Ha görög katólikus vagyok bűnt követek el ha házasság előtt szexuális kapcsolatot létesítek?
Görög katólikus a vallásom, templomba is járok. Sokszor meg szerettem volna kérdezni ezt egy paptól, de túlságosan zavarbaejtő a kérdés, úgyhogy nem tettem.
Akkor fordult meg először a fejemben ez a kérdés amikor egy gyónás alkalmával egy fiatal pap azt mondta nekem, hogy - fiatal vagyok, ezt élvezzem és imádkozni fog értem, hogy barátom legyen. (19 voltam és kiderült számára, hogy még nincs a terveim között családalapítás)
Ezek szerint a mélyen vallásos katólikusok az együttjárást és az ezzel összekapcsolósó szexuális életet nem ítélik el, vagy egy katólikus pap szex nélkül képzel el egy párkapcsolatot házasságig?
23/L
szerintem azért imádkozik, hogy megtaláljátok egymást életeted igaz szerelmével. És miután együtt járásban (mondom járásban, nem fekvésben) megismertétek annyira egymást, hogy bizzatok egymás hűségében, szeretetében, összeházasodjatok. (Valószínű ő is így tette és ezt tartja jónak: mert ugye tudod, a görög katolikusok (o nem ó) nősülhetnek, családot alapíthatnak.
És Isten áldását kérve boldog család legyetek!
Kívánom én is, így legyen!
Azt gondolod, hogy van olyan vallás ezen a földön, amelyik szerint nem bűn, vagyis amelyik engedi?
És melyik engedi pl. a papok által elkövetett pedofíliát?
Manapság 27-28 éves korban házasodnak a fiatalok(én sem tervezem egyetem és elhelyezkedés előtt). Ezek szerint ez elvárás ilyen idős korig? Lehet találni olyan férfit a mai világban aki ezt elfogadja?
És a házasságig a szüzesség megtartása a férfiakra is ugyanúgy vonatkozik?
igen, Isten áldását kérjétek előtte - ez lenne dióhéjban. Egyébként áldatlan.
Természetesen válhat áldatlanná egy házasság is.
De ez a "majd 28 évesen"-ez sok boldogtalanság melegágya.
Hanyat-homlok menekülnek a 28 évesen pánikszerűen gyereket akaróktól a férfiak általában.(és bár esetleg ők is buliztak- olyat keresnek, aki tiszta, gyermekük anyjának olyat szertnének.
És a másik, hogy ilyen sokáig megszokni, hogy bulizgatunk, szórakozunk: nehezen alakul ki ekkor már
a felelősségteljes gondolkodás, pedig szeretné, de megszokta a sekélyességet.
Szóval nem egyszerű.. Ha úgy érzik,hogy életreszólóan együtt akarnak lenni, szerintem jó Isten áldását kérni. Vannak dolok, amik nem tűrnek halasztást..
Ilyen a szerelem, a család, a gyerek is.
A karrier inkább halasztódhat. De hát, majd kialakul..:)
Szia!
Szerintem teljesen mindegy ilyen szempontból, hogy melyik felekezetbe jársz. Isten egyértelműen önmegtartóztatást vár el a házasságig. Pál apostol ezt írja: "Mondom pedig a nem házasoknak és az özvegyasszonyoknak, hogy jó nékik, ha úgy maradhatnak, mint én is, de ha magukat meg nem tartóztathatják, házasságban éljenek: mert jobb házasságban élni, mint égni."
A házasságon kívüli szexualitást a Biblia paráznaságnak nevezi, és talán mondanom sem kell, hohgy a tízparacsolat egyik parancsolata ezt mondja: Ne paráználkodj.
Üdv. Péter
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!