Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért írják nagybetűvel az...

Miért írják nagybetűvel az istenségek nevét?

Figyelt kérdés
Én személy szerint ahol csak lehet próbálom hanyagolni a nagybetűs írását, de nem értem miért kellene naggyal írnom. Értem hogy tulajdonnév meg minden, de egy olyan dolognak ami nem biztos hogy létezik (szerintem nem, de ez nem lényeges), miért írják naggyal a nevét, azon kívül hogy azt tanították gyerekkorunkban? Eleve a nagybetű nem a tisztelet jeleként épült be a nyelvbe? Akkor meg ha ez nem teljesül már nem logikus az írásmód.

2016. ápr. 19. 16:08
 1/7 piriiiii ***** válasza:
100%

És a mesehősöknek miért írják nagybetűvel a nevüket?

Ez a nevük, fogadd el. A nevet pedig nagybetűvel írjuk, ezt is fogadd el. Kész.

2016. ápr. 19. 16:19
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A tulajdonneveket nagy kezdőbetűvel írjuk. Ha egy író kitalált szereplője Gyakorizó Kitti - akkor nagybetűvel írjuk. Kivétel: nemecsek ernő bizonyos helyzetben.
2016. ápr. 19. 16:20
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez most nagyon fájt. Komolyan. Tulajdonnév, nem a tisztelet jele. Nyelvtan, harmadik osztály.
2016. ápr. 19. 17:06
 4/7 Roland G. ***** válasza:
Tudok egy jó nyelvtanárt!
2016. ápr. 19. 20:35
 5/7 A kérdező kommentje:
Amúgy tökéletesen értem, hogyan működik a nyelvtan, csak a konkrét logikát nem értettem mögötte.
2016. ápr. 19. 20:59
 6/7 anonim ***** válasza:

"Istenségek", tehát pl. Zeusz, Ozirisz, Freyja stb.: ezek tulajdonnevek, még ha nem is tartod őket létező személyeknek (Jean Valjean se létezik a valóságban, mégis nagybetűvel írjuk).

"Isten" mint tulajdonnév vs. "isten", mint köznév: itt mindkettő helyes, ha már a keresztény istennek az a neve, hogy Isten (egy ismerősöm macskájának az a neve, hogy Macska, ez is ilyesmi).

2016. ápr. 19. 21:45
 7/7 anonim ***** válasza:
ez egyszerű nyelvtani szabály, más nyelvekben minden főnevet nagybetűvel írnak, sokszor a megértést is segíti a kis és nagybetű, nem feltétlen tiszteled a könyvek címét, épületek nevét, utcákat, földrajzi helyeket, fiktív karaktereket mégis nagy betűvel írod, szerintem nincs olyan ostoba ember aki ezt így ne gondolta volna önkénytelenül is végig mire legépeli ezt a kérdést, szóval nyilván nem a megértés a motivációd, ezért had nyugtassalak meg, mostmár rendszeresen vered, nő a kis szakálad, nagyfiú vagy, kemény mint a kád széle, nem kell ezt azzal demonstrálni hogy név és arc nélkül nevetséges "érvelések" alapján belekötsz emberekbe, inkább szerezz egy ötöst nyelvtanból, vagy ha ez túlmegy a határaidon, akkor fusd le a félmaratont ,esetleg nyomd ki egy fekvenyomópadon a saját tested tömegét, vagy akár nagyobbat, ezek mind mind komoly teljesítények, amire büszke lehetsz, és joggal érezheted magad kemény gyereknek, és nem csak lejáratod magad
2016. ápr. 20. 00:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!