Mit jelent az az állítás, hogy Isten maga a létezés?
"Tehát csak a hazudozás megy továbbra is, bizonyítékot pedig szokás szerint semmire nem tudsz mutatni. Akkor ezt a részét zárhatjuk is, meg sem lepődöm hogy ezt a vitát is ilyen könnyen elbuktad..."
Persze, semmi baj, mantrázol, majmolsz engem. Engedd el a kérdést, nem neked való a magas-filozófia.
Inkább azt mond meg, hogy miért regisztráltál új accot? Kitiltottak, vagy amit észrevettem, hogy evós létedre nagyon le voltál pontozva. Még a troll társaid sem pontoznak fel? Az ciki
"Ugyanaz a válasz erre is, amin az előbbi vitát is elbuktad. Mert attól, hogy valamit el lehet képzelni, abból nem következik hogy az elképzelt dolog létezik."
Pontosan, ezért nem írtam ezt én sem. Azt írtam, hogy logikai ellenmondás nélkül be kell mutatni, csak te elegánsan, jó hazug módjára ezt próbálod eltrükközni. De hát mind tudjuk, hogy az istentelen egyik lételeme a hazugság. A sátán is a hazugság atyja, jó gyermeke vagy.
Szedd össze magad! Az új regiszrtációval is hamar rossz %-od lesz, ha így folytatod
"Engedd el a kérdést, nem neked való a magas-filozófia."
Ezt magadról akartad írni? Te voltál aki elbukott azon hogy egy visszakérsezéssel sem tudtál mit kezdeni a magas filozófiádat illetően. Ciki :D
"Inkább azt mond meg, hogy miért regisztráltál új accot? Kitiltottak, vagy amit észrevettem, hogy evós létedre nagyon le voltál pontozva. Még a troll társaid sem pontoznak fel? "
Az accom kb 5-6 éves és 70%-os. Ez alatt az idő alatt téged láttalak többször is pár hét alatt 20-40% körülire amortizálnod a százalékodat, majd ujraregisztrálnod.
Szóval tényleg magadról beszéltél? Szegénykém, annyira érzékenyen érintett hogy megint ennyire könnyen megbuktál egy vitában, hogy már engem is önmagaddal keversz? Na jó, hagylak, gyógyulgass csak ebből a traumából :)
"Az accom kb 5-6 éves és 70%-os."
Igaz, a kire gondoltam, ennyire nem összeszedett a hazudozásban, mint te. Akkor zárjuk a kérdést, mert megint nem indokoltál semmit, így falra hényt borsó.
Akkor most te vagy az új, semmitmondó aktív troll. Te sem vagy túl nagy falat, és hamar elkezdtél majmolni, tehát hatással vagyok rád is. Ezt nagyon szeretem:) Majd még összefutunk, úgyis követni fogsz
Ha egyetértünk azzal, hogy a vak véletlen és az evolúciós folyamat hozta létre a világegyetemet és a földi életet, akkor valójában meg sem próbálunk értelmes magyarázatot kapni a kérdéseinkre. Ugyan minek? Minek kutassunk értelmetlen, logikátlan, egyszerű dolgok iránt? Hiszen minden véletlen és kész.
Másfelől, ha elismerjük, hogy intelligens Teremtő van a mögött, ami magunk körül látható, az arra ad lehetőséget, hogy vizsgáljuk a természetet, és azt, hogy miként alkalmazza a Teremtő a világegyetemben megnyilvánuló intelligenciáját.
De vannak itt szép számmal, akik azt állítják, hogy a tudomány által elfogadott törvények, törvényalkotó nélkül, pusztán véletlen folyamatok által jöttek létre.
Egy háznak, a vezetékrendszerével, berendezéseivel együtt, hány milliárd év kellene, hogy véletlen kinőjön a földből? Vajon még miért nincs egy sem? De a mérhetetlenül nagyobb, bonyolultabb világegyetem és persze az emberi agy, viszont véletlenül össze ált?
