Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogyan lehetne már az Iszlám...

Hogyan lehetne már az Iszlám a legősibb vallás?

Figyelt kérdés
A kereszténység is jóval előbb volt, a zsidó vallásról meg már nem is beszélve. Miért hiszik ezt a muszlimok?

2022. okt. 18. 21:34
1 2 3 4 5 6
 11/57 anonim ***** válasza:
Utsó: ott a pont. Az iszlám érvelése ugyanilyen körkörös. Logikus, mert Allah mondta. Azért igaz, hogy Allah mondta, mert Mohamedtől tudjuk. Onnan tudjuk, hogy Mohamed az ő prófétája, hogy őt Allah választotta ki. És így tovább.
2022. okt. 19. 21:31
 12/57 anonim ***** válasza:
Bármelyik vallás lehet korábbi, nagyobb hívőszámú, és bármiben különb, amiben nem az, ha a többi vallást az általa felállított kritériumok szerint még csak vallásnak sem tartjuk, hanem bóvlinak. Így szokták vallási diktatúrákban elintézni a kelletlen konkurens vallásokat.
2022. okt. 19. 22:15
 13/57 anonim ***** válasza:
0%

"Értelmesnek értelmes, csak egy kamu. Bárki kitalálhat egy vallást, és mondhatja, hogy "gyerekek, amiben ti eddig hittetek, az a vallás is valójában ez volt, már a legelső ember is ebben hitt, csak ti erről nem tudtatok". Ez olyan, mintha én holnap kinyilatkoztatnám, hogy isten jelt adott, és az első szintetizált fehérjétől indult az a vallás, amit én most beteljesíteni jöttem. Na, elkezdenél követni?"

Ahhoz ennél jóval több kell hogy bárki is kövessen téged, de például a zsidó és keresztény vallás még ennyit sem tudott "kitalálni" ahogy te fogalmazol. Szóval ez a két vallás még egy kamu vallás szintjét sem üti meg mert még erre sem gondoltak a te kritiriumaid szerint.

"Vagy ott van például a szcientológia, ami azt mondja, hogy évmilliókkal ezelőtt indult a történet Xenu istentől, aki lelkeket dobált vulkánokba. Természetesen ő az igazi isten, és mindegyik másik kamu, az is, amelyikben te hiszel."

Nyilván más is állíthat hasonlót. Ilyenkor a többi tanítás kell vizsgálni és megnézni melyik lehet igaz. A szcientológiát minden értelmes ember kamu biznisz vallásnak tartja és alig van követőjük az iszlám vallásra viszont nagyon sokan térnek át, sőt jelenleg a legtöbben.

"Persze te erre azt fogod mondani, hogy "nem, mert Allah az igaz isten". Oké. Beszéld ezt meg egy majával, akinek az lesz az ellenvetése, hogy "nem, mert Quetzalcoatl az igaz isten". Stb. "

És miért mondam azt szerinted hogy Allah az igaz isten? Össze kell hasonlítani a maják vallásával az iszlámot, vagy bármelyik vallással és menézni melyik a logikusabb, erkölcsösebb, hitelesebb, melyik áll közelebb a valósághoz stb. Ha ezt megtesszük, minden esetben az iszlám lesz a hiteles.

2022. okt. 20. 08:16
 14/57 anonim ***** válasza:
0%

"Azt én nagyon szeretném látni, hogy hogy lehet egy olyan vallásról forrás a 7. század előtt, ami a 7. században jött létre. Ami előtte volt, az nem az iszlám volt, hanem arab törzsek bálványimádása, meg elszórtan zsidóság."

Ha gondolod bemásolhatok neked ide egy összehasonlítást ami bizonyítja hogy a többi vallás is eredetileg az iszlám volt csak idővel megváltoztatták.

2022. okt. 20. 08:17
 15/57 anonim ***** válasza:
0%

"Neked nem logikus, nekem az. Pont úgy néznek ki, de van amelyik vattacukorra hasonlít, szóval felválva, vegyesen lehetnek. S mivel én ezt tanítom, ez igaz is. Ez logikailag így helyes."

