Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ha Isten az egyedüli uralkodój...

Ha Isten az egyedüli uralkodója a mindenségnek, és mindenre tökéletes terve van, miért bünteti meg azokat bűneikért, akik a terv részei?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 24. 13:42
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
63%
Mert ez is a terv része.
2016. ápr. 24. 13:47
 2/24 szp72 ***** válasza:
73%

Mert ez is benne volt a tervben. Ha valaki vétkezik kapjon büntetést. Szerintem ez egy jó terv.

Az már inkább kifogásolható lenne, hogy aki nem vétkezik, miért kap büntetést mások bűnei miatt? Isten azonban úgy tervezte meg a világot, hogy legyen felelősség. Hatalmad van másoknak is ártani. Isten tervében persze az is benne van, hogy ezek az igazságtalanságok végül megszűnnek. Mindenki megkapja az őt megillető büntetését vagy jutalmát.

2016. ápr. 24. 13:49
 3/24 anonim ***** válasza:
50%
Nem tudom, kérdező, te hogy vagy, de én érzem, hogy szabad vagyok, hogy szinte minden percben minden területen választhatom a világosság, az isteni felé vezető utat, vagy a sötétség, a bűn felé vezetőt.
2016. ápr. 24. 13:53
 4/24 anonim ***** válasza:
58%

Sokkal egyszerűbb lenne, ha csak Mennyország és Pokol lenne és eredetileg mindenki a Mennyország tökéletességében élne és ha nem jön be neki, akkor mehetne pár percre a Pokolba, amíg meg nem jön az esze.

Ez nekem így értelmesebbnek tűnik, mint itt kínlódni.

2016. ápr. 24. 14:36
 5/24 anonim ***** válasza:
65%
De hát a keresztények soha nem a logikájukról voltak híresek.
2016. ápr. 24. 14:37
 6/24 anonim ***** válasza:
70%

Tervében nem szerepelnek előre kiválasztott emberek akiket büntet vagy jutalmaz.

Mindenki aki él, szabadon dönthet Isten mellett vagy ellene, de ahogy Dönt, azzal a saját jövőjét határozza meg.

2016. ápr. 24. 17:40
 7/24 anonim ***** válasza:
64%
mert.... izééé.... őőhhhh..... keresztény logika?
2016. ápr. 24. 17:55
 8/24 A kérdező kommentje:
De ha ő tervez mindent,uralkodik mindenen,akkor ő tervezte úgy,hogy bűnösök legyenek? Mert más nem lehetett.
2016. ápr. 24. 18:38
 9/24 anonim ***** válasza:
80%
A keresztényeket nem érdeklik az olyan hülyeségek, mint az ellentmondásmentesség. Sokkal fontosabb a HIT. És ezalatt azt értik, hogy feltétel nélkül el kell hinni amit anyuci tanított és kész. Nekik ez olyan, mint neked az, hogy nem kakilsz be nyilvánosan. Nagyon-nagyon erősen beléd verték, és ha akarnád se tudnád elhagyni. Logikus, logikátlan, okosság, hülyeség, egyre megy.
2016. ápr. 24. 20:05
 10/24 anonim ***** válasza:
74%

Vagy logikusan gondolkodsz, kérdező - vagy hiszel.

Ne keverd a kettőt, és ne próbáld meg összehozni, mert abból csak baj lesz.

2016. ápr. 24. 20:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!