"Ha egyetértünk azzal, hogy a vak véletlen és az evolúciós folyamat hozta létre a világegyetemet és a földi életet, akkor valójában meg sem próbálunk értelmes magyarázatot kapni a kérdéseinkre"
Egyrészt egyiket sem a véletlen, se nem az evolúció hozta létre. Másrészt ha tudományosan igazolható valaminek a létrejötte, pont hogy valaszt kapunk ezáltal az adott kérdésre.
"De vannak itt szép számmal, akik azt állítják, hogy a tudomány által elfogadott törvények, törvényalkotó nélkül, pusztán véletlen folyamatok által jöttek létre."
Honnan veszed, hogy létre kellett jönniük?
"Egy háznak, a vezetékrendszerével, berendezéseivel együtt, hány milliárd év kellene, hogy véletlen kinőjön a földből? Vajon még miért nincs egy sem? "
Mert a házak nem mutatnak életjelenségeket. Nem folytatnak anyagcserét a környezetükkel, nem reprodukálják önmagukat, stb. Ha az összes életjelenség jellemző lenne rájuk is, és a vezetékek, berendezések, stb szelekciós tényezők lennének, onnantól csak idő kérdése lenne a dolog.
A tudósok még soha nem tudtak leutánozni egy molekuláris szervezetet.
Pedig technológiával, és IQ-val is el vannak rendesen látva. Áhítattal csodálják a különféle tervezett életformákat!
MICHAEL J. BEHE, aki jelenleg a pennsylvaniai (USA) Lehigh Egyetemen biokémia-professzor, 1996-ban kiadta a Darwin fekete doboza — Az evolúcióelmélet biokémiai kihívása című könyvét.
"Én az egérfogót szeretem használni példaként. Az ember mindjárt tervezésre gondol, mert különböző alkatrészeket lát, melyek úgy vannak összeállítva, hogy megfogják az egeret.
Nagy meglepetésünkre az élet molekuláris szintjén a tudósok működőképes, bonyolult szerkezetekre bukkantak.Például az élő sejtben kis molekuláris „teherautók” jönnek-mennek rakományukkal a sejt egyik végéből a másikba. Parányi molekuláris „jelzőtáblák” mutatják a „teherautóknak”, hogy jobbra vagy balra kanyarodjanak. Néhány sejtnek molekuláris „farmotorja” is van, amellyel folyadékokban mozog. Amikor ilyen nyilvánvaló komplexitás figyelhető meg egy működőképes szerkezetben, az emberek bármely más összefüggésben arra a következtetésre jutnának, hogy a szerkezet tervezés eredménye. Nincs más magyarázatunk erre a komplexitásra, még akkor sem, ha a darwini evolúció mást mond. Mivel az az egyöntetű tapasztalat, hogy az ilyen komplex szerkezetek tervezettségről árulkodnak, indokolt arra gondolni, hogy ezek a molekuláris rendszerek is értelmes tervezés eredményei."
Az egérfogós példád is ugyanazon bukik el, mint a házas. Egy mesterséges tárgy azért mesterséges, mert nem rendelkezik életjelenségekkel. Szóval számonkérni hogy egy mesterséges tárgy miért nem működik úgy, mintha életjelenségei lennének, hát, elég nagy ostobaság.
Mintha azon értetlenkednél, hogy só miért nem édes.
Vagy azt bizonyítja, hogy istenke rendszeres időközönként kiirtotta a teljes élővilágot, és mindig teremtett helyette egy újat, ami majdnem ugyanolyan, de mindig egy kicsiben más volt az előzőeknél; vagy hogy folyamatos változás során alakultak a populációk.
Vajon melyik tűnik reálisabbnak?
25.ös
-Honnan veszed, hogy létre kellett jönniük?-
Onnan hogy van.
A világegyetem létrejötte sem rendelkezik életjelenséggel. Sem a kezdetleges evolúció, hiszen még nem tudja, mit hoz létre.
Egérfogó...
És nagy meglepetésünkre az élet molekuláris szintjén a tudósok működőképes, bonyolult szerkezetekre bukkantak. Mert mesterséges és biológiai! Tehát a mesterséges, tervezett! A működése irányított. Bele vannak kódolva. Információ! Ki adta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!