Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Megcáfoltam Isten létezését?

Megcáfoltam Isten létezését?

Figyelt kérdés

Pontosabban, arról az istenről beszélek, akit a hívők örökkévalónak hisznek, akitől minden származik.

Mondják, hogy isten az téridőn kívül áll, tehát van egy hely, ahol létezni tud. Igen ám, de mi volt akkor, amikor még SEMMMI sem volt, akkor hol tudott létezni?

Mondhatom azt, hogy a tök üres sötétségben letezett, de ez helytelen lenne. Már a sötétség is valami, ráadásul ha lebeg valahol, az már valamilyen helyet feltételez.

Örökkévaló isten tehát nem létezhet. Azért nem, mert amikor még nem volt semmi, akkor ő sem tudott hol létezni. A saját birodalmát (pl. menny) csak később tudta volna megteremteni, de addig is, léteznie kellet volna valahol, erre pedig nem volt lehetőség, hiszen ha nincs semmi, ő sem tud sehol létezni.

Egy másik lehetőség: a világmindenség örökkől fogva van, és abban valahogy kifejlődött egy alacsonyabb rendű világokat teremtő isten. Ez azonban megint cáfolja azt az istenképet, amiben sokan hisznek, hiszen amit leírtam, abból az következik, hogy nem mindent ő teremtett, ráadásul van kezdete is, valamilyen kozmikus evolúciós folyamat által.

Isten létezése ezzel meg lett cáfolva.

2022. ápr. 12. 13:54
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
 111/111 anonim ***** válasza:
49%

"A filozófiai gittegyleted jelentkezőket keres a gitt rágására, amire sokan jelentkezni is fognak, anélkül, hogy eljutnának a lényeghez"

Én egyáltalán nem Isten létének kérdését igyekeztem megválaszolni, hanem a mintázatok valóságosságát. Szerintem a kérdést, hogy létezik-e Isten, filozófiai vagy analitikus megközelítéssel legfeljebb csak boncolgatni lehet, de eldönteni nem. Nem érdemes beszólni, ha nem vagy benne biztos, hogy jól érted-e, amit írtam.

2022. ápr. 24. 19:54
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!