Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Jézust miért emelték az...

Jézust miért emelték az "Isten fia" rangra a korai keresztények?

Figyelt kérdés

2022. ápr. 18. 18:14
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
69%

Te Jehova tanúja vagy, a felekezetednek meg sajátos értlemezei vannak.

Pl. Ez az i.e. 607-es dátum, amit mások kritizálnak:

[link]

Nem veszed észre, hogy a kereszténységben milyen nagy zűrzavar van?

Össze-vissza magyarázzák a hívek a Bibliát. Az egyik így, a másik úgy... Komolytalan.

2022. ápr. 19. 14:58
 22/54 anonim ***** válasza:
21%

15-ös. Akkor nem fogadod el Mózes, Ezékiel könyveit, és a zsoltárokat sem?

Ehhez mit szólsz? Kiváltképpen Dániel 9:26 hoz?

Izrael végképp hűtlen lett Jehova (Jahve) Istenhez. Ezért egy "új" szövetségre volt szükség. Jeremiás 31:31–34. Ez a szövetség, Jézus Krisztuson (Messiás) keresztül köttetett.

Ezékiel könyve 8. fejezetében olvashatunk arról, hogy az Izraeliták milyen hamis isteneket imádtak a Biblia igaz Istene helyett.

Ezért, i.e. 607 ben, a babiloni királynak megengedte, hogy legyőzze a népét, és azt is, hogy lerombolják a templomát.

Dániel 9:26 szerint MEGÖLIK A MESSIÁST, majd egy következő vezér újra lerombolja Jeruzsálemet és a Templomot. (A babiloni 70 éves fogság után, egy maradék visszatért és újjáépítette a várost és a templomot!) Ezt i.sz. 70-ben, a Római hadvezér Titusz által meg is történik! (Az újabb lerombolás) Mikor? Időszámításunk szerint 70! Tehát Jézusnak i.sz. 70 előtt kellett megjelennie, mert Dániel 9:26-ban leírta, hogy megölik a Messiást!

A második -ami a legfőbb ok- nem fogadták el Jézust!

Ezért i.sz. 70-ben Jehova engedte, hogy a Rómaiak elpusztítsák az újjáépített templomot és Jeruzsálemet.

2022. ápr. 19. 15:00
 23/54 anonim ***** válasza:
23%

21-es. Az általad linkelt oldalt hitehagyottak szerkesztik!😊

Az hiteltelen.

A hivatalos oldalunk: [link]

Jobb felső sarokban lévő keresőmezőben 3-4 szavas kutatásokat végezhetsz, bibliai témákkal kapcsolatban. NEM csak JT.-k általi anyagok vannak, hanem tudományos, történelmi, stb. is.

2022. ápr. 19. 15:06
 24/54 anonim ***** válasza:
76%

Vannak magyarázók, akik Dán 9. fejezetét a makkabeus korra vonatkoztatják, és a 26. versben lévő Felkentben III. Oniás meggyilkolását látják. Ebből fakadóan a szentíró a templom pusztulását a saját korára (i.e. 2. század) várta, csak véletlenül máskor teljesedett, 70-ben. A beteljesületlen prófécia a Bibliában nem egyedi, az Egyiptomra kimondott pusztulás sem teljesült:

"Az elpusztított országok sorában Egyiptom is pusztasággá válik. Városai negyven évig romhalmazok lesznek a többi lerombolt város között. Szétszórom az egyiptomiakat a népek közé, és szétszélesztem őket az országokba." (Ez 29,12)

Ez is hamis prófécia volt.

Ráadásul Jézus alapvetően nem felelt meg annak, amit a héber Biblia mondott a Messiásról.

2022. ápr. 19. 15:09
 25/54 anonim ***** válasza:
90%

Szerintem meg a te álláspontod a hiteltelen. Elfogultan viszonyulsz azokhoz, akik otthagyták a vallásodat, és fel sem merül benned, hogy nekik van igazuk. Na, ez a hiteltelenség.

2022. ápr. 19. 15:11
 26/54 anonim ***** válasza:
33%

21-es. Ezt olvasd el az ie. 607-el kapcsolatban.

