Hogyan lehetne már az Iszlám a legősibb vallás?
"Na akkor melyik a logikus ha összehasonlítjuk ezeket?"
De még mindig csak egy vallásról beszélünk, olyan mint a többi, legfeljebb logikusabb. És?
"Ha nem tudod cáfolni, akkor nem mondhatod hogy nem létezett iszlám az emberiség kezdetén.
Csak egy értelmi fogyatékos érvel így."
Ebben egyetértünk, végre te is beláttad, hogy értelmi fogyatékos vagy.
"Mindenkinek aki objektíven áll hozzá azt kell hogy lássa az iszlám az egyetlen hiteles vallás."
A hinduk szerint meg a hindu vallás a leghitelesebb. A mormonok szerint a mormon vallás a leghitelesebb és Smith volt az utolsó nagy próféta, nem Mohamed. Miért kéne pont neked hinni ebben a kérdésben?
"De még mindig csak egy vallásról beszélünk, olyan mint a többi, legfeljebb logikusabb. És?"
Nincs és. Ha az iszlám a leglogikusabb, leghitelesebb, legerkölcsösebb vallás akkor a többi mind hamis vallás és az iszlám az egyetlen igaz vallás.
"A hinduk szerint meg a hindu vallás a leghitelesebb. A mormonok szerint a mormon vallás a leghitelesebb és Smith volt az utolsó nagy próféta, nem Mohamed. Miért kéne pont neked hinni ebben a kérdésben?"
Ha értelmi fogyatékos vagy, nem tudok többet tenni. Leírtam hogy hasonlítsd össze a vallásokat, erre meg azt írod minden vallás követője a saját vallását tartja hitelesnek. Még egy konkrét kérdést is feltettem: A zsidó vallás nem is foglalkozik az emberiséggel csak a zsidó nép kiválasztotságát és felsőbbredűségét hirdeti. A kereszténység nem foglalkozik a Jézus előtt élt emberekkel vagy azokkal akik nem hallottak Jézusról mert távol éltek. Ellenben az iszlám azt tanítja hogy az emberiség kezdetétől Isten folyamatosan kinyilatkozta az egyetlen igaz vallást prófétákon keresztül Ádámtól kezdve minden népnek. Na akkor melyik a logikus ha összehasonlítjuk ezeket?
"Na akkor melyik a logikus ha összehasonlítjuk ezeket?"
Miért csak ezeket kéne? Én meg direkt más vallásokat hoztam fel példának. Sajnos úgy tűnik, hogy az iszlám mellett szóló minden érv arra a kereszténységre és a zsidó vallásra épül. Az iszlám önmagában nem képes megállni, csak a kereszténység és zsidó vallás viszonyában. Na ennyit ér az iszlám.
"Ha az iszlám a leglogikusabb, leghitelesebb, legerkölcsösebb vallás akkor a többi mind hamis vallás és az iszlám az egyetlen igaz vallás."
Eddig logikáról volt szó, akkor legyünk ebben a kérdésben következetesek. Mi a garancia arra, hogy létezik egyetlen igaz vallás? És mi a garancia arra, hogy az iszlám ez a vallás a sok közül? Mi a garancia arra, hogy mind az összes többi hamis vallás?
Az, hogy neked és még sok millió más embernek így tűnik logikusnak, az hibás érv, hiszen másnak és sokmillió másik embernek meg a keresztény vallás, vagy a taoizmus, vagy akármelyik másik tűnik logikusnak, amelyben hisznek. Az sem jó érv, hogy a legtöbbeknek tűnik logikusnak, hiszen 1000 évvel ezelőtt meg a keresztény vallás tűnt a legtöbb ember számára a leglogikusabbnak, akkor 1000 évvel ezelőtt a keresztény vallás volt az egyetlen igaz vallás? 5000 éve meg a mezopotámiai, vagy az óegyiptomi? A logikád szerint igen.
Valamint mi lesz, ha jön egy új vallás, és a legtöbb ember abban fog hinni, mert azt még logikusabbnak találja? Akkor az iszlámot lökhetjük a kukába, és az az új vallás lesz a tutibiztos befutó? Mert a logikád szerint így kellene lennie.
Érted már, hogy ez miért hibás érvelés?
"Miért csak ezeket kéne? Én meg direkt más vallásokat hoztam fel példának. Sajnos úgy tűnik, hogy az iszlám mellett szóló minden érv arra a kereszténységre és a zsidó vallásra épül. Az iszlám önmagában nem képes megállni, csak a kereszténység és zsidó vallás viszonyában. Na ennyit ér az iszlám."
Mondtam hogy minden vallással hasonlítsd össze te fogyatékos. Mivel a kereszténység és a zsidó vallás a legismertebb Magyarországon ezért mondtam ezeket, de hasonlítsd össze azzal amivel akarod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!