Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyetértetek különböző egyháza...

Egyetértetek különböző egyházak, például a Jehova Tanúi kijelentésével, miszerint az utolsó időket éljük?

Figyelt kérdés
Ha engem kérdeztek bizony elég erős ellenérzések vannak bennem. A vírus miatt sokan mondják, hogy már nincs sok hátra. Na meg minden, ami körülöttünk zajlik. Tény hogy valami ráció felfedezhető benne, de erre csak azt tudnám mondani, hogy vírusok mindig is voltak, élelmiszerhiány volt, háború volt, erdőtüzek voltak. Mégis azt érzem, hogy nem lehet őket meggyőzni semmiről. A logikus gondolkodás nekik semmi.

2021. nov. 11. 18:57
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
24%

"47-es én katolikus vagyok"

Akkor pontosan tudnod kéne, hogy az Egyház sose használta jóslásra Isten szavát, ellentétben például Jehova tanúival, akik már számos világvége dátumot megjósoltak belőle. Mi vagyunk az élő és látható bizonyítékai hamis prófétaságuknak, mivel még itt élünk a földön, egyik hamis világvégéjük sem jött el.

2022. jan. 21. 19:52
 52/63 Godaime ***** válasza:
51%
Imádom, amikor az egyik vallásos ember téveszmésnek tartja a másik vallásos embert. Olyan, mint amikor 5 évesek veszekednek arról, hogy ki képzeletbeli barátja a jobb.
2022. jan. 21. 21:02
 53/63 anonim ***** válasza:
32%
52-es! Csakhogy ez egy radikális szekta. Itt nem a vallásról van szó. Az csak a csomagoló papír.
2022. jan. 21. 21:47
 54/63 anonim ***** válasza:
50%

Nyilván ő is tudja ezt, de az egyházellenes keresztényfób emberek szeretik ezeket a szektákat összemosni a rendes egyházakkal. Hiszen ha nem mosnák össze, támadni se nagyon tudnák. Jellemző, hogy az "ateista hit" rendíthetetlen harcosai mindig a szekták álláspontjára reflektálnak. Nem véletlenül, mert ők is pont ezen szektások szintjén vannak, pont olyanok, mint a hitgyülisek, jehovások, stb csoportok tagjai.

2022. jan. 21. 22:04
 55/63 Godaime ***** válasza:
51%

"keresztényfób "

Te jó ég, már ez is egy szó?...

Egyébként meg a különbség csak a tagok száma. A katolikusok szó szerint Jézus vérét isszák és húsát eszik, mint valami barbány pogány szekta és mégis felsőbbrendűnek tartják magukat másoknál.

A lényeg ugyan az, egy képzeletbeli istenben hisznek csak úgy, mint bármelyik más vallás vagy szekta.

2022. jan. 21. 22:21
 56/63 anonim ***** válasza:
32%
Tökéletesen példáztad, amit #54-es írt.
2022. jan. 22. 00:40
 57/63 anonim ***** válasza:
50%

Vidiripi

"Imádom, amikor az egyik vallásos ember téveszmésnek tartja a másik vallásos embert."

Veled ellentétben én tudom hogy az Őrtorony Szervezet kijelenti magáról hogy se nem ihletett se nem tévedhetetlen!

És még is elvárják a tagjaiktól hogy elhiggyék amit az Őrtorony szervezet tanít azaz igazság! Annak ellenére hogy nem egy tanításukban logikai bukfencek vannak!

"Egyébként meg a különbség csak a tagok száma."

Egy felületes ember számára aki nem vizsgálja meg a részletek annak valóban csak ennyi a különbség!

"A lényeg ugyan az, egy képzeletbeli istenben hisznek csak úgy, mint bármelyik más vallás vagy szekta."

A részletek figyelmen kívül hagyása bizony komoly probléma!

Valóban sok vallás és szekta hisz valamilyen istenségben. De hogy bármelyik az viszont nem igaz!

- Buddhizmus egy istenség nélküli vallás!

- Számtalan szekta van amelyek nem istenségekben hisznek hanem épp hogy hús-vér emberben! Akit persze isteni pozícióba emelnek de attól még koránt sem képzeletbeli mint te azt tudni véled!

Részletek!

Tudod a csiperke az gomba és ehető!

A kerti susulyka is gomba és meg is eheted. A különbség csak annyi hogy abba belehalhatsz! De ha te a lényeget abban látod hogy mindkettő gomba akkor persze nincs gond!

- De értsd meg, hogy mi részletesebben foglalkozunk a dolgokkal!

2022. jan. 22. 02:35
 58/63 Godaime ***** válasza:
51%

Nem kell minden mondtat végére felkiáltójelt tenni, hiszen annak semmi értelme.

A Buddhizmus inkább életfilozófia, mint vallás, sokan még csak nem is tartják annak. Nyílván akad néhány szekta, amely egy személy bálványozása köré épűl, de ezek ritkábba.

A vallás allatt nyílván az istenbe vetett hitetet értettem, ahogy azt le is írtam, te el is olvastad és mégis félreértetted.

"Egy felületes ember számára aki nem vizsgálja meg a részletek annak valóban csak ennyi a különbség!"

Ez a LEGFŐBB különbség. Ha a jehoáknak lenne két milliárd követője, vallásnak hívnánk őket. Az iszlám sokkal, de sokkal rosszabb és dúrvább doglgokat követel a tagjaitól, mégis vallásnak tartjuk mivel sok ember követi.

2022. jan. 22. 12:45
 59/63 anonim ***** válasza:
50%

"A Buddhizmus inkább életfilozófia, mint vallás"

A buddhizmus egy vallás, s mint a legtöbb vallásnak, van filozófiai vetülete is. Te nem ismered a buddhizmust, de szimpatizálsz vele, s mivel erősen vallásellenes vagy, ezért szeretnéd a buddhizmust nem vallásnak tekinteni.

Egyébként a buddhizmus kisbetűvel írandó, a magyar nyelvtan nem erősséged (reagálva első mondatodra).

"A vallás allatt nyílván az istenbe vetett hitetet értettem"

A fogalmak definícióit nem az határozza meg, hogy te éppen mit értesz alatta. Egy vallás nem csak teista lehet.

"mégis vallásnak tartjuk mivel sok ember követi"

Látod, újabb butaság, nem a követőinek száma határozza meg, hogy valami vallás vagy sem.

2022. jan. 22. 12:56
 60/63 Godaime ***** válasza:
51%
Ééés figyelmen kívűl hagytad az érveimet, mivel nem tetszenek neked. Mennyire tipikus keresztény hozzáálás már ez.
2022. jan. 22. 13:01
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!