Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért nem tudnak felmutatni a...

Miért nem tudnak felmutatni a vallásos emberek egy aprócska bizonyítékot se Isten és a lélek létezésére?Isten miért nem mutatja magát se a biológiában se semmiben?

Figyelt kérdés
Miért jó az neki, hogy egyre többen utasítják el a létezését és egyre többen hisznek a tudományban?

2022. okt. 29. 07:52
1 2 3 4 5 6 7
 51/65 Darkmoon80 ***** válasza:
59%

#10 "Miért kellene bármiféle bizonyítékot is felmutatni ?!"

a, Mert a kérdés erről szól.

b, Mert a vallás állítja, hogy létezik, és elvárható, hogy az állító képes legyen az állítását alátámasztani.

#11 ""Miért jó az neki, hogy egyre többen utasítják el a létezését és egyre többen hisznek a tudományban?

Mutass erre egy hiteles statisztikát!

"

[link]

Magyarországi statisztika (hivatalos felmérés)

1.1 A népesség száma és megoszlása vallás és nemek szerint

Táblázat

Vallási közösséghez, felekezethez nem tartozó (zárójelben a Katolikusok száma)

1930 1959 fő (5832238)

1941 3841 fő (6353054)

1949 12287 fő (6488755)

2001 1463369 fő (5558961)

2011 1806409 fő (3871922)

Elég látványos a változás, ugye?!

Szóval ez nem hit kérdése, hanem tény, hogy a hívők száma csökken, az ateistáké pedig egyre nő!

#20 "Azt kellene már megérteni, hogy amíg ez a Föld a sátán uralma alatt áll,"

Ciki. Ennyire gyenge Isten? Vagy szándékosan ezt akarja?

#27 "Istennek nincs szüksége arra, hogy bárkinek is bizonyítsa a létezését, hiszen nem neki van szüksége az emberre, hanem az embernek van szüksége őrá!"

Miért is? Ja persze, a sántának kell a mankó. De az egészségesnek minek?

"Nekem amúgy nagyon úgy tűnik, hogy itt nem is a bizonyítékok megtalálása, meglátása a lényeg..."

Az lenne, a kérdés egyenesen erre irányult, csak erre valahogy nem futja tőletek (eddig csak a kibúvó keresés ment) de egyetlen értelmes bizonyítékkal sem állt elő egyetlen hívő sem.

"számos ember ismérve, hogy ha ő nem tud valamit, nem képes valamire, akkor a másikat is visszahúzza a sötétségbe"

Valahogy így: Hinned kell Istenben, mert "az embernek van szüksége őrá!"

"2. Mi hasznod származik neked abból vagy mi dolgod van azzal, hogy a másik ember miben hisz vagy miben akar hinni ?"

Mi hasznod van abból, ha a kérdésre nem adsz választ, de itt vitatkozol, és a tudomány ellen érvelsz, ha a másik ember hite számodra nem fontos?

"3 Mi ezzel neked a konkrét, személyes problémád? Miért zavar az istenhit téged ennyire, hogy nem bírod elfogadni és tiszteletben tartani a másikban?"

Láthatóan nem értetted a kérdést! A Kérdező bizonyítékot kért Isten létezésére és nem azt kérte, hogy valaki bizonyítsa be valaki, hogy nincs Isten....

Egyéb iránt, ha a kérdés,vagy a rá érkező hozzászólások a személyes hitedben bántanak, a legegyszerűbb ha el sem olvasod őket!!!

(Főként ha érdemben úgy sem válaszolsz a feltett kérdésre)

#33 "Te miért akarod ennyire, hogy felmutassák? :)"

Mert a kérdés erre vonatkozott, és ha nem tudod megtenni, akkor teljesen felesleges érdektelen hozzászólásokat írogatnod.

#50 "Megtettem, amit meg lehetett."

Tényleg???

Azzal azért adós maradtál, hogy a kérdésre válaszolj, és legalább egyetlen olyan érvet felmutass, ami alátámasztaná azt az állítást, hogy létezik Isten!

