Ha én görög katolikus vagyok, de nem értek egyet, nem tudok azonosulni a katolikus egyházzal, akkor így automatikusan ortodoxxá válok?
Tudom, hogy papíron nem stb., de úgy elméletileg
Katolikus egyház alatt pedig a kat. egyház szervezetét értem, a pápát, a Vatikánt stb.
hát ez attól függ, hogy neked mi a véleményed azokról a dolgokról, amikkel nem értesz egyet
mert, ha a te véleményed az evangélikus t6anítással egyezik, akkor nyilván nem válsz ortodoxszá, még elméletileg sem
nem
azzal, hogy az őseid ortodoxból lettek görögkatolikusok, fordítva ez nem működik
te döntöd el, hogy melyik felekezethez akarsz tartozni
de ha te pl azzal nem értesz egyet, hogy a katolikusok nem szentelnek női papokat, nem engedik a fogamzásgátlókat
akkor nehezen lehetnél ortodox
Nem, ezek a dolgok szerintem rendben vannak, de pl. a pápa mostani személyét nem tartom elfogadhatónak, meg úgy nagy vonalakban a vatikáni, római egyház hatalmaskodó szervezetét, vagy pl. Erdő Pétert, aki olyanokat jelentett ki, h a Csángók nem Magyarok, hanem egy Román népcsoport.
Mondjuk nem vagyok olyan hú de vallásos, de talán jobban, mint úgy az átlagos mai fiatalok, viszont nem járok templomba rendszeresen stb, de ha egyébként úgymond a bizánci szokásokat követem, de a katolikus egyháztól elhatárolódom, akkor az konkrétan minek nevezhető, milyen vallásnak ? Vagy ez akkor "egyedi" vallás? :)
sajnos nagyon felületesen nézed a vallás dolgait- szerintem
az, hogy nekem nem tetszik a pápa képe, édeskevés ok arra, hogy ne valljam magam római katolikusnak
az meg, hogy Erdő mit beszél a csángókról még csak nem is vallási kérdés, hanem nemzeti-politikai
a kettőt pedig nem érdemes keverni
elég fiatal lehetsz, aki érzelmi alapon akar vallást találni magának
nos, a románok ugye ortodoxok, tehát nem hiszem, hogy bármely ortodox egyház élesen kiállna a csángók magyarsága mellett- ha már erről van szó
Hát igen, de a többségben ortodox országok között is vannak viszályok, pl. Makedónia és Görögország, vagy Románia és Bulgária között.
Tudom, h ez elég felületes megközelítés stb, csak arra vtam kíváncsi, h én akkor milyen vallású vagyok ??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!