Ajánlanátok buddhizmussal kapcsolatos könyveket?
kilton, Andrew: A buddhizmus rövid története (fordította: Agócs Tamás) Online: Scribd dokumentum [Megtekintve: 1011.14.21.]
Kárpáty Ágnes: Buddhizmus Magyarországon (Bp., 2001)
Lénard Jenő: Dhammó (Bp., 1912, 1984)
Schmidt József: Buddha élete, tana, egyháza (Bp., 1920)
Schmidt József: Ázsia világossága (Bp., 1924, 1995)
Téchy Olivér: Buddha (Bp., 1986)
Buddhista lexikon (Bp., 1997)
Mark Epstein (2005): „Open to Desire : Embracing a Lust for Life Insights from Buddhism and Psychotherapy”, Gotham. [1]
Soós Sándor: A 84 mahásziddha legendája
Agócs Tamás: Gyémánt áttörés
Dhammapada. Páli nyelvből fordította Fórizs László (Budapest : FLI, 1994, ISBN 963-85223-6-4)
Dhammapada. A Tan ösvénye. Páli nyelvből fordította Vekerdi József (Budapest : Terebess, 1999, ISBN 963-9147-32-X)
Dhammapada. Az erény útja (páli-magyar tükörkiad.) 2. jav. kiad. (Budapest : Gaia, 2002, ISBN 963-202-273-4)
Részletek (pdf, 537 kb), teljes (Globusz Könyvkiadó).
Kedves kérdező!
Hányszor teszed fel ezt a kérdést / meg a másikat/? Minden alkalommal kimerítő választ kapsz. Ha neked nem jók pl a magyarul olvasható szutták és szútrák melyekre kétszer is fölhívtam a figyelmedet, belinkelve azt a honlapot ahol a buddhista elsődleges irodalommal megismerkedhetsz, akkor olvas inkább olyasmit ami tényleg érdekel téged.
üdv
Nem. Ha már egyszer eldöntendő kérdés volt :)
Na, viccet félretéve :)! De van Miskolcon egy prostituált, aki buddhista. Szerintem nagyon ott van, általában hónaponta szoktunk "találkozni" és a legutolsó kuficon utójátékként ideadta a "Buddhism Plain and Simple" című könyvét, Steve Hagen tollából; csak ajánlani tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!