Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Lehet Isten terve volt a...

Lehet Isten terve volt a bűnbe esés ?

Figyelt kérdés

Mivel Örökkévaló tehát neki mindegy ki marad életben ki nem hisz mi apró porszemek vagyunk hozzá képest.

Mivel mindentudó és mindenható Isten tudnia kellett volna hogy Sátán kérub angyal fel fog lázadni előbb vagy utóbb és nem tett ellene semmit.

Tehát azért van ez a tragédia hogy ha lehet mégse üdvözüljön az összes ember mert az a kevés is elég a többiek meg nem számítanak.

2022. jan. 1. 11:31
1 2 3 4 5 6
 1/59 anonim ***** válasza:
47%
Aszok üdvözülnek, akik akarnak is. Ha nem akarsz el se kezded, ha pesig akarsz, akkor az Isten fogod kutatni.
2022. jan. 1. 11:52
 2/59 A kérdező kommentje:
Értem
2022. jan. 1. 11:54
 3/59 Demion ***** válasza:
68%

Az egész olyan, mintha a másfél éves gyerekednek azt mondanád, hogy nem nyúlhat a telefonodhoz, majd ezután a telefont otthagyod előtte az asztalon és kimész a szobából. Mire visszaérsz persze, hogy a gyerek a telefonnal fog játszani. És te megbünteted.

Ki hibázott, a gyerek vagy a szülő?

2022. jan. 1. 11:57
 4/59 anonim ***** válasza:
65%
Hogy terve volt-e, jó kérdés, de hogy nem volt ellenére, az tuti. Elvégre akkor olyan világot teremtett volna, amiben eleve nincs bűn.
 5/59 anonim ***** válasza:
54%
Ha nem akarsz eljárkálsz a templomba, meg a gyülikbe. Ha megakarsz, akkor az Istent keresed, hogy Őt kövesd.
 6/59 A kérdező kommentje:

Tudom mindenki azt mondja Isten nem tehet róla Őt fel kell menteni ez alól Ő semmiben sem hibás annak ellenére hogy hiszek benne szerintem ugyanúgy okolható Ő is csak senki nem mer szembeszállni vele mert miért ne mit tenne?

El pusztít ? Akkor még se jó annyira mint ahogy írják eleve egyáltalán nem is kellett volna a bűnt be hozni a világba.

Nem kéne robotok legyünk de az se fer hogy más meg haljon meg

2022. jan. 1. 12:05
 7/59 anonim ***** válasza:
51%
Az hal meg, aki meg is akar. Akit nem érdekel az élet.
2022. jan. 1. 12:07
 8/59 A kérdező kommentje:
Értem
2022. jan. 1. 12:08
 9/59 anonim ***** válasza:
62%
Igen. Látni akarta, hogy milyen megerőszakolni, megnyúzni gyerekeket. Látni akarta a sok elszórt holttestet és testrészeket...Ez volt a terve. Csak így ölhette meg a fiát.
2022. jan. 1. 12:21
 10/59 anonim ***** válasza:
48%
Isten mindent előre lát, de ez nem jelenti azt, hogy ő akarta, vagy ő idézte volna elő. Pont ez a szabad akarat lényege.
2022. jan. 1. 13:30
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!