Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Istent hogyan lehetne bizonyít...

Istent hogyan lehetne bizonyítani természettudományosan, ha Isten nem egy természeti/fizikai jelenség, törvény?

Figyelt kérdés

2021. jún. 1. 14:23
1 2 3
 1/30 anonim ***** válasza:
87%
Sehogy. És nincs is ilyen célja, hogy bizonyítani tudjuk. A hit fontos neki.
2021. jún. 1. 14:31
 2/30 anonim ***** válasza:
93%
Definíció hiányában sehogy. Mit keresünk?
2021. jún. 1. 14:38
 3/30 anonim ***** válasza:

Istent sehogy és elméletileg a biblia szerint csak Jézus látta.

Jézus ugye fizikálisan is járt a földön,de nem nagyon hittek benne hiába látták :D

Szóval tegyük fel istent bizonyítanánk,úgysem hinné el senki valamiért,vagy titokban tartanák.

2021. jún. 1. 14:51
 4/30 anonim ***** válasza:
25%

Természettudományosan sehogy, hisz természetfeletti. Az erősebb bizonyítást alkalmazzuk rá, a logikát. A hit a keresztényeknél logikai meggyőződést jelent

"Definíció hiányában sehogy."

Természetesen van definíció

"Sehogy. És nincs is ilyen célja, hogy bizonyítani tudjuk. A hit fontos neki."

így van. Isten azt szeretné, hogy mindenki használja az eszét.

"Szóval tegyük fel istent bizonyítanánk,úgysem hinné el senki valamiért,vagy titokban tartanák."

A materialisták pedig rémült arccal, fokozottam mantráznák, hogy "dehát evolúció, dehát evolúció. Dawkins azt mondta, h nincs Isten:" :) "Gondolkodni tilos, majd az istengyűlölő biológus megmondja" - jeligére

2021. jún. 1. 14:56
 5/30 anonim ***** válasza:
82%

""Definíció hiányában sehogy."

Természetesen van definíció" Igen? És mi az, ami az Úr összes fontos aspektusát meghatározza, konszenzusos és vitán felül áll? Figyelek.

2021. jún. 1. 15:23
 6/30 anonim ***** válasza:
81%
Természetesen sehogy. Már csak azért sem, mert nem létezik rá konkrét definíció sem, hisz még valláson, sőt, felekezeten belül is ahány ember, annyi féle istenkép létezik.
2021. jún. 1. 15:57
 7/30 anonim ***** válasza:
21%

Logikai úton bizonyítható Isten létezése. Sajnálom, de én személyszerint erre nem biztos, hogy képes vagyok, de sok ateista-hívő vitát láttam. Hagyományos emberi logika alapján ok-okozati gondolkodásból következtethetünk Isten létezésére. (Mellesleg muszlim vagyok)

Abdullah

2021. jún. 1. 20:27
 8/30 anonim ***** válasza:
86%

"Logikai úton bizonyítható Isten létezése. Sajnálom, de én személyszerint erre nem biztos, hogy képes vagyok, de sok ateista-hívő vitát láttam. Hagyományos emberi logika alapján ok-okozati gondolkodásból következtethetünk Isten létezésére. (Mellesleg muszlim vagyok)"

Ha arra gondolsz hogy szimplán mindenhova Istent jelölöd meg okként, az nem bizonyítás. Akkor egyszerűen az ismeretlent átnevezted Istenre.

2021. jún. 1. 20:33
 9/30 anonim ***** válasza:
25%

#8: Egy olyan létezőt nevezek Istennek, aki teremteni képes. Istennek vannak jellemző tulajdonságai ezek tulajdonképpen részben definiálják is Őt.

Önmagában létezik, teremtő képessége van, mindig is létezett és létezni fog.

Isten nem "ismeretlen" hanem egy tulajdonságokkal leírható szükségszerű létező.

Abdullah

2021. jún. 1. 21:54
 10/30 anonim ***** válasza:
70%

Eleve honnan veszed, hogy létezik?

2021. jún. 1. 22:16
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!