2022. okt. 29. 17:33
 52/65 anonim ***** válasza:
72%
Ezzel mindig adósok maradnak valahogy, utolsó :D
2022. okt. 29. 17:35
 53/65 anonim ***** válasza:
82%

"The scientific theorist is not to be envied. For Nature, or more precisely experiment, is an inexorable and not very friendly judge of his work. It never says "Yes" to a theory. In the most favorable cases it says "Maybe", and in the great majority of cases simply "No". If an experiment agrees with a theory it means for the latter "Maybe", and if it does not agree it means "No". Probably every theory will someday experience its "No"—most theories, soon after conception."

- Albert Einstein

2022. okt. 29. 17:55
 54/65 anonim ***** válasza:
0%

Én nem tartozom senkinek semmivel, miért maradtam volna adós?! :D

A kiírt kérdésre válaszoltam, olvasgassatok vissza.

Fentebb írta valaki, hogy az ateistáknak lehet véleményük.

Nos, hát az Istenhívőknek is..! :)

Nekem nem célom senkit sem meggyőzni semmiről, sem bebizonyítani bármit is. Nem azért jöttem.

Pusztán képviseltetni akartam a másik oldalt is és a még bizonytalankodó olvasókra bízom annak eldöntését, hogy melyik oldalhoz kívánnak csatlakozni, kinek a magatartása, viselkedés, megnyilvánulása az, amely a számukra kellemesebb, örömtelibb, szimpatikusabb avagy melyikkel akarnak/tudnak azonosulni.

Én azt szeretném, hogy ez a világ jobb hely legyen és szerintem ennek nem az a módja, hogy az ateisták eltapossák/megkérdőjelezik az Istenben hívőket, ha azok nem bizonyítják létjogosultságukat.

Másrészt szerintem az ateizmus is egyfajta hit, csak ők abban hisznek, hogy nincs Isten, mert ugye nem tudják, hiszen nincsenek Istenről bizonyítékaik. :)

2022. okt. 29. 19:10
 55/65 anonim ***** válasza:
84%

"Nem azért jöttem."

Azért jöttél hogy provokálj másokat.

"Pusztán képviseltetni akartam a másik oldalt is "

Vigyázz. A sok hazugságtól rád szakad a plafon még a végén.

2022. okt. 29. 19:27
 56/65 anonim ***** válasza:
0%

55: tévedned emberi dolog.

Én nem haragszom rád, neked is legyen szép estéd! :)

Értelmetlennek és időpocsékolásnak tartom a további eszmecserét, így elköszönök és nem zavarom tovább eme kedves társaságot.

Amit akartam, megírtam.

Sziasztok! :)

2022. okt. 29. 19:40
 57/65 Darkmoon80 ***** válasza:
100%
Kár volt ...
2022. okt. 29. 21:22
 58/65 Darkmoon80 ***** válasza:
96%

Bár végül is igazad van, jó hogy itt voltál!

"Pusztán képviseltetni akartam a másik oldalt is és a még bizonytalankodó olvasókra bízom annak eldöntését, hogy melyik oldalhoz kívánnak csatlakozni, kinek a magatartása, viselkedés, megnyilvánulása az, amely a számukra kellemesebb, örömtelibb, szimpatikusabb avagy melyikkel akarnak/tudnak azonosulni."

Szerintem sikerült elérned, hogy sokan visszarettenjenek az általad képviselt oldaltól!

Köszönet érte...

2022. okt. 29. 21:29
 59/65 anonim ***** válasza:
100%

"kinek a magatartása, viselkedés, megnyilvánulása az, amely a számukra kellemesebb, örömtelibb, szimpatikusabb"

Tudod, ha az igazságról van szó, akkor ez éppen senki normális embert nem érdekel.

Isten mentsen meg egy kellemes, szimpatikus HAZUG embertől!

2022. okt. 29. 22:52
 60/65 anonim ***** válasza:
85%

A magatartásod meg a viselkedésed borzasztó modoroskodó és ál-kedveskedő álcába bújtatott tipikus lenéző keresztényi. Süt az álszent hurráoptimista hozzáállás a válaszaidból, az igazságra meg tojsz magasról, csak bele ne rondítson senki a faék egyszerűségű világnézetedre, amire büszke is vagy.

Szóval én sem akarnék veled azonosulni.

2022. okt. 30. 00:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!