[link]

2022. ápr. 19. 15:14
 27/54 anonim ***** válasza:
69%

"Ez megtörtént, csak a zsidók testben várták a szabadítást, a prófécia pedig a bűntől való szellemi szabadulásról beszél. De ezt Jézus is említette a zsidóknak. Izraelt felszabadította volna, ahogy a prófécia írja, de Izrael ezt megtagadta. Ismerned kellene minimálisan a Bibliát, mielőtt kritizálod."

Nem hinném, hogy ez a kereszténység álláspontja, de ha igen, akkor ez a magyarázat még nekem hiteltelenebb, mint amiről én írtam. Ez a héber Bibliának az elspiritualizált, kereszténységhez illesztett magyarázata. A próféciában én semmilyen bűntől való megszabadulást nem látok. De azt látom, hogy Messiás királyként uralkodik, Izrael megszabadul, biztonságban él. Ebből semmi nem lett Jézus idején.

Én egyébként az egyik ésaiási szöveg keresztény értlemzése alapján következtettem arra, hogy a keresztények a jermemiási szöveg egy részét is későbbre vonatkoztatják.

2022. ápr. 19. 15:25
 28/54 anonim ***** válasza:
0%

24-es. Számodra mi a Héber biblia?

Mikor vált Egyiptom 40 évre elhagyatottá? Jeruzsálem i. e. 607-ben bekövetkezett pusztulását követően azok, akik megmaradtak Júdából, Egyiptomba menekültek, bár Jeremiás figyelmeztette őket, hogy ne tegyék (Jeremiás 24:1, 8–10; 42:7–22). Mégsem sikerült megmenekülniük, mert Nabukodonozor kivonult Egyiptom ellen, és legyőzte. Egyiptom 40 éves elhagyatottsága ez után a vereség után kezdődhetett. Noha a történelemkönyvekben nincs bizonyíték Egyiptom pusztán hagyatására, biztosak lehetünk benne, hogy így történt, mert Jehova a próféciák Beteljesítője (Ézsaiás 55:11).

Az általad említett rész így folytatódik: Ezékiel 29:14-16

Visszahozom az egyiptomi foglyokat Pátrosz földjére, származásuk földjére, és ott jelentéktelen királysággá lesznek. 15 Egyiptom alacsonyabb rendű lesz a többi királyságnál, és többé nem uralkodik a többi nemzet fölött. Annyira kicsivé teszem, hogy nem lesz képes más nemzetek fölött uralkodni. 16 Izrael népe többé nem fog bízni Egyiptomban, az csupán emlékeztetni fogja őket vétkükre, hogy az egyiptomiakhoz fordultak segítségért. És megtudják, hogy én vagyok a legfőbb Úr, Jehova.’«”

2022. ápr. 19. 15:26
 29/54 anonim ***** válasza:
91%

Te elolvasod a kritikai oldalt, amit linkeltem? Vagy ez az egész nálad arról szól, hogy azt a magyarázatot tanulmányozod, ami neked tetszik?

2022. ápr. 19. 15:28
 30/54 anonim ***** válasza:
90%

Ezt írod:

"Egyiptom 40 éves elhagyatottsága ez után a vereség után kezdődhetett. Noha a történelemkönyvekben nincs bizonyíték Egyiptom pusztán hagyatására, biztosak lehetünk benne, hogy így történt, mert Jehova a próféciák Beteljesítője (Ézsaiás 55:11)."

Le vagyok döbbenve ezen a magyarázaton...

Tehát ti magatok is elismeritek, hogy nincs történelmi bizonyíték az ezekieli prófécia mellett, de az istenhitből kifolyólag mégis biztosak vagytok benne.

Na, ez aztán iskolapéldája annak, hogy bizonyos vallásos emberek mennyire nincsenek a helyzet magaslatán. Ahelyett, hogy elgondolkodnának rajta, hogy a Bibliában esetleg egy beteljesületlen prófécia van, félresöprik a kritikus gondolkodást.

Egyébként az durva, hogy a másik keresztény magyarázat szerint ha jól értem arról van szó, hogy nem kell szó szerint érteni az ezékieli próféciát...

Szerintem a minél többet magyarázkodnak, annál kínosabb ez az egész...

2022. ápr. 19. 15:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!