Miért nem tudnak felmutatni a vallásos emberek egy aprócska bizonyítékot se Isten és a lélek létezésére?Isten miért nem mutatja magát se a biológiában se semmiben?
1. Remélem a lényeget felfogtad a helyesírási hibáimtól függetlenül is.
2. Az, hogy miben hisz, nem zavar, max butának/könnyen átverhetőnek tartom. Azonban most éppen arról beszélünk, hogy MIÉRT hisz. Erre írtam, hogy semmi bizonyíték rá, tehát vakon hisz. Itt a vita arról szólt, hogy van-e bizonyiték vagy nincs.
3. Személyes problémám nincs vele, mint mondtam, nem az a kérdés, hogy hisz-e, hanem hogy van-e bármilyen bizonyíték arra, hogy ez a mesevilág és isten létezik. Erre nem tudtatok egyetlen bizonyítékot sem mutatni, ismét jött a mellébeszélés. Mint most is ezzel a négy ponttal.
4. Hiszek benne, hogy mindenkinek lehet véleménye és azt el is mondhatja barmiről. Miért gondolod, hogy nincs közöm hozzá? Szerintem többet tudok a bibliáról, mint te.
"Miért nem tudnak felmutatni a vallásos emberek...."
Tök mind1!
Te miért akarod ennyire, hogy felmutassák? :)
Én azt gondolom, hogy a nem hívő emberek valahol lelkileg éheznek, éhezik az igazságot és tudat alatt vágynak Isten közelségére, mert üres az életük valamilyen szinten és semmilyen okos-kütyüvel, függőséggel stb nem tudják pótolni a számukra is megmagyarázhatatlan, betöltetlen űrt, ami a lelkük mélyén, a szívükben gyökerezik és amivel időnként szembesülnek.
Ezért úgy vélem, hogy az ilyen kérdések kiírása valójában egy lelki segélykiáltás (a belső lélek üzenete), ami így szól lefordítva:
"Mutassatok már valami megingathatatlan bizonyítékot Isten létezésére, mert én is hinni szeretnék, én is boldog és békés akarok lenni, de bsszus nem tudok, hát segítsetek, győzzetek meg, mentsen meg valakiiii!!"
Én erre tippelek, hiszen ami az embert totál hidegen hagyja, azzal nem foglakozik, arról nem ír ki kérdést és pláne nem akarja, hogy meggyőzzék! :)
Köszi a kétbites választ, elég egyszerű életfelfogásra vall.
De nem talált: nem üres az életem, elégedett vagyok. Van családom, jó munkahelyem, barataim, szabadságom, nem mondanám, hogy hiányzik bármi. Függősegem sincs, nem tudom, miért asszociálsz azonnal erre, csak mert ateista vagyok.
"Köszi a kétbites választ, elég egyszerű életfelfogásra vall."
Szívesen, máskor is! :)
Szerintem minél bonyolultabb az élet, annál boldogtalanabb is és minél egyszerűbbé tesszük, annál boldogabbá válik!!
Visszadobva a labdát a szinteden:
A keresztények csak hiszékeny smberek, akik tudat alatt tisztában vannak azzal, hogy semmi nem létezik abból, amit ők hisznek, csak túl gyengék ahhoz, hogy kapaszkodó nélkül helytálljanak az életben. Ezért kell egy hamis remény az életükbe, ami korlátokat szab és fals biztonságerzetbe ringatja őket, mert nem nőttek fel ahhoz, hogy szembenézzenek az igazsággal.
Plusz hiszekenyek is, es lehuzza őket az egyház.
Na, ez ugyanolyan kliséket puffogtató válasz, mint az hogy minden ateista függő, aki istenre vágyik igazából. Baromság.
He? Emojikat kéne használnom, mert anélkül nem vagyok boldog? Nem szoktam, mivel nem vagyunk haverok, es szerintem ez egy komoly(abb) téma.
A boldogság/elégedettségbe meg kérlek, ne köss már bele. Szóhasználati kérdés. A boldogság számomra kitörő örömöt jelent, ami túláradó, gyorsan elillanó, az elégedettseg pedig tartós, nem eksztázis. Eksztázisban nem vagyok egesz eletemben, elégedett vagyok az eletemmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!