

Biztos így van ez egyes ateistákkal is, de nem látom számottevőnek ezt a részükről. A legtöbbeket korrektnek láttam hozzászólásában is.

Én, amikor nem értek egyet valakivel, de látom, hogy a maga hitvilágában helyesen válaszolt sosem pontozom le.

Visszatérve az eredeti kérdésre, szerintem a valláskritika helyett a vallásban inkább lenne értelme a felvetett ötletednek. Elég ocsmácsnak tartom, amikor hívők feszülnek össze, csak mert nem ugyanahhoz a felekezethez tartoznak. Arról nem is beszélve, amikor a keresztények tapossák a muszlimokat, csak mert (helyesen) válaszoltak egy az ő vallásukat érintő kérdésre.

2022. dec. 29. 13:55
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én tapasztalatom pedig az, hogy kifejezetten az ateistákra jellemző a büntető jellegű lepontozás. De a személyes tapasztalatra való hagyatkozás nem érv.
2023. jan. 2. 18:34
 13/15 anonim ***** válasza:
Amúgy nem mindegy ha lepontoznak? Kit érdekel?
2023. jan. 3. 00:53
 14/15 anonim ***** válasza:

Úgy nagyobb eséllyel korlátozzák a profilt.

2023. jan. 3. 00:56
 15/15 anonim ***** válasza:
És?
2023. jan. 3. 01:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!