Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Egyetértetek különböző egyháza...

Egyetértetek különböző egyházak, például a Jehova Tanúi kijelentésével, miszerint az utolsó időket éljük?

Figyelt kérdés
Ha engem kérdeztek bizony elég erős ellenérzések vannak bennem. A vírus miatt sokan mondják, hogy már nincs sok hátra. Na meg minden, ami körülöttünk zajlik. Tény hogy valami ráció felfedezhető benne, de erre csak azt tudnám mondani, hogy vírusok mindig is voltak, élelmiszerhiány volt, háború volt, erdőtüzek voltak. Mégis azt érzem, hogy nem lehet őket meggyőzni semmiről. A logikus gondolkodás nekik semmi.

2021. nov. 11. 18:57
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
12%
Mostanában a katolikus misén a pap is sokat prédikál erről, régebben szó sem volt a Jelenések könyvéről a katolikusoknál, pl. a 90-es években.
2022. jan. 9. 16:36
 42/63 anonim ***** válasza:
100%

Ez hülyeség, már nagyon rég óta meg van szabva, hogy melyik nap melyik részeket olvassák fel a Bibliából, semmi se váltzott.

2022. jan. 9. 17:29
 43/63 anonim ***** válasza:
24%
Utolsó, akkor mondd meg a helyi papnak is...
2022. jan. 9. 19:39
 44/63 anonim ***** válasza:
60%
A helyi pap se olvashat fel mást, csak ami a misekönyvben éppen következik.
2022. jan. 9. 22:37
 45/63 anonim ***** válasza:
51%
44-es régen volt egy pap aki állandóan politizált. Még a padok közé is bement, ha tudta rólad nem vagy FIdeszes, leordította a fejed. Szerencsére attól már megszabadultunk, mert öreg volt. Az csinálnak a papok amit akarnak. Ettől a politizálóstól már féltem misére is menni. Akkor is lecseszett, ha nem énekeltem hangosan. Pedig nem tehetek róla, hogy nem tudok egy vallási éneket sem, az öreg néniknek való.
2022. jan. 10. 14:15
 46/63 anonim ***** válasza:
9%

2Timóteusz 3:1-4: Azt pedig tudd meg, hogy az utolsó napokban nehezen elviselhető, válságos idők lesznek. 2 Mert az emberek önmagukat fogják szeretni meg a pénzt, dicsekvők lesznek, gőgösek, káromlók, szüleik iránt engedetlenek, hálátlanok, hűtlenek, 3 nem lesz bennük szeretet, nem lesznek készek semmilyen megegyezésre, rágalmazók lesznek, önuralom nélküliek, vadak, a jóságot nem fogják szeretni, 4 árulók lesznek, keményfejűek, büszkék, inkább az élvezeteket fogják szeretni, semmint Istent

Valamint: Jelenések 1:7; Máté 24:30; Márk 13:26; Lukács 21:27

Ajánlom: www.jw.org. valamint a Biblia olvasása. A Biblia minden lehetséges kérdésre választ ad, csak olvasni kell. Ez a könyv nem más, mint Isten üzenete az emberek számára. Olyan mint egy levél, amit nekünk írtak. Olvasd el.

2022. jan. 21. 12:45
 47/63 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Bárki aki olvassa a www.jw.org. honlapon található írásokat azokat mindenképpen kellő óvatossággal tegye!

- Rengeteg tévedés és félrevezetés olvasható az említett oldalon!

2022. jan. 21. 16:53
 48/63 anonim ***** válasza:
100%

"Ajánlom: www.jw.org. valamint a Biblia olvasása. A Biblia minden lehetséges kérdésre választ ad, csak olvasni kell."

Ha a Bibliát elég olvasni, akkor miért kell mellé venni egy szekta honlapját? Isten szava nem lenne elég, s kell mellé a Jehova tanúi véneinek szava is?

2022. jan. 21. 17:29
 49/63 anonim ***** válasza:

47-es én katolikus vagyok, de a Biblia idézet helyes 2Timóteusz 3:1-4

Szerintem ilyenben nem másítanak semmit a Jehova tanúi. Nem értem mi a bajotok velük, nekem csak az, hogy mindenáron azt akarják belépjetek, de velem soha nem voltak erőszakosak.

2022. jan. 21. 18:01
 50/63 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

49-es! Személy szerint Jehova tanúival nekem sincs különösebb bajom.

Az ahogyan az Őrtorony szervezet félrevezeti az embereket na azzal van bajom.

És igen végül is amilyen a tanítás, többnyire olyanok lesznek a követői is!

2022. jan. 21. 18:18
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!