Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan lehetne már az Iszlám...

Hogyan lehetne már az Iszlám a legősibb vallás?

Figyelt kérdés
A kereszténység is jóval előbb volt, a zsidó vallásról meg már nem is beszélve. Miért hiszik ezt a muszlimok?

2022. okt. 18. 21:34
1 2 3 4 5 6
 31/57 anonim ***** válasza:
100%
Megtettem, a Buddhizmus sokkal logikusabb, mint az iszlám. Ezt objektíven ki lehet jelenteni.
2022. okt. 20. 16:09
 32/57 anonim ***** válasza:
0%

"Eddig logikáról volt szó, akkor legyünk ebben a kérdésben következetesek. Mi a garancia arra, hogy létezik egyetlen igaz vallás?"

Nyilván nem lehet mindenkinek igaza, főleg ha egymással ellentétes állításokat tesznek. Ehhez a felismerés igazán nem kell sok ész :)

"Az, hogy neked és még sok millió más embernek így tűnik logikusnak, az hibás érv, hiszen másnak és sokmillió másik embernek meg a keresztény vallás, vagy a taoizmus, vagy akármelyik másik tűnik logikusnak, amelyben hisznek."

Hozzátettem hogy objektíven kell elvégezni az összehasonlítást. Ezek szerint nem ismered a szó jelentését. Javaslom nézz utána.

"Valamint mi lesz, ha jön egy új vallás, és a legtöbb ember abban fog hinni, mert azt még logikusabbnak találja? Akkor az iszlámot lökhetjük a kukába, és az az új vallás lesz a tutibiztos befutó? Mert a logikád szerint így kellene lennie."

Ma is folyamatosan jönnek létre új vallások, de egyik sem logikusabb. Igazából kb a kutya sem követi ezeket.

"Érted már, hogy ez miért hibás érvelés?"

Azt látom hogy ez a téma meghaladja az intelligenciádat.

2022. okt. 20. 16:28
 33/57 anonim ***** válasza:
0%

"Megtettem, a Buddhizmus sokkal logikusabb, mint az iszlám. Ezt objektíven ki lehet jelenteni."

Megtetted persze :) Utánanéztél a buddhista és iszlám vallásnak majd összehasonlítottad a kettőt? :))))

2022. okt. 20. 16:29
 34/57 anonim ***** válasza:
100%

"Azt látom hogy ez a téma meghaladja az intelligenciádat."

Látom, továbbra sem vagy képes túllépni a vitapartnereid sértegetésén, továbbra is csak emberhez méltatlan bunkó módon tudsz válaszolni, szóval akkor beszélgess csak azokkal, akiknek hasonló színvonalra van szükségük.

2022. okt. 20. 16:34
 35/57 anonim ***** válasza:
0%
Ha még az objektív szó jelentését sem ismered akkor ne csodálkozz hogy butának néznek téged.
2022. okt. 20. 16:41
 36/57 anonim ***** válasza:

Nem föltétlenül akarod beleszólni a kettőtök vitájába, de vmit azért hozzáfűznék:

"Itt van például ez a kérdés. A zsidó vallás nem is foglalkozik az emberiséggel csak a zsidó nép kiválasztotságát és felsőbbredűségét hirdeti. A kereszténység nem foglalkozik a Jézus előtt élt emberekkel vagy azokkal akik nem hallottak Jézusról mert távol éltek."

Ez nem igaz, egyik vallásra sem. Lehet, h ezt mondták vagy tanították neked, s elhitted anélkül, h utánaolvastál volna, de kérlek menj akkor a forráshoz (a két vallás szent könyvéhez), s bizonyosodj meg magad az állításod igazáról (vagy hamisságáról), mert jelenleg egy szubjektíven eltorzított képed van mind2 vallásról.

Egyébként egyetértek az előttem szólóval abban, hogy a kulturált, tiszteletteljes beszélgetés mentes a másik ember minősítgetésétől, becsmérlésétől. Attól még, mert más véleményen vagyunk az igaz vallásról, még tisztelettel lehetünk egymás felé, és érvelhetünk személyeskedések nélkül.

2022. okt. 20. 16:48
 37/57 anonim ***** válasza:

"Egyébként egyetértek az előttem szólóval"

Vagyis a 34-essel

2022. okt. 20. 16:49
 38/57 anonim ***** válasza:
0%

"Ez nem igaz, egyik vallásra sem. Lehet, h ezt mondták vagy tanították neked, s elhitted anélkül, h utánaolvastál volna, de kérlek menj akkor a forráshoz (a két vallás szent könyvéhez), s bizonyosodj meg magad az állításod igazáról (vagy hamisságáról), mert jelenleg egy szubjektíven eltorzított képed van mind2 vallásról."

Miért is? Mert te azt mondod? :) Képzeled, utánanéztem, és ez a helyzet. A zsidó vallás nem is foglalkozik az emberiséggel csak a zsidó nép kiválasztotságát és felsőbbredűségét hirdeti. A kereszténység nem foglalkozik a Jézus előtt élt emberekkel vagy azokkal akik nem hallottak Jézusról mert távol éltek.

"Egyébként egyetértek az előttem szólóval abban, hogy a kulturált, tiszteletteljes beszélgetés mentes a másik ember minősítgetésétől, becsmérlésétől. Attól még, mert más véleményen vagyunk az igaz vallásról, még tisztelettel lehetünk egymás felé, és érvelhetünk személyeskedések nélkül."

Egyértelműen látszik hogy ez a téma meghaladja az intelligenciáját. Itt nem arról van szó hogy más véleményen van ami nekem nem tetszik, hanem nincs azon az értelmi szinten hogy vitázzunk a kérdésen.

2022. okt. 20. 16:59
 39/57 anonim ***** válasza:
100%

"Megtetted persze :) Utánanéztél a buddhista és iszlám vallásnak majd összehasonlítottad a kettőt? :))))"

Így van, és a buddhizmus sokkal logikusabb. Például a Buddhizmusban nem kellenek próféták. Gondolj bele, hogy például Jézus és Mohamed között közel 7 évszázadon keresztül nincs szó prófétákról. Még a közel-keleten se, ahol a Korán játszódik. Akkor ezek az emberek szükségszerűen mennek a pokolba, mert nem tudtak hinni abban, amiben kellett volna. Sőt hitük hamis volt, természetvallásokat követtek sokan, bálványokat imádtak.

Ez nagyon nem logikus, az iszlám nem lehet nem csak a legősibb vallás, de igaz se.

2022. okt. 20. 17:06
 40/57 anonim ***** válasza:

"Miért is? Mert te azt mondod? :) Képzeled, utánanéztem, és ez a helyzet."

Miért is, mert te azt mondod?:)

Azt gondolom, akkor egyszerűen nem értetted meg, mit tanítanak ezek a vallások, mert valószínűleg elfogultan néztél utána.

"Itt nem arról van szó hogy más véleményen van ami nekem nem tetszik, hanem nincs azon az értelmi szinten hogy vitázzunk a kérdésen."

Márpedig pont erről van szó.

Abszolút semmi értelmi szintkülönbséget nem látok 2tök közt, csak azt, h másképp gondolkodtok erről az egészről, amit lehet h te úgy értelmezel h intelligencia különbség, de akkor tévesen értelmezed.

Az pedig továbbra is áll, h a kulturált tisztelettudó beszélgetés vagy vita mentes a személyeskedéstől (akár igaz akár téves dolgot állítasz a másikról).

2022. okt. 20. 17:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!