Hát ha értelmi fogyatékos vagy akkor gondolhatod hogy a felhők Harribo habcukorból vannak, de a tudomány ezt cáfolja, tehát a te vallásod nem lehet igaz. Ellenben a tudomámy nem tudja cáfolni hogy létezett iszlám az embriség kezdetétől fogva.

2022. okt. 20. 08:19
 16/57 anonim ***** válasza:
0%

"Utsó: ott a pont. Az iszlám érvelése ugyanilyen körkörös. Logikus, mert Allah mondta. Azért igaz, hogy Allah mondta, mert Mohamedtől tudjuk. Onnan tudjuk, hogy Mohamed az ő prófétája, hogy őt Allah választotta ki. És így tovább."

Ez hazugság. Ez a keresztények érvelése. Azt mondják a keresztény vallás az igaz, mert a Biblia azt írja :) Én viszont azt mondom azért az iszlám az igaz mert összehasonlítva bármilyen vallással az iszlám igazabb, erkölcsösebb, logikusabb és hitelesebb mindegyiknél.

2022. okt. 20. 08:33
 17/57 anonim ***** válasza:
85%

"Ellenben a tudomámy nem tudja cáfolni hogy létezett iszlám az embriség kezdetétől fogva."

Az számomra önmagában bőven elég cáfolat, hogy semmi iszlám előtti forrás nincs róla. Ha igaz lenne a muszlim handabanda erről, akkor szükségszerűen maradt volna fenn forrás. De nem maradt.

Amúgy szerintem Allah és Mohamed helyett a rózsaszín unikornisokban kellene hinni, mert Allah és az ő Mohamede csak ócska imposztorok. A tudomány a mai napig nem tudta cáfolni a rózsaszín unikornisok létezését.

2022. okt. 20. 10:30
 18/57 anonim ***** válasza:
0%

"Az számomra önmagában bőven elég cáfolat, hogy semmi iszlám előtti forrás nincs róla. Ha igaz lenne a muszlim handabanda erről, akkor szükségszerűen maradt volna fenn forrás. De nem maradt."

Ha nem tudod cáfolni, akkor nem mondhatod hogy nem létezett iszlám az emberiség kezdetén. Egyébéknt maradt más vallásokban sok azonosság, ami igazolja az iszlámot.

"Amúgy szerintem Allah és Mohamed helyett a rózsaszín unikornisokban kellene hinni, mert Allah és az ő Mohamede csak ócska imposztorok. A tudomány a mai napig nem tudta cáfolni a rózsaszín unikornisok létezését."

Csak egy értelmi fogyatékos érvel így. Nincs semmiféle realitása egy rózsaszín unikornisnak, ellenben az iszlám egy régóta létező vallás és ahogy mondtam sok korábbi vallásban rengeteg azonosság figyelhető meg.

2022. okt. 20. 11:52
 19/57 anonim ***** válasza:

"ssze kell hasonlítani a maják vallásával az iszlámot, vagy bármelyik vallással és menézni melyik a logikusabb, erkölcsösebb, hitelesebb, melyik áll közelebb a valósághoz stb. Ha ezt megtesszük, minden esetben az iszlám lesz a hiteles."

De hát ez csak egy vallás, mint a többi. Akármennyire is logikusnak vagy hitelesnek tűnik, akármennyire azt szeretnéd hinni, hzogy ez minden vallások vallása, attól az iszlám is csak egy vallás a sok közül.

2022. okt. 20. 12:17
 20/57 anonim ***** válasza:
0%

"De hát ez csak egy vallás, mint a többi. Akármennyire is logikusnak vagy hitelesnek tűnik, akármennyire azt szeretnéd hinni, hzogy ez minden vallások vallása, attól az iszlám is csak egy vallás a sok közül."

Ezzel akarod megcáfolni? :) Hogy azt mond egy vallás a sok közül? :) Igen, van még sok más vallás az iszlámon kívül, pont ezért mondtam hogy össze kell hasonlítani a többi vallással egyenként. Ha ezt megtesszük, minden esetben az iszlám lesz a hiteles. Ha nem hiszed végezd el magad az összehasonlítást.

2022. okt. 20. 12:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!