Istennek miért kell hogy higgyenek benne az emberek? Miért feltétele ez a mennybe kerülésnek?
"Tehát én leírtam, hogy akinek van istenhite, az nem fog sorozatgyilkolni, erre ebből azt a következtetést vonod le, hogy szerintem akinek van istenhite, az is sorozatgyilkolhat."
Nem. Én kijelentettem hogy az Istenhitből nem következik az hogy nem lehet valaki sorozat gyilkos. A te logikád szerint pedig az hogy van Isten hite elegendő ahhoz hogy jó ember legyen.
"A) nincs istenhited, ezért egyik cselekedetednek sincs meggyőződésbeli alapja, így az nem tekinthető jónak
B) van istenhited, ezért nem fogsz rosszat cselekedni"
Ez hibás.
Sok embernek van istenhite. Ez nem jelenti azt hogy mindig jót cselekszik. Arról nem is beszélve hogy ki szerint jót? Ami az egyik vallás szemében jó az a másikéban lehet rossz. Mind kettőnek van Isten hite. Ezenfelül pedig az emberek hibáznak is. Attól még hogy van Isten hite attól még ugyan úgy ember marad.
Ezenfelül az A része. Szerinted akkor ha egy ateista feláldozza az életét hogy megmentse a gyerek életét akkor az ő cselekedete nem jó?
"nem meggyőződésből jót tenni csak képmutatás,"
Miért lenne képmutatás????
Ez engem is érdekel
-> "nem meggyőződésből jót tenni csak képmutatás,"
Miért lenne képmutatás????
Csak az istenhit lehet a meggyőződés alapja???
Tehetek én például jót abbéli meggyőződésemben, hogy mások is úgy viszonyulnak hozzám amiképpen én hozzájuk (kölcsön kenyér visszajár).
Mindezt ateistaként.
"Ez engem is érdekel
-> "nem meggyőződésből jót tenni csak képmutatás,"
Miért lenne képmutatás????"
Én nem szükiteném le képmutatásra. A Biblia leszögezi, hogy ami nem hitből származik az bűn. Ezen nincs magyarázni való. Miért kell a hit. Mert a bűnbeesés bizalmatlanságba eséssel indult, a megigazulás ennek a bizalomnak a helyreállitásával indul. Ennyi oszt kész. Hiába tesz bárki bármilyen jót, az nem törli el a bűneit. Minden törvényszegéséért felelni kell az embernek mégpedig az életével. Életet pedig nem tud adni senki Istennek csak a sajátját, vagy p3dig azt mondja, Istenem hiszem, hogy Jézus Krisztus meghalt helyettem a büneimért, kérlek töröld el a bűneim. Hiszem, hogy Jézus feltámadt a halálból, kérlek adj nekem is ebből az örökkévaló életből. A másik opció, hogy nem hallgat az ember az evangéliumra de ezt majd lerendezi Istennel az itéletkor.
Tudnád idézni is ezt a részt?
-> "Én nem szükiteném le képmutatásra. A Biblia leszögezi, hogy ami nem hitből származik az bűn.... "
Csak mert én jó pár éven keresztül jártam hittanra és egyebekre de ilyennel nem találkoztam.
19. 24.
Ateistának, agnosztikusnak, stb-nek a legjobb lenni. Nem mehetnek a pokolra. Ugyanis nem tudnak bűnt elkövetni.
Mivel:
A jó Istentől származik ennél fogva Isten hit nélkül nem lehet jót tenni. Mint azt levezettétek.
DE a rossz is Istentől származik ennél fogva pedig Isten hit nélkül nem lehet rosszat sem tenni.
Tehát a hitetlenek nem tudnak rosszat tenni.
Akkor vissza térhetünk az eredeti kérdésre?
Isten miért várja el az emberektől hogy higgyenek benne? Miért szükséges ez a mennybe menetelhez?
(a nem szükségest hagyjuk mert ott van a 10 parancsolatban is vagy ha valaki ragaszkodik hozzá akkor legyen szíves valamilyen biblia idézettel alátámasztani azt hogy nem szükséges)
Mert nem Istentől származik.
Ez is csak azért kellett bele hogy megtartsa a hívőket.
Ha úgy lenne hogy légy nyugodtan ateista, akkor is mehetsz mennybe, akkor is elkerülheted a poklot, akkor szerinted meddig húzná a vallás?
Tevenyereggyarto
A kérdésedre nem tudom válaszolni de akkor ez így nem igazságtalan? Fordítva is az lenne mert akkor úgy ítélnének el valakit hogy nem tehet arról hogy nem találkozott volna vele.
De így meg valaki találkozik sokféle vallással és azért bűnös mert nem találta el a jót?
Így szinte lottózás lesz a mennybe kerülés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!