Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az Isten részrehajló?

Az Isten részrehajló?

Figyelt kérdés
Egyes népeket vagy egyes embereket jobban megáld, másokat meg szándékosan ellehetetlenít?
2016. ápr. 20. 10:11
1 2
 1/19 Roland G. ***** válasza:
65%

Szia!

Röviden:nem.

Szép napot!

2016. ápr. 20. 10:35
 2/19 A kérdező kommentje:
Hanem?
2016. ápr. 20. 10:58
 3/19 anonim ***** válasza:
Sokat gondolkodom én is ezen és arra jutottam, hogy pont ez mutatja azt, hogy nem ez az élet számít, nem a földi javak, hanem egyedül a lélek, aki vagy és hogy van tovább. Annyira igazságos természeti törvények vannak, hogy kizártnak tartom, hogy az életünkre ne vonatkozna igazság, de ezen a világon nem sokat látunk belőle és talán jobb is így.
2016. ápr. 20. 11:03
 4/19 anonim ***** válasza:
72%

hanem nem

Képzeld úgy, ahogy a Nap süt és most a hasonlatban csak az életadó, áldásos napsütésre gondoljunk, ne a napszúrásra égésre, ami ellen védekezni kell. Kirekesztés, részrehajlás, feltétel nélkül. Azután van, aki elbújik előle egy csatornába és szidja a Napot, mert rá nem süt..

2016. ápr. 20. 11:04
 5/19 A kérdező kommentje:
De minden területen meg van adva az évi napsütéses órák száma és sok különbség van közte! Még egy éghajlaton belül is! Tehát nem süt mindenhová egyformán a Nap! Tehet róla az ember hogy hová született?
2016. ápr. 20. 11:09
 6/19 anonim ***** válasza:

hasonlat volt...

"Hasonlat mit sem ér. Felötlik s eldobom.

És holnap az egészet újra kezdem,

mert annyit érek én, amennyit ér a szó

versemben s mert ez addig izgat engem,

míg csont marad belőlem s néhány hajcsomó." Randóti

2016. ápr. 20. 11:11
 7/19 A kérdező kommentje:
Nem tudom ki az a Randóti :D de a hasonlat tényleg nem ér semmit ha csak az használhatja aki kitalálta, és aki számára kitalálta az nem csatlakozhat be a hasonlat hasonlításába!
2016. ápr. 20. 11:12
 8/19 anonim ***** válasza:

Szerintem részrehajló... Olyan értelemben, hogy aki elutasítja, próbálja kikezdeni, belekötni, megtagadni, nem tudomást venni róla, aki próbálja "megölni", likvidálni a saját -és mások életéből, (stb.), annak csak számtalan lehetőséget ad, élteti és fenntartja a létben az élere minden másodpercében, hogy élhessen a számtalan lehetőséggel, amit kap és lehetősége legyen változtatni.

Aki pedig elfogadja, aki kéri, aki válaszol neki, aki viszontszereti, annak pedig mindenét adta és adja.

Tehát igen, ha úgy tetszik, részrehajló...

2016. ápr. 20. 11:15
 9/19 anonim ***** válasza:
De a minden, az nem a kaviárt jelenti és nem is a Mazerattit, de még csak nem is az egészsget.
2016. ápr. 20. 11:19
 10/19 anonim ***** válasza:
72%

Nem.

(Jób 34:19) 19 Egy van, aki nem részrehajló a fejedelmekkel, És nem fordít több figyelmet az előkelőre, mint az alacsony sorúra, Hisz mindegyik az ő keze munkája.

(Cselekedetek 10:34, 35) 34 Péter ekkor megnyitotta a száját, és ezt mondta: „Bizonyosan látom, hogy nem részrehajló az Isten, 35 hanem minden nemzetben elfogadható előtte, aki féli őt, és igazságosságot cselekszik.

A „részrehajlónak” fordított görög szó betű szerinti jelentése: ’az arcokat nézi’. Egy tudós megjegyzi: „Egy olyan bíróra utal, aki ránéz a vádlott arcára, és kimondja az ítéletet. Nem a bizonyítékok alapján dönt, hanem az alapján, hogy szimpatikus-e neki a vádlott, vagy sem.” Isten senkinek sem kedvez a bőrszíne, nemzetisége, társadalmi helyzete vagy bármilyen más, általa nem befolyásolható tényező alapján.

Isten szemléletmódját nem befolyásolja az, hogy ki milyen rasszhoz vagy nemzethez tartozik, és semmilyen más külső tényező sem.

Jehova mindenféle nemzetiségű emberek imáit meghallgatja, bármilyen is a bőrszínük, a nemzetiségük vagy a társadalmi helyzetük

Jehova csak egyetlen fajt lát, az emberi fajt.

2016. ápr. 20. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!