Miért nem tudnak felmutatni a vallásos emberek egy aprócska bizonyítékot se Isten és a lélek létezésére?Isten miért nem mutatja magát se a biológiában se semmiben?
Én csak ehhez az aprósághoz szólnék hozza:
“Másrészt szerintem az ateizmus is egyfajta hit, csak ők abban hisznek, hogy nincs Isten, mert ugye nem tudják, hiszen nincsenek Istenről bizonyítékaik.”
Hát nem igazán. Más “nem-hinni valamiben” és “hinni valami nem-létében”. Az ateisták többsége inkább az első eset (pl: agnosztikusok), a második eset az ami kb ugyan úgy hit alapú (pl: antiteisták). Az egyikbe te magad is beletartozol az összes többi vallás (és a saját vallásod többi felekezete) szemszögéből. Amennyiben az első eset vagy úgy értheted mit éreznek az ateisták az összes isten iránt: ugyan azt amit te a többi isten iránt, simán nem hiszel bennük. Csak az ateisták eggyel több istennel szemben vannak ugyan így. Persze megértem ha az egyszerű és egyre jobban egyszerűsödő világképedbe nem fér bele bonyolítani a dolgokat s neked simán elég 2 kategória is. Sőt még azok is lehetőleg fedjék egymást (“mindkettő ugyan úgy hit”) csak ,hogy még egyszerűbb dolgod legyen…
Amúgy azon a mosolygósfej dolgon kiégtem… Mintha valaki boldogságát/ elégedettségét az jelezné ,hogy hány kettőspontzárójellel hányja tele a hozzászólását. Egyébként nagyon egyetértek az 59-el (IS!): inkább beszélek egy bunkó de igazat mondó/ saját állításait alátámasztani képes emberrel mint egy kedves-nyájas de hazug emberrel.
Azért, mert Isten nem létezik.
A hívők különböző okok miatt hisznek benne, pl. azért mert nehéz az élet, és őket megnyugtatja, hogy abban hisznek, hogy egy szerető atya figyeli őket.
Pedig nem, ez csak képzelgés. Nincs Isten.
51.
"tény, hogy a hívők száma csökken, az ateistáké pedig egyre nő!"
a te statisztikad "vallasi kozosseghez, felekezethez tartozok"-ra vonatkozik
nem a "hivok"-re
masreszt pedig ahogy az intezmenyesitett vallasok, egyhazak felé elkotelezettek szama valoban csokken, a nyugat-europai statisztikakbol rendre az derul ki, hogy ennek nyoman nem az ateistak szama no, hanem az un. "valamiben hivok", "maguk modjan hivok", "valamilyen felettunk allo hatalomban hivok" szama.
Az ateistak aranya sehol nem eri el a 20%-ot, sot a legtobb helyen a 15%-ot sem.
63
"csak baromira nem ízléses húzás a természettudományok terminológiáját kölcsönözni hozzá (retorikai trükk, amelyet nyilvánvalóan azért vetnek be, hogy komolyabban vehető/racionálisabb benyomást keltsenek az elhangzottak). Annak "bizonyíték", aki már alaphangon hisz Istenben"
Igen, és pontosan ez vonatkozott a Dawkins féle "Isteni téveszme" / "The God Delusion" állításra, ugyanolyan retorikai csúsztatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!