Jó ötlet lenne létrehozni egy pogányvédő szervezetet?
Aztán mindent és mindenkit beperelni, aki nyilvánosan negatív kontextusban említi a pogányokat illetve a pogányságot.
Ezt csak azért találtam ki, mert az izraelita, keresztény és muszlim múltbéli és jelenkori megnyilvánulások tele vannak ilyen ócsárolásokkal.
Mindenképp. Más sem hiányzik a világnak mint még egy szervezet aki semmit nem csinál csak telsesen feleslegesen perelget mindenkit.
Meg lehet nézni mit csináltak a világból a kedves jogvédő szervezetek. Hajrá, előre!
(ne érts félre, nem a pogányság ellen vagyok, mindenkinek szíve joga abban hinni vagy nem hinni amiben akar. De ezek a perelgetős jogvédő gyökerek már az agyamra mennek.)
Szerintem van hasonló és szükség is van rá.
Az Amazonas őserdeiben élő bennszülöttek háborítatlansága indokol ilyesmit és egyébként is, a nagyváros dzsungeleiben sem lehet mindent megengedni. Az USA-ban előfordult már, hogy az oktatásba becsempészett vallásos tartalmú, de tudományellenes propagandától csepegő tankönyvet betiltottak, ott nem hagyják meghülyíteni a gyermekeket, kiállnak az értelmes emberek a jogaikért.
A tudomány nem foglalkozik a vallással, viszont sem szerencsés és itt teljesen mindegy, hogy pogány, ateista, vagy bármilyen más vallás képviselőit akarja elnyomni az a szervezet, amely éppen többségben, túlsúlyban van az adott helyen. A teljes hit, vallás és szólásszabadságon őrködni kell, mert könnyen felbillenhet az egyensúly.
Az üldözésnek vannak finomabb formái és fel kell rá figyelnünk, mert ha egy zsidót, egy homoszexuálist, vagy éppen egy ateistát támadnak, akkor az csak a kezdet, sorra kerül előbb utóbb mindenki és a finomabb módszerek durvábba is átcsaphatnak.
Természetesen az egyházakat is támadhatják, de nekik van szervezetük, meg tudják védeni magukat, kiállhatnak a jogaikért, amit meg is tesznek folyamatosan.
Ezért a válaszom, igen, ha van benne üzlet, vagy van aki finanszírozza, van pénzügyi háttere, akkor jó lenne.
Miért kellene a pogányokat védeni?
Azt kell védeni, aki bajban van és nem tehet róla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!