Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hogy képesek az emberek...

Hogy képesek az emberek buddhizmussal azonosulni/hinni benne?

Figyelt kérdés
Olvastam már róla neten régen, de most eszembe jutott egy dologról, utána meg hogy milyen büszkén vallják magukat egyesek buddhistának, meg hogy ez nem vallás. Pedig a nirvanában b.k hisnek, az pedig túlvilágon van, túlvilág=vallás. És azt mondta buddha a vágy szenvedés, meg kell szabadulni a vágyaktól. =elnyomni ha vágyunk egy szép biciklire. Tehát hogy is van ez? Csak azt szeretném tudni hogy tényleg ekkora -elnézést, bár ettől durvábban fogalmaznék- hülyeség e, vagy nem ekkora hülyeség, mert, avagy aki ennek a követője sajátos értelmezést ad neki, szelektál belőle?
2010. szept. 13. 20:01
1 2 3 4 5
 41/47 A kérdező kommentje:
Amúgy is próbáltam már magam minél rovidebbre fogni, de mikor elkezdi valaki mondani hogy ő milyen fa$zául osztja itt a tutit a másik meg csak vergődik, ott nálam vége, és most se tettél szinte mást, csak folényeskedtél. Akár hiszed akár nem, szerintem is rohadtul nincs igazad, de engem itt nem láttál fellengőzni. Szánalmas vagy, gondold ezek után hogy kitérek a válasz elől, gondold, hogy megfutamodok, meg amit akarsz, nem éri meg vissza írni ilyen hozzá állással. bye
2010. okt. 6. 15:06
 42/47 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező.

Egyáltalán nincs okod felháborodásra, mert én már régen igazat adtam neked, csupán úgy gondoltam, hogy te kíváncsi vagy a véleményemre a továbbiakban, hiszen "belekérdeztél" "x" dolgokba, aztán vitának tituáltad a beszélgetésünket. Ráadásul a fejemhez vágtad, hogy azt mondom, "csak nekem van igazam, és te hülyeségeket beszélsz"...ilyen nem hangzott el tőlem...És én nem éreztem semmilyen megvetést feléd emiatt, úgy álltam hozzá, hogy csak "hülyülsz". :)

Igazság szerint ezért írtam(gondoltam nem veszed zokon), hogy ha vita, akkor neked is kéne érvelned, így ezt elvetettük. Ahhoz, hogy neked legyen igazad, amit hangoztattál, is érvek szükségesek. Bizonyára csak poén jelleggel mondogattad, részemről sem volt más az ilyen fajta szóváltás. :)

Szimplán elemeztem a beszélgetésünket, és hangsúlyoztam többször is, hogy a részemről nincs semmiféle indulat, lenézés vagy akármi, mert csak beszélgetünk, mint ember az emberrel, egy bizonyos dologról. :P

Elmondtam ugye, hogy a témában szereplő dolognak is megvan a pozitív oldala, ezzel igazat adva neked. Elmondtam a nézetemet, miszerint addig jó, amíg rá nem jön az egyén, hogy felesleges "pótcselekvés". Egyáltalán nem állt szándékomban téged sértegetni, nem is illettelek olyan szavakkal. A fölényeskedésről meg annyit, hogy nem egyszer adtam instrukciót és rendes magyarázatot arra, amit gondolok...ha te ezt fölénynek érzed, hogy "ennyit tudok valamiről, így állok valamihez", akkor az azt jelenti, hogy valamelyest mégis igazat adsz te is nekem(ezt tényleg köszönöm), de ha ez tényleg fölény is lenne, akkor is én megosztani próbáltam veled, nem fitoktatni...azért van különbség. Köszönöm a beszélgetést, s remélem a kételyeid, akármivel kapcsolatban is, eloszlattam. :)

ui.: Egyébként amikor megírtam az előző kommentemet, tök úgy álltam hozzá, hogy te milyen aranyos ember vagy, s jól el lehet veled viccelődve beszélgetni, nem érzelmekből. S még most sem gondolom, hogy tévednék ezzel kapcsolatban.

üdv és minden jót

25/F

LastOne.Left

2010. okt. 6. 16:39
 43/47 A kérdező kommentje:

Kicsit ideges voltam más miatt is, úgy emlékszem.

Bocs, hogy "összetörtem a képet" magamról:P ("tök úgy álltam hozzá, hogy te milyen...")

Most meg már nem is emlékszem miért, ránéztem hogy miket kérdeztem eddig,(1 oldal) itt kötöttem ki és átfutottam amiket írtunk.

Szóba jött a világ bajainak forrása. Hmp..:)

Nos, itt egy szelet belőle, véletlenül épp most nézem és a felénél tartok:

http://www.youtube.com/watch?v=jj3NIjRVVX8&feature=player_em..

Ajánlom megtekintésre, terjesztésre, reklámozásra.(de nem ezért írtam most, tényleg tök véletlen)

2011. febr. 14. 22:13
 44/47 anonim ***** válasza:
2011. febr. 15. 07:53
 45/47 anonim ***** válasza:

"Kicsit ideges voltam más miatt is, úgy emlékszem.

Bocs, hogy "összetörtem a képet" magamról:P ("tök úgy álltam hozzá, hogy te milyen...")"

Nem törtél össze semmit, én nyitott vagyok, az embereket sem skatulyázom be, tudom én, hogy jó vagy és tiszta, tévedni pedig emberi dolog, és nem szégyen belátni, még ha csak annyi is, hogy "ideges voltam, és amiatt értettem félre valamit". :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. febr. 23. 09:41
 46/47 A kérdező kommentje:

Én mindig belátom ha van mit. Főleg ha én kezdeményeztem.

A filmhez hozzáfűznél valamit? Azóta végig néztem, a gazdaság részét én kicsit untam, mert ez meg az, de akkor is, egy gondolkodni képes embernek szerintem meg kell néznie. Kíváncsi lennék te mit szólsz hozzá, pláne mert nyitott vagy(nem állítom ezzel, hogy ha nem pozitívat akkor nem is vagy nyitott).

2011. febr. 23. 14:19
 47/47 anonim ***** válasza:

Belenéztem, bár végig nem néztem bevallom, viszont nagyon fontos dolgot láttam benne, amit igaznak is vélek, mert teljesen racionális. Ez pedig az, hogy már a megfogant magzatra befolyással van a környezete...viszont ez nem jelenti azt, hogy a környezet(nevelés, társadalom) meghatározná az egyént, mivel az egyén az, ami meghatározza saját lényegét, s hogy a kiírt kérdésedhez kapcsolódjon a dolog, Buddha pont azt tanítja, hogy az embernek a személyiségétől kell megszabadulnia, hogy a felüdült boldogság járhassa át, mivel a személyiség azért alakul ki, mert befolyás éri az egyén elméjét, ami már jelen van a magzatkori állapotban is...a személyiség tulajdonképpen a magunk elkülönítése végett jön létre, tévedésből, s amíg magunkat elkülönültnek tartjuk ,addig önzőek vagyunk tudat alatt, és félünk, mert nem "látjuk" az Egész mögött a személytelen Értelmet, amiből minden ered, nem tudjuk, hogy mi magunk ez az Értelem vagyunk, ami teljesen szabad, aminek léte örök. :)

üdv

26/F

LastOne.Left

2011. jún. 2. 